Sluiten

Monday, February 24, 2020, 15:12

Laatste update: Monday, February 24, 2020, 15:12

Nieuws afbeelding

Wednesday, February 21, 2024, 05:41
Zeer grote brand aan de Surinameweg in Haarlem
In Haarlem is aan de Surinameweg een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand . Hierbij is veel rook vrijgekomen.

Monday, February 19, 2024, 15:19
Grote Brand in Vijfhuizen
In Vijfhuizen is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Achterasweg. Hier staat een demontage bedrijf in de brand. De rook trekt momenteel richting de A9 en kan hier overlast veroorzaken. Geef hulpdiensten de ruimte en blijf uit de rook. Meer informatie volgt.

Wednesday, February 14, 2024, 12:08
Hulpdiensten stand-by op Schiphol
Uit voorzorg zijn de hulpdiensten gealarmeerd en ingezet voor een vliegtuig met technische problemen. Onze persvoorlichter gaat momenteel ter plaatse en geeft op deze plek later meer informatie.

Sunday, December 31, 2023, 23:30
Jaarwisseling 2023-2024 in Kennemerland
In dit nieuwsbericht delen we informatie over het verloop van de nieuwjaarsnacht in Veiligheidsregio Kennemerland. Dit bericht bevat informatie en cijfers van meldkamer Noord-Holland over de inzet van brandweer en ambulance in onze regio. De informatie van de politie is afkomstig van Politie-eenheid Noord-Holland. De cijfers zijn niet gecorrigeerd en laten enkel de door de meldkamer geregistreerde incidenten zien. We spreken daarom van een voorlopige telling.

Thursday, December 28, 2023, 10:01
Veilige jaarwisseling doen we samen… maar wie bel je als het misgaat?
De jaarwisseling is voor veel mensen een feestelijk moment. Hoe je de jaarwisseling ook viert, sta bewust stil bij de veiligheidsrisico’s en denk aan de veiligheid en gezondheid van jezelf en anderen in je omgeving.

Wednesday, December 6, 2023, 19:17
Grote brand in Heemstede
In Heemstede is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Kerklaan. Hier staat een interieurwinkel in de brand. Omwonenden worden verzocht binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Door de weersomstandigheden blijft de rook hangen en blijft dit advies van kracht. Mogelijk ontvangt u tot 23:00 een NL-Alert hierover. Meer informatie volgt.

Friday, December 1, 2023, 11:00
NL-Alert testbericht op maandag 4 december
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 4 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

Saturday, November 4, 2023, 09:33
Grote brand in Nieuw Vennep
Op het industrieterrein in #nieuwvennep is een brand uitgebroken in een leegstaand pand. Heeft u last van de rook? Sluit deuren en ramen en zet mechanische ventilatie uit.

Wednesday, November 1, 2023, 16:38
Storm op komst
Donderdag 2 november vanaf 14.00 uur geldt voor de provincie Noord-Holland code Oranje. Er is kans op zware windstoten.

Friday, October 20, 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten. De voorlichter van de Veiligheidsregio is ter plaatse, nadere berichtgeving volgt.

Friday, October 20, 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie is onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Er is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten en worden momenteel opgevangen bij buren en door de gemeente. De veiligheidsregio sluit hiermee de berichtgeving op deze website. Nader onderzoek naar de oorzaak wordt door de politie verricht.

Thursday, September 7, 2023, 01:57
Brand Sortiva Vijfhuizen
Bij recyclingsbedrijf Sortiva in Vijfhuizen is brand ontstaan buiten op het terrein in een grote berg hooi. Deze brand wordt momenteel geblust, maar kan voor rookoverlast in de omgeving zorgen. Ondervindt u last van de rook, hou dan ramen en deuren gesloten. ^RH

Friday, August 11, 2023, 07:21
Zeer grote brand supermarkt Haarlem
Zeer grote brand / Grip1 Soendaplein in Haarlem. Het gaat om een uitslaande brand en woedt in een filiaal van Albert Heijn. De brand is gemeld door medewerkers van de supermarkt. 2 medewerkers hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.


Monday, July 17, 2023, 15:59
Natuurbrand Heemskerk
In het natuurgebied ten noorden van Wijk aan Zee, bij Heemskerk woedde maandagmiddag een natuurbrand. De brandweer was met veel materieel aanwezig en met veel water onderweg. De politieheli hield vanuit de lucht de brand in de gaten. Voorlichting is ter plaatse gegaan en heeft deze liveblog bijgehouden. Er werd vooral opgeroepen om weg te blijven uit het natuurgebied en uit de rook.

