Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Geslaagd Weekend van de Wetenschap

donderdag 10 oktober 2019, 15:41

Afgelopen weekend heeft Veiligheidsregio Kennemerland haar deuren geopend speciaal voor het Weekend van de Wetenschap. Jong en oud deden mee aan de diverse activiteiten met als publiekstrekker de het naspelen van een crisissituatie.

Hoofdactiviteit
Met vlag en wimpel zijn alle deelnemers geslaagd. Jongeren, maar ook volwassenen, werden ingedeeld bij brandweer, ambulance, communicatieteam of politie. Na het zien van een virtual reality ongeval en uitleg van echte hulpverleners mochten ze als team het incident zelf oplossen. Hoe dat moest, hadden ze allemaal wonderbaarlijk snel in de gaten. Sommigen waren zelfs zo enthousiast, dat ze er wel brood in zagen voor hun toekomst. En laat de Veiligheidsregio Kennemerland nu juist nieuw bloed kunnen gebruiken, want volgens een van de trainers: “Onze beroepsgroep vergrijst snel.”  Weekend van de Wetenschap op Haarlem 105 (filmpje)

Kramen
Daarnaast stonden in een ruime hal op het terrein een aantal kraampjes waar mensen meer te weten konden komen over het werk bij de VRK of zelf konden meedoen. Bijvoorbeeld over hoe brandveilig je huis is, hoe je een vreselijke bloeding stopt, hoe je automobilisten opspoort die doorrijden na een ongeval… En wie nog twijfelde over zijn of haar keuzepakket op school, kon bij de kraam van Werken bij de VRK allerlei informatie krijgen over het werken bij de Veiligheidsregio.

 

Klik hier voor de foto's.

Collage Weekend van de Wetenschap