Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Weekend van de wetenschap

Zet zaterdag, 5 oktober 2019 alvast in je agenda. Dan doen de brandweer, GGD, Ambulance van de Veiligheidsregio Kennemerland mee aan het Weekend van de Wetenschap. Dan kun je op locatie aan de Zijlweg in Haarlem zelf een groot incident aanpakken.

Krijg jij die ramp onder controle?

Met behulp van virtual reality zie je de ramp voor ogen. Je gaat aan de slag als hulpverlener in het crisisteam samen met echte hulpverleners en de modernste technieken. Maar je kunt ook meedoen aan acties in ‘het veld’. Bijvoorbeeld bij de stand van Stop de Bloeding”.

De activiteiten op de dag zijn gratis. De hoofdactiviteit is toegankelijk voor iedereen van 14 jaar en ouder. Wie daaraan wil meedoen, kan zich binnenkort via een speciaal mailadres inschrijven. Maar let op: er is beperkt plek, dus geldt VOL=VOL! Alle andere activiteiten zijn vrij toegankelijk voor iedereen en zeker heel interessant voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het complete programma, verdere kijkjes achter de schermen en informatie over de inschrijving van de hoofdactiviteit verschijnt binnenkort op deze website. Houd deze website èn onze facebook accounts dus goed in de gaten!

Het ‘Weekend van de Wetenschap’ is een landelijk evenement voor wetenschap en technologie, georganiseerd door NEMO. Bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea openen op zaterdag 5 en/of zondag 6 oktober hun deuren voor het grote publiek om live wetenschap en technologie te beleven. Het doel van het ‘Weekend van de Wetenschap’ is het onderstrepen van het belang van wetenschap en technologie voor onze maatschappij. De activiteiten tijdens het ‘Weekend van de Wetenschap’ worden bedacht en georganiseerd door vele wetenschappelijke en / of technologische organisaties en instellingen.

  • Datum: zaterdag, 5 oktober 2019
  • Tijd: 11.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Terrein Veiligheidsregio Kennemerland, Zijlweg 200, Haarlem 
  • Bereikbaarheid: kom vooral met de fiets of openbaar vervoer (bus 81 stopt voor de deur). 

Klik hier voor het programma.