Sunday, July 9, 2023, 09:35
Vanmiddag code geel. Let op loshangende takken.
Vanmiddag vanaf 14.00 uur wordt onweer met mogelijk (veel) regen, hagel en windstoten verwacht in onze provincie, het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven.

Wednesday, July 5, 2023, 10:59
Extreme weersomstandigheden in Noord-Holland
Extreme weersomstandigheden in de provincie Noord-Holland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke of levensbedreigende situaties zoals de melding van omvallende bomen, vallende dakpannen en obstakels die bijvoorbeeld de weg versperren.

Wednesday, May 31, 2023, 10:46
NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan
Meteen informatie bij een noodsituatie? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan.

Thursday, May 25, 2023, 15:05
Denkvooruit.nl
In Nederland zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten, daarom komt de juiste hulp snel tot stand. Er zijn nu geen aanwijzingen dat er iets ergs staat te gebeuren. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

Thursday, April 20, 2023, 14:18
Grote brand Uitgeest
Brandweer heeft opgeschaald naar grote brand in schuur #Woudpolderweg #Uitgeest. Mocht u last hebben van de rook houdt ramen/deuren gesloten en zet ventilatie uit.

Thursday, April 20, 2023, 12:19
Inzet bij Tennet station in Vijfhuizen
Hulpdiensten zijn ingezet bij een onderstation van Tennet in Vijfhuizen. Tijdens testen heeft zich een incident voorgedaan. In een deel van de provincie is de spanning korte tijd weggevallen. De brandweer voert controle uit in het station.

Monday, March 27, 2023, 09:33
Jaaroverzicht 2022
Ons jaaroverzicht 2022 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

Thursday, March 9, 2023, 15:59
Ciska Scheidel nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Kennemerland
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland heeft Ciska Scheidel benoemd als directeur Veiligheidsregio en directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij is daarmee ook directeur van GGD Kennemerland. Zij volgt Bert van de Velden op, die na ruim 10 jaar afscheid neemt. Ciska Scheidel start 11 april als directielid en per 1 juli als DPG.

Thursday, February 23, 2023, 12:04
Brandweer Kennemerland schenkt wagens aan Oekraïne
Brandweer Kennemerland heeft afgelopen week drie wagens, pakken en handschoenen overgedragen aan haar collega’s uit de Oekraïense stad Mykolaiv. In Polen aan de grens met Oekraïne vond de overdracht plaats. Het materieel helpt de Oekraïense brandweerlieden om hun gemeenschap in tijden van oorlog te helpen. Het verzoek voor deze bijzondere schenking kwam van de Haarlemse organisatie Rasom die zich inzet voor hulp aan Oekraïne.

Sunday, January 1, 2023, 10:40
Jaarwisseling 2022 - 2023; Cijfers en Feiten
De nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

Saturday, December 24, 2022, 01:01
Stroomstoring door brand Haarlem
Door een brand in een hoogspanningsstation aan de Emrikweg in Haarlem is een stroomstoring ontstaan. Hulpdiensten zijn aanwezig. Meer informatie op www.vrk.nl De brand is inmiddels geblust. Tennet en Liander inventariseren de schade in het station. Stroomstoring kan nog enkele uren duren. Meer informatie over storingsgebied www.liander.nl

Sunday, December 18, 2022, 12:34
Code oranje door winters weer. Wanneer bel je 112 bij een ongeval?
Vanaf het eind van deze zondagmiddag geldt code oranje. Ook vandaag is het belangrijk om overbelasting van de ambulancedienst te voorkomen. Wat moet je doen bij een ongeval door gladheid? Bel alleen 112 bij een levensbedreigende situatie, acuut gevaar en als je de situatie niet vertrouwt. Is er geen spoed, maar wel hulp nodig van een arts? Neem dan contact op met de huisartsenpost. Wees voorbereid als je naar buiten gaat en laat je ook vandaag niet verrassen door de gladheid. Voor meer informatie wat code oranje voor jou betekent? Kijk op de website www.KNMI.nl

Friday, December 9, 2022, 11:54
Denkvooruit.nl
Wie zich zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen of crises, kan zich alvast voorbereiden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt.

