Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Brand beddenwinkel Badhoevedorp

In de nacht van zaterdag op zondag 18 februari is rond 01.50 uur brand uitgebroken in een beddenwinkel aan de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp. Het ging om een zeer grote brand met veel rookontwikkeling.

Ongeveer twintig bewoners werden tijdelijk opgevangen in een nabij gelegen hotel. Rond 06.00 uur mochten de eerste bewoners van de Nieuwemeerdijk weer naar huis. Het winkelpand is uitgebrand. De woningen boven de winkel zijn onbewoonbaar. Stichting Salvage zorgt voor de schadeafhandeling en voor vervangende woonruimte in overleg met de bewoners. De brandweer is tot begin van de middag bezig geweest met nablussen.

 • Update zondag 18 februari 2018, 13:08

  Update #brand #Badhoevedorp. Het pand is overgedragen aan de politie en Salvage en wordt afgezet met hekken. De brandweer pakt in en doet vanmiddag een laatste controle. Meer info: http://bit.ly/2odmhfS Einde berichtgeving. ^mp

 • Update zondag 18 februari 2018, 09:57

  Update #brand #Badhoevedorp. De brandweer is bezig met sloopwerkzaamheden om alle mogelijk smeulende resten te blussen. Het winkelpand is uitgebrand. Aangrenzende panden hebben aanzienlijke schade. ^mp

 • Update zondag 18 februari 2018, 05:12

  De inzet wordt afgeschaald. De omgeving blijft afgezet. Bluswerkzaamheden gaan in ieder geval door tot in de loop van de ochtend. De bewoners van de woningen aan de Nieuwemeerdijk mogen terug naar huis. #brand #badhoevedorp

 • Update zondag 18 februari 2018, 05:01

  Resultaat metingen: er zijn geen te hoge concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten. #brand #badhoevedorp

 • Update zondag 18 februari 2018, 04:17

  Salvage is ingeschakeld voor schade afhandeling met bewoners en de eigenaar van de winkel. Bluswerkzaamheden zijn nog steeds gaande. Ook is er nog steeds sprake van rookontwikkeling: blijf uit de rook, houd ramen en deuren dicht en schakel ventilatie uit. #brand #badhoevedorp

 • Update zondag 18 februari 2018, 03:37

  De brandweer verricht momenteel metingen in de omgeving vanwege de rookontwikkeling. Eerder advies om ramen en deuren gesloten te houden blijft van kracht. De panden van de beddenzaak branden en bovenliggende en nabijgelegen woningen zijn inmiddels allemaal ontruimd. #brand

 • Update zondag 18 februari 2018, 03:16

  Bewoners worden momenteel opgevangen in het nabijgelegen Amrâth Apart-Hotel aan de Meidoornweg. #brand #badhoevedorp

 • Update zondag 18 februari 2018, 03:12

  Onze voorlichter is ter plaatse. Vanwege de rook zijn de woningen boven de winkel ontruimd, dit betreft ongeveer 20 personen. Bluswerkzaamheden zijn volop gaande. #brand #badhoevedorp

 • Update zondag 18 februari 2018, 02:53

  Er worden meerdere woningen ontruimd om de beddenzaak heen. De bewoners zullen elders opgevangen worden. #brand #beddenwinkel #badhoevedorp

 • Update zondag 18 februari 2018, 02:42

  Inmiddels zeer grote brand. In verband met rookontwikkeling: houd ramen en deuren gesloten en schakel mechanische ventilatie uit.