Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland wint award met #jongVRK

woensdag 6 november 2019, 09:17
Bij de Veiligheidsregio werken in totaal zo’n 1500 mensen. Onder deze club enthousiaste en bevlogen mensen zitten heel wat ‘jonkies’. Om de frisse, nieuwe ideeën van deze young professionals niet te laten ondersneeuwen in al het werk wat op hen afkomt, hebben we binnen de VRK een netwerk dat #jongVRK heet.

Officieel gaat deze 12 december 2019 van start met een bruisende kick-off. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Desondanks hebben we al een award binnen. Hoe dan? Dominique Heus, brandweerofficier bij Veiligheidsregio Kennemerland (28) heeft een vlammende speech gehouden over waarom we eigenlijk van start zijn gegaan en daarmee hebben we de LAUNCH award gewonnen van Stichting FUTUR, het jonge ambtenaren netwerk. Deze award wordt uitgegeven aan veelbelovende opstartende netwerken. Dat belooft wat!  

Hieronder een gedeelte uit de speech van Dominique en een foto waarin de award aan de managers van de VRK wordt overhandigd.  

'Hoe belangrijk is het om ook zo nu en dan met leeftijdsgenoten te sparren? Je frisse blik uit te kunnen wisselen? Het over je ambities te hebben zonder dat iemand meteen vindt dat je te weinig grijze haren hebt om die ene positie te bekleden? Precies. Dat dachten wij dus ook. Door onderling contact dat ik met een aantal andere jonge collega’s bij toeval had, is het idee ontstaan en is #JongVRK geboren. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot, want men vroeg zich af of het wel echt noodzakelijk was om hiermee te beginnen. Onze organisatie houdt zich bezig met veiligheid en gezondheid, daar ligt uiteraard prioriteit! Toch zijn we het gesprek aangegaan om aan te geven waarom het zo belangrijk is: JongVRK is er namelijk niet alleen voor jongeren, maar ook voor de organisatie. Want hoe zorg je ervoor dat je jongeren aantrekt in je organisatie? En hoe behoud je ze? Wij brengen de jongeren in positie en zorgen ervoor dat ze zich kunnen ontwikkelen, maar we zetten ook de organisatie op de kaart. We sluiten aan bij bestaande initiatieven, zorgen voor een samenwerking door de hele organisatie heen. We brengen brandweermensen samen met artsen en beleidsmedewerkers. We maken verbinding. Wij zijn pioniers in de regio. En we hebben nog een lange weg te gaan.'