Monday, November 28, 2022, 09:37
NL-Alert - Laad 'm op en laad 'm aan
NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

Monday, October 31, 2022, 16:46
Gaslekkage in gemeente Uitgeest
Vanmiddag is tijdens graafwerkzaamheden aan de hoofdweg in Uitgeest een gasleiding en waterleiding beschadigd geraakt. Er is een behoorlijke gaslucht in de wijk te ruiken. Een aantal woningen zijn ontruimd of hebben van de brandweer het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen. Voor de bewoners die in deze wijk wonen: het dichten van het gaslek zal zeker nog een uur in beslag nemen. Het is onduidelijk of daarna het gas weer gebruikt kan worden. Info hierover volgt. De waterleiding zal nog enkele uren afgesloten zijn voor omwonenden.

Monday, September 12, 2022, 07:55
Brand met rookontwikkeling in Heemstede
In de ochtend van 12 september is een NL alert verzonden vanwege behoorlijke rookontwikkeling bij een brand aan de Herenweg in Heemstede. Inmiddels is de brand uit. De brandweer is tot zeker in de nacht bezig met nablussen.

Friday, August 12, 2022, 21:00
Brand duingebied Santpoort-noord
De brand in het duingebied is inmiddels volledig geblust. Het gebied is weer vrij toegankelijk.

Saturday, August 6, 2022, 16:42
Brand Weteringweg
Op het land naast de Weteringweg (toerit A4 vanaf Leimuiden) heeft een landbouwvoertuig in de brand gestaan t.h.v de windmolen. Helaas is de brand overgeslagen naar de berm en het stro op het land. De brandweer heeft vanwege de droogte en snelle uitbreiding uit voorzorg groot opgeschaald en de rook is duidelijk zichtbaar geweest. Inmiddels is de brand uit. Dit liveblog is gesloten.

Friday, August 5, 2022, 15:57
Formule 1 in Kennemerland
Op 2, 3 en 4 september vindt er voor het tweede jaar op rij een nationaal evenement plaats in onze Veiligheidsregio, namelijk de Formule 1. Als Veiligheidsregio wordt er advies gegeven over de veiligheid en gezondheid zodra er een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor een dergelijk evenement.

Monday, August 1, 2022, 16:36
Grote brand Heemskerk
Aan de Voorweg in Heemskerk heeft in de middag van 1 augustus een flinke stapel hooibalen in de brand gestaan, nabij het duingebied. De brandweer was met veel voertuigen, mensen en materieel ter plaatse om de brand te blussen en uitbreiding richting duinen te voorkomen. Hierbij werden ze door de agrariers van het gebied geholpen. Omstreeks 14:00 uur op 2 augustus is de Voorweg weer vrijgegeven voor verkeer. Deze was in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. Het blussen en de opruimwerkzaamheden hebben tot in de middag geduurd.

Wednesday, June 15, 2022, 09:31
Veiligheidsbureau Kennemerland wordt Crisisbeheersing Kennemerland
Vanaf 15 juni 2022 gaat het VBK verder onder de naam Crisisbeheersing Kennemerland. De naam Crisisbeheersing Kennemerland past beter bij onze netwerkorganisatie in een tijd waarin de risico's en vraagstukken steeds complexer worden. Ook in de Veiligheidsregio Kennemerland is een toename te zien van dynamische, onvoorspelbare risico's en complexe maatschappelijke vraagstukken. Risico's en vraagstukken die de vitale veiligheidsbelangen raken en daarmee de continuïteit van onze samenleving kunnen verstoren. Dat vraagt eens te meer om een robuuste, vakbekwame en wendbare crisisorganisatie in het hart van onze regio.

Friday, May 13, 2022, 15:53
Uitslaande brand in Cruquius
UPDATE Er was sprake van een uitslaande brand in een bedrijfspand op het bedrijventerrien naast Boulevard Cruquius. Deze is inmiddels onder controle. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Heeft u nog last van de rook, houdt dan nog even uw ramen en deuren gesloten. Er is veel brandweer ter plaatse. Ook is er in wijde omtrek een NL Alert verzonden. Wij vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven. De brand veroorzaakt veel zwarte rook welke richting Haarlemmermeerse Bos en de Polderbaan waait. Inmiddels neemt de rookontwikkeling af. Heeft u last van de rook, sluit dan deuren en ramen en zet uw ventilatie uit. Updates over de brand vindt u hier en op ons twitterkanaal.

