Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Voorkom verdrinking

dinsdag 30 juli 2019, 16:16

Elk jaar verdrinken er mensen omdat ze onvoldoende op hun eigen veiligheid letten of omdat anderen hen niet goed in het oog hielden. Om de kans op verdrinking zo klein mogelijk te maken de volgende 5 tips:

 • Zoek de reddingsbrigade
  Als je een plekje zoekt om af te koelen, kijk dan eerst waar de lifeguards van de reddingsbrigade toezicht houden en ga daar het water in.
 • Wees voorbereid op koud water
  Een meer of de zee is vaak veel kouder dan je denkt. Koud water kan je in levensgevaarlijke problemen brengen. Door kramp kan zwemmen onmogelijk worden.
 • Ga niet te ver
  Zwem altijd langs de kust, dan zwem je nooit te ver van het strand af. Wees niet overmoedig en zwem een meer niet over; in het midden van een meer is het water dieper en kouder.
 • Wees voorbereid op stroming
  Stroming in water kan heel sterk zijn. Zit je in een stroming; blijf kalm, zwem met de stroming mee en roep om hulp! Zwem er niet tegenin; je put jezelf alleen maar uit.
 • Ga nooit alleen
  Ga samen zwemmen, dan is er altijd iemand om je te helpen als er iets misgaat.

  Voor actuele informatie en informatie over muien en stromingen kijk dan op de website van de Reddinsbrigade Zandvoort: https://www.zrb.info/

  Wil je weten op welke locaties je de reddingsbrigade in onze regio kunt vinden kijk dan op deze website: https://www.reddingsbrigade.nl/waar-we-zijn/noord-holland/