Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Code Oranje storm en uitval Vodafone netwerk

In verband met het te verwachten zware weer kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor verkeer en watersport. Volg weerberichten en waarschuwingen. Via deze pagina informeren wij waar nodig over incidenten in de regio. Het mobiel netwerk van Vodafone is vanmiddag door een storing uitgevallen. Mogelijk werkt nog niet elke telefoon. De meldkamer (112) is gewoon bereikbaar via een vaste lijn of andere provider.

Er worden windstoten verwacht en het KNMI heeft code Oranje afgegeven. Na een periode van warmte en droogte brengt dit de nodige risico’s met zich mee. Veel regen kan de wegen glad maken en door de wind kunnen droge takken afbreken.

Een paar tips:

 • Zet het tuinmeubilair zoveel mogelijk binnen of vast. Na het warme weer de afgelopen weken staan er veel spullen buiten. Denk hierbij aan tuinstoelen, kinderspeelgoed, parasols, bloempotten en barbecues
 • Check of dakpannen, dakgoten en schuttingen vastzitten
 • Check ook of ramen en deuren goed dicht zitten
 • Ga je toch naar buiten? Kijk om je heen, kijk waar je kunt schuilen en vermijd plekken met veel bomen
 • Verminder je snelheid op de weg en vergroot je afstand tot andere voertuigen.
 • Zoek een parkeerplek met zo min mogelijk bomen of kans op rondvliegende dakpannen. 
 • Update vrijdag 10 augustus 2018, 12:15

  Terugkijkend op de storm van gisteravond kunnen wij vaststellen dat het gelukkig allemaal is meegevallen. De regio heeft vanaf gisteravond 19.00 uur tot vanmorgen 9.00 uur exact 10 meldingen binnen gekregen. Bij de meeste ging het om lichte stormschades. Einde bericht geving.

 • Update donderdag 9 augustus 2018, 17:01

  Zo langzamerhand kun je weer bellen met telefoons aangesloten op de vodafone provider. Lukt dit nog niet: de meldkamer is met een ‘vaste’ lijn en via andere providers gewoon te bereiken. Houd www.vrk.nl in de gaten voor actuele berichtgeving over de #storm en #codeOranje

 • Update donderdag 9 augustus 2018, 13:38

  Wegens uitval van het Vodafone netwerk is de meldkamer (112) gewoon bereikbaar via een vaste lijn of andere provider. ^md

Wat te doen bij...