Wednesday, March 30, 2022, 13:06
Jaaroverzicht 2021
Ons jaaroverzicht 2021 is klaar. Het was het tweede jaar van de coronapandemie. Ook dit jaar stond het bestrijden van deze pandemie centraal bij een groot deel van de VRK organisatie. Maar het reguliere werk ging ook door.

Friday, March 18, 2022, 12:04
Vanaf 23 maart einde aan bijna alle coronamaatregelen
Het kabinet heeft op dinsdag 15 maart het thuiswerkadvies per direct afgeschaft en volgende week woensdag verdwijnen de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en testen voor toegang voor grotere binnenevenementen.

Thursday, March 17, 2022, 15:30
Opvang vluchtelingen uit Oekraïne
Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Miljoenen mensen zijn vanuit Oekraïne op de vlucht geslagen. Duizenden zijn inmiddels in Nederland aangekomen.

Wednesday, March 9, 2022, 17:11
Regionaal loket in Haarlem voor vragen opvang vluchtelingen
Gemeente Haarlem heeft voor de regio een loket geopend voor vragen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het loket is van 08.30 - 22.30 uur te bereiken via het telefoonnummer 023-5115550 en via e-mail oekrainevragen@haarlem.nl.

Friday, March 4, 2022, 12:51
Hulp aan Oekraïense vluchtelingen
Als gevolg van het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn inmiddels miljoenen Oekraïners op de vlucht geslagen. Veel van hen zullen in de regio rondom Oekraïne blijven, maar we verwachten dat vele vluchtelingen naar Nederland zullen komen.

Friday, March 4, 2022, 10:59
Sirenes loeien op maandag 7 maart
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.

Monday, February 21, 2022, 12:04
Dutch Grand Prix: 70.000 bezoekers in een dorpskern
De Dutch Grand Prix in Zandvoort: een driedaags evenement met zo’n 70.000 bezoekers per dag. We blikken terug op dat eerste weekend van september 2021.

Sunday, February 20, 2022, 16:55
Wederom gevaarlijk weer. Code oranje
Het @KNMI heeft voor komende avond code oranje afgegeven. Storm Franklin trekt over de provincie met gevaarlijke windstoten in combinatie met neerslag. Deze storm kan overlast veroorzaken en gevaarlijke situaties op de weg. Bel alleen 112 bij acute noodsituaties. Is het minder acuut maar wel brandweer nodig bel dan 0900-0904. Onze medewerkers maken een inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door de drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Friday, February 18, 2022, 16:18
Storm Eunice , KNMI geeft code rood.
Storm Eunice heeft windkracht 10 bereikt. #KNMI en #Rijkswaterstaat adviseren niet de weg op te gaan wanneer er geen noodzaak is. Bij de brandweer zijn al tientallen meldingen van stormschade binnengekomen. Bel alleen 112 bij acuut gevaar. Bij alle overige stormmeldingen uw lokale gemeente of 0900-0904 (geen spoed wel brandweer)

Friday, February 18, 2022, 15:28
Kabinet: Nederland gaat weer open, maar wel in drie stappen
Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in één keer, maar in drie stappen. Het zijn wel grote stappen en ze worden snel achter elkaar gezet. Dit kondigde minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan in de persconferentie van afgelopen dinsdag 15 februari.

Friday, January 28, 2022, 11:25
Bijna alles open tot 22.00 uur, maar wel met voorwaarden
Afgelopen dinsdag 25 januari hebben premier Rutte en minister Kuipers versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. De meeste locaties in ons land zijn woensdag 26 januari weer opengegaan onder voorwaarden.

Tuesday, January 18, 2022, 17:25
Wat is er aan de hand, ik zie veel brandweerwagens heen en weer rijden?!
Sinds begin dit jaar maakt de brandweer geen gebruik meer van brandkranen, maar van watertankwagens. Niet bij alle, maar bij sommige branden houdt dat in dat er standaard meer brandweervoertuigen gaan rijden wanneer er een melding wordt gemaakt van brand, bijvoorbeeld door iemand die 112 heeft gebeld.

Monday, January 17, 2022, 14:13
Kabinet versoepelt: winkels, sportclubs, kappers en onderwijs weer open
Voor sport, beoefening van kunst en cultuur (zónder publiek), contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is per zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Minister-president Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers, hebben tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari aangekondigd dat winkels, sportclubs, muziekscholen, contactberoepen zoals kappers en het mbo en hoger onderwijs weer open kunnen. Voor het dragen van een mondkapje geldt een aanscherping. Op dinsdag 25 januari 2022 beziet het kabinet opnieuw de maatregelen.

