Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Stakingsdag OV rond Schiphol goed verlopen

dinsdag 28 mei 2019, 21:55
De stakingsdag van het ov is dinsdag rond Schiphol rustig verlopen. Het was drukker op de weg en op Schiphol, maar de situatie was de hele dag goed onder controle. De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) kijkt tevreden terug op de inzet van alle partners en medewerker om de veiligheid rondom Schiphol te garanderen.

De oproep om vluchten om te boeken, de pendeltreinen van Schiphol naar Amsterdam en de creativiteit waarmee mensen zelf oplossingen hebben gezocht om van a naar b te komen hebben gewerkt.

"De strakke voorbereiding, goede samenwerking en medewerking van de reizigers hebben zeker bijgedragen aan het goede verloop van deze dag", zegt Onno Hoes, burgemeester Haarlemmermeer.

Tussen Schiphol en Amsterdam rijden vanaf 21.00 uur geen treinen meer. Ook de nachttreinen rijden niet of nauwelijks. Reizigers zijn na 21.00 uur aangewezen op alternatief vervoer zoals taxi’s.

De ov-stakingsdag eindigt vannacht om 04.00 uur. De NS geeft aan dat de treinen morgenochtend misschien niet meteen volgens de gebruikelijke dienstregeling rijden en morgen ook nog last kunnen hebben van landelijke pensioenacties die de vakbonden hebben aangekondigd.