Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Test activeren banners op websites gemeenten

Maandag 6 november 2018 om 19.30 uur is het activeren van banners op de websites van de 10 gemeenten in Kennemerland voor het eerst getest. Het gaat om de website van Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede/Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

De banner is een nieuwe voorziening in de voorlichting over een groot incident, ramp of crisis. De test wordt een paar keer herhaald op maandagen. 

Banner linkt naar vrk.nl

De banners zijn gekoppeld aan deze website en kunnen geactiveerd worden door de crisisorganisatie van Veiligheidsregio Kennemerland. Hiermee is het mogelijk, ook buiten kantooruren en in het weekend, snel en eenvoudig informatie toe te voegen aan de gemeentelijke websites over de laatste stand van zaken van het incident. 

De optie ‘Meer informatie’ op de banner (cookie-achtige pop-up banner) linkt naar de relevante nieuwspagina binnen vrk.nl. Is men niet geïnteresseerd, dan is de banner eenvoudig weg te klikken en blijft men op de website van de gemeente.

  • Update maandag 27 november 2017, 19:43

    De derde en laatste test is om 19.40 uur met succes afgerond. Alle websites zijn nu getest. Op alle websites is de banner verschenen.

  • Update maandag 13 november 2017, 19:55

    De tweede test is om 19.55 uur afgerond. Op enkele websites is de banner weer niet verschenen. De test wordt binnenkort herhaald.

  • Update maandag 6 november 2017, 19:47

    De test is om 19.50 uur afgerond. Op een aantal gemeentelijke websites is de banner niet verschenen. De tekst wordt volgende week herhaald.