Nieuwsartikelen

Wednesday, February 21, 2024, 05:41
Zeer grote brand aan de Surinameweg in Haarlem
In Haarlem is aan de Surinameweg een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand . Hierbij is veel rook vrijgekomen.

Monday, February 19, 2024, 15:19
Grote Brand in Vijfhuizen
In Vijfhuizen is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Achterasweg. Hier staat een demontage bedrijf in de brand. De rook trekt momenteel richting de A9 en kan hier overlast veroorzaken. Geef hulpdiensten de ruimte en blijf uit de rook. Meer informatie volgt.

Wednesday, February 14, 2024, 12:08
Hulpdiensten stand-by op Schiphol
Uit voorzorg zijn de hulpdiensten gealarmeerd en ingezet voor een vliegtuig met technische problemen. Onze persvoorlichter gaat momenteel ter plaatse en geeft op deze plek later meer informatie.

Sunday, December 31, 2023, 23:30
Jaarwisseling 2023-2024 in Kennemerland
In dit nieuwsbericht delen we informatie over het verloop van de nieuwjaarsnacht in Veiligheidsregio Kennemerland. Dit bericht bevat informatie en cijfers van meldkamer Noord-Holland over de inzet van brandweer en ambulance in onze regio. De informatie van de politie is afkomstig van Politie-eenheid Noord-Holland. De cijfers zijn niet gecorrigeerd en laten enkel de door de meldkamer geregistreerde incidenten zien. We spreken daarom van een voorlopige telling.

Thursday, December 28, 2023, 10:01
Veilige jaarwisseling doen we samen… maar wie bel je als het misgaat?
De jaarwisseling is voor veel mensen een feestelijk moment. Hoe je de jaarwisseling ook viert, sta bewust stil bij de veiligheidsrisico’s en denk aan de veiligheid en gezondheid van jezelf en anderen in je omgeving.

Wednesday, December 6, 2023, 19:17
Grote brand in Heemstede
In Heemstede is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Kerklaan. Hier staat een interieurwinkel in de brand. Omwonenden worden verzocht binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Door de weersomstandigheden blijft de rook hangen en blijft dit advies van kracht. Mogelijk ontvangt u tot 23:00 een NL-Alert hierover. Meer informatie volgt.

Friday, December 1, 2023, 11:00
NL-Alert testbericht op maandag 4 december
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 4 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

Saturday, November 4, 2023, 09:33
Grote brand in Nieuw Vennep
Op het industrieterrein in #nieuwvennep is een brand uitgebroken in een leegstaand pand. Heeft u last van de rook? Sluit deuren en ramen en zet mechanische ventilatie uit.

Wednesday, November 1, 2023, 16:38
Storm op komst
Donderdag 2 november vanaf 14.00 uur geldt voor de provincie Noord-Holland code Oranje. Er is kans op zware windstoten.

Friday, October 20, 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten. De voorlichter van de Veiligheidsregio is ter plaatse, nadere berichtgeving volgt.

Friday, October 20, 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie is onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Er is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten en worden momenteel opgevangen bij buren en door de gemeente. De veiligheidsregio sluit hiermee de berichtgeving op deze website. Nader onderzoek naar de oorzaak wordt door de politie verricht.

Thursday, September 7, 2023, 01:57
Brand Sortiva Vijfhuizen
Bij recyclingsbedrijf Sortiva in Vijfhuizen is brand ontstaan buiten op het terrein in een grote berg hooi. Deze brand wordt momenteel geblust, maar kan voor rookoverlast in de omgeving zorgen. Ondervindt u last van de rook, hou dan ramen en deuren gesloten. ^RH

Friday, August 11, 2023, 07:21
Zeer grote brand supermarkt Haarlem
Zeer grote brand / Grip1 Soendaplein in Haarlem. Het gaat om een uitslaande brand en woedt in een filiaal van Albert Heijn. De brand is gemeld door medewerkers van de supermarkt. 2 medewerkers hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.


Monday, July 17, 2023, 15:59
Natuurbrand Heemskerk
In het natuurgebied ten noorden van Wijk aan Zee, bij Heemskerk woedde maandagmiddag een natuurbrand. De brandweer was met veel materieel aanwezig en met veel water onderweg. De politieheli hield vanuit de lucht de brand in de gaten. Voorlichting is ter plaatse gegaan en heeft deze liveblog bijgehouden. Er werd vooral opgeroepen om weg te blijven uit het natuurgebied en uit de rook.

