Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Opleiding Crisisbeheersing en Rampenbestrijding (OCR) (ochtend)

Activiteit is bedoeld voor nieuwe crisisfunctionarissen en liaisons voor CoPI, OT, RAC, BOBZ, BT, Stafsecties en meldkamer(s) en is gericht op het overdragen van algemene kennis. Doel is om basiskennis over te dragen die nodig is om een bijdrage te kunnen leveren aan de crisisorganisatie. Deze basisopleiding is een vereiste voor een functie in de crisisorganisatie.
woensdag 23 september 2020 van 08:45 tot 11:00 Programma

Vanwege corona is de opzet van de cursusdag aangepast. Zowel in de ochtend als in de middag vindt een sessie plaats met maximaal 5 deelnemers in de vorm van een webinar.
  • Activiteit voor alle nieuwe leden van de crisisorganisatie (CoPI, OT, BT, RAC, BOBZ, stafsecties en meldkamer(s)).
  • E-learning traject af te leggen in drie weken voorafgaand aan de cursusdag.
  • Je gaat deelnemen in twee gesimuleerde crisisteams. In deze teams krijg je de rol van crisisfunctionaris van een van de kolommen. Op deze manier proberen wij je te laten ervaren hoe het is om in een crisisteam te functioneren en wat voor dilemma's daarbij komen kijken.