Sunday, July 9, 2023, 09:35
Vanmiddag code geel. Let op loshangende takken.
Vanmiddag vanaf 14.00 uur wordt onweer met mogelijk (veel) regen, hagel en windstoten verwacht in onze provincie, het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven.

Wednesday, July 5, 2023, 10:59
Extreme weersomstandigheden in Noord-Holland
Extreme weersomstandigheden in de provincie Noord-Holland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke of levensbedreigende situaties zoals de melding van omvallende bomen, vallende dakpannen en obstakels die bijvoorbeeld de weg versperren.

Wednesday, May 31, 2023, 10:46
NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan
Meteen informatie bij een noodsituatie? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan.

Thursday, May 25, 2023, 15:05
Denkvooruit.nl
In Nederland zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten, daarom komt de juiste hulp snel tot stand. Er zijn nu geen aanwijzingen dat er iets ergs staat te gebeuren. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

Thursday, April 20, 2023, 14:18
Grote brand Uitgeest
Brandweer heeft opgeschaald naar grote brand in schuur #Woudpolderweg #Uitgeest. Mocht u last hebben van de rook houdt ramen/deuren gesloten en zet ventilatie uit.

Thursday, April 20, 2023, 12:19
Inzet bij Tennet station in Vijfhuizen
Hulpdiensten zijn ingezet bij een onderstation van Tennet in Vijfhuizen. Tijdens testen heeft zich een incident voorgedaan. In een deel van de provincie is de spanning korte tijd weggevallen. De brandweer voert controle uit in het station.

Monday, March 27, 2023, 09:33
Jaaroverzicht 2022
Ons jaaroverzicht 2022 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

Thursday, March 9, 2023, 15:59
Ciska Scheidel nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Kennemerland
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland heeft Ciska Scheidel benoemd als directeur Veiligheidsregio en directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij is daarmee ook directeur van GGD Kennemerland. Zij volgt Bert van de Velden op, die na ruim 10 jaar afscheid neemt. Ciska Scheidel start 11 april als directielid en per 1 juli als DPG.

Thursday, February 23, 2023, 12:04
Brandweer Kennemerland schenkt wagens aan Oekraïne
Brandweer Kennemerland heeft afgelopen week drie wagens, pakken en handschoenen overgedragen aan haar collega’s uit de Oekraïense stad Mykolaiv. In Polen aan de grens met Oekraïne vond de overdracht plaats. Het materieel helpt de Oekraïense brandweerlieden om hun gemeenschap in tijden van oorlog te helpen. Het verzoek voor deze bijzondere schenking kwam van de Haarlemse organisatie Rasom die zich inzet voor hulp aan Oekraïne.

Sunday, January 1, 2023, 10:40
Jaarwisseling 2022 - 2023; Cijfers en Feiten
De nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

Saturday, December 24, 2022, 01:01
Stroomstoring door brand Haarlem
Door een brand in een hoogspanningsstation aan de Emrikweg in Haarlem is een stroomstoring ontstaan. Hulpdiensten zijn aanwezig. Meer informatie op www.vrk.nl De brand is inmiddels geblust. Tennet en Liander inventariseren de schade in het station. Stroomstoring kan nog enkele uren duren. Meer informatie over storingsgebied www.liander.nl

Sunday, December 18, 2022, 12:34
Code oranje door winters weer. Wanneer bel je 112 bij een ongeval?
Vanaf het eind van deze zondagmiddag geldt code oranje. Ook vandaag is het belangrijk om overbelasting van de ambulancedienst te voorkomen. Wat moet je doen bij een ongeval door gladheid? Bel alleen 112 bij een levensbedreigende situatie, acuut gevaar en als je de situatie niet vertrouwt. Is er geen spoed, maar wel hulp nodig van een arts? Neem dan contact op met de huisartsenpost. Wees voorbereid als je naar buiten gaat en laat je ook vandaag niet verrassen door de gladheid. Voor meer informatie wat code oranje voor jou betekent? Kijk op de website www.KNMI.nl

Friday, December 9, 2022, 11:54
Denkvooruit.nl
Wie zich zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen of crises, kan zich alvast voorbereiden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt.

Monday, November 28, 2022, 09:37
NL-Alert - Laad 'm op en laad 'm aan
NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

Monday, October 31, 2022, 16:46
Gaslekkage in gemeente Uitgeest
Vanmiddag is tijdens graafwerkzaamheden aan de hoofdweg in Uitgeest een gasleiding en waterleiding beschadigd geraakt. Er is een behoorlijke gaslucht in de wijk te ruiken. Een aantal woningen zijn ontruimd of hebben van de brandweer het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen. Voor de bewoners die in deze wijk wonen: het dichten van het gaslek zal zeker nog een uur in beslag nemen. Het is onduidelijk of daarna het gas weer gebruikt kan worden. Info hierover volgt. De waterleiding zal nog enkele uren afgesloten zijn voor omwonenden.

Monday, September 12, 2022, 07:55
Brand met rookontwikkeling in Heemstede
In de ochtend van 12 september is een NL alert verzonden vanwege behoorlijke rookontwikkeling bij een brand aan de Herenweg in Heemstede. Inmiddels is de brand uit. De brandweer is tot zeker in de nacht bezig met nablussen.

Friday, August 12, 2022, 21:00
Brand duingebied Santpoort-noord
De brand in het duingebied is inmiddels volledig geblust. Het gebied is weer vrij toegankelijk.

Saturday, August 6, 2022, 16:42
Brand Weteringweg
Op het land naast de Weteringweg (toerit A4 vanaf Leimuiden) heeft een landbouwvoertuig in de brand gestaan t.h.v de windmolen. Helaas is de brand overgeslagen naar de berm en het stro op het land. De brandweer heeft vanwege de droogte en snelle uitbreiding uit voorzorg groot opgeschaald en de rook is duidelijk zichtbaar geweest. Inmiddels is de brand uit. Dit liveblog is gesloten.

Friday, August 5, 2022, 15:57
Formule 1 in Kennemerland
Op 2, 3 en 4 september vindt er voor het tweede jaar op rij een nationaal evenement plaats in onze Veiligheidsregio, namelijk de Formule 1. Als Veiligheidsregio wordt er advies gegeven over de veiligheid en gezondheid zodra er een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor een dergelijk evenement.

Monday, August 1, 2022, 16:36
Grote brand Heemskerk
Aan de Voorweg in Heemskerk heeft in de middag van 1 augustus een flinke stapel hooibalen in de brand gestaan, nabij het duingebied. De brandweer was met veel voertuigen, mensen en materieel ter plaatse om de brand te blussen en uitbreiding richting duinen te voorkomen. Hierbij werden ze door de agrariers van het gebied geholpen. Omstreeks 14:00 uur op 2 augustus is de Voorweg weer vrijgegeven voor verkeer. Deze was in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. Het blussen en de opruimwerkzaamheden hebben tot in de middag geduurd.

Wednesday, June 15, 2022, 09:31
Veiligheidsbureau Kennemerland wordt Crisisbeheersing Kennemerland
Vanaf 15 juni 2022 gaat het VBK verder onder de naam Crisisbeheersing Kennemerland. De naam Crisisbeheersing Kennemerland past beter bij onze netwerkorganisatie in een tijd waarin de risico's en vraagstukken steeds complexer worden. Ook in de Veiligheidsregio Kennemerland is een toename te zien van dynamische, onvoorspelbare risico's en complexe maatschappelijke vraagstukken. Risico's en vraagstukken die de vitale veiligheidsbelangen raken en daarmee de continuïteit van onze samenleving kunnen verstoren. Dat vraagt eens te meer om een robuuste, vakbekwame en wendbare crisisorganisatie in het hart van onze regio.

Friday, May 13, 2022, 15:53
Uitslaande brand in Cruquius
UPDATE Er was sprake van een uitslaande brand in een bedrijfspand op het bedrijventerrien naast Boulevard Cruquius. Deze is inmiddels onder controle. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Heeft u nog last van de rook, houdt dan nog even uw ramen en deuren gesloten. Er is veel brandweer ter plaatse. Ook is er in wijde omtrek een NL Alert verzonden. Wij vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven. De brand veroorzaakt veel zwarte rook welke richting Haarlemmermeerse Bos en de Polderbaan waait. Inmiddels neemt de rookontwikkeling af. Heeft u last van de rook, sluit dan deuren en ramen en zet uw ventilatie uit. Updates over de brand vindt u hier en op ons twitterkanaal.

Wednesday, March 30, 2022, 13:06
Jaaroverzicht 2021
Ons jaaroverzicht 2021 is klaar. Het was het tweede jaar van de coronapandemie. Ook dit jaar stond het bestrijden van deze pandemie centraal bij een groot deel van de VRK organisatie. Maar het reguliere werk ging ook door.

Friday, March 18, 2022, 12:04
Vanaf 23 maart einde aan bijna alle coronamaatregelen
Het kabinet heeft op dinsdag 15 maart het thuiswerkadvies per direct afgeschaft en volgende week woensdag verdwijnen de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en testen voor toegang voor grotere binnenevenementen.

Thursday, March 17, 2022, 15:30
Opvang vluchtelingen uit Oekraïne
Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Miljoenen mensen zijn vanuit Oekraïne op de vlucht geslagen. Duizenden zijn inmiddels in Nederland aangekomen.

Wednesday, March 9, 2022, 17:11
Regionaal loket in Haarlem voor vragen opvang vluchtelingen
Gemeente Haarlem heeft voor de regio een loket geopend voor vragen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het loket is van 08.30 - 22.30 uur te bereiken via het telefoonnummer 023-5115550 en via e-mail oekrainevragen@haarlem.nl.

Friday, March 4, 2022, 12:51
Hulp aan Oekraïense vluchtelingen
Als gevolg van het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn inmiddels miljoenen Oekraïners op de vlucht geslagen. Veel van hen zullen in de regio rondom Oekraïne blijven, maar we verwachten dat vele vluchtelingen naar Nederland zullen komen.

Friday, March 4, 2022, 10:59
Sirenes loeien op maandag 7 maart
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.

Monday, February 21, 2022, 12:04
Dutch Grand Prix: 70.000 bezoekers in een dorpskern
De Dutch Grand Prix in Zandvoort: een driedaags evenement met zo’n 70.000 bezoekers per dag. We blikken terug op dat eerste weekend van september 2021.

Sunday, February 20, 2022, 16:55
Wederom gevaarlijk weer. Code oranje
Het @KNMI heeft voor komende avond code oranje afgegeven. Storm Franklin trekt over de provincie met gevaarlijke windstoten in combinatie met neerslag. Deze storm kan overlast veroorzaken en gevaarlijke situaties op de weg. Bel alleen 112 bij acute noodsituaties. Is het minder acuut maar wel brandweer nodig bel dan 0900-0904. Onze medewerkers maken een inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door de drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Friday, February 18, 2022, 16:18
Storm Eunice , KNMI geeft code rood.
Storm Eunice heeft windkracht 10 bereikt. #KNMI en #Rijkswaterstaat adviseren niet de weg op te gaan wanneer er geen noodzaak is. Bij de brandweer zijn al tientallen meldingen van stormschade binnengekomen. Bel alleen 112 bij acuut gevaar. Bij alle overige stormmeldingen uw lokale gemeente of 0900-0904 (geen spoed wel brandweer)

Friday, February 18, 2022, 15:28
Kabinet: Nederland gaat weer open, maar wel in drie stappen
Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in één keer, maar in drie stappen. Het zijn wel grote stappen en ze worden snel achter elkaar gezet. Dit kondigde minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan in de persconferentie van afgelopen dinsdag 15 februari.

Friday, January 28, 2022, 11:25
Bijna alles open tot 22.00 uur, maar wel met voorwaarden
Afgelopen dinsdag 25 januari hebben premier Rutte en minister Kuipers versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. De meeste locaties in ons land zijn woensdag 26 januari weer opengegaan onder voorwaarden.

Tuesday, January 18, 2022, 17:25
Wat is er aan de hand, ik zie veel brandweerwagens heen en weer rijden?!
Sinds begin dit jaar maakt de brandweer geen gebruik meer van brandkranen, maar van watertankwagens. Niet bij alle, maar bij sommige branden houdt dat in dat er standaard meer brandweervoertuigen gaan rijden wanneer er een melding wordt gemaakt van brand, bijvoorbeeld door iemand die 112 heeft gebeld.

Monday, January 17, 2022, 14:13
Kabinet versoepelt: winkels, sportclubs, kappers en onderwijs weer open
Voor sport, beoefening van kunst en cultuur (zónder publiek), contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is per zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Minister-president Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers, hebben tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari aangekondigd dat winkels, sportclubs, muziekscholen, contactberoepen zoals kappers en het mbo en hoger onderwijs weer open kunnen. Voor het dragen van een mondkapje geldt een aanscherping. Op dinsdag 25 januari 2022 beziet het kabinet opnieuw de maatregelen.