Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Storm Ciara

De storm heeft flink huisgehouden in onze regio. Brandweer Nederland telde ruim 5.000 meldingen als gevolg van storm Ciara. In onze regio hebben we gisteren tussen 09:00 en 00:00 uur daar ongeveer 260 van gehad. Het betrof vooral stormschade en soms wateroverlast. Op onze facebook pagina deelden we wat beelden, onder andere van een flink beschadigde loods in IJmuiden en een flat waar de gevelbeplating losliet in Haarlem.

Op meerdere brandweerposten in de regio werden extra mensen opgeroepen en stonden we paraat. Op sommige posten werd een communicatieplek ingericht, waar meldingen zonder spoed werden opgevangen. De meldkamer verdeelde deze meldingen over de beschikbare posten. Zo hield de meldkamer de lijnen vrij en de regie over de spoed incidenten. De steunpunten op de kazerne zijn een aantal uur operationeel gebleven. Met elkaar hebben we ruim 280 meldingen afgehandeld waarvan het circa 260 keer stormschade betrof. 

  • Update zondag 9 februari 2020, 16:25

    Vanaf 11:30 uur zijn er extra mensen ingezet bij de brandweer om meldingen van stormschade zonder spoed te verdelen over beschikbare ploegen. Tot nu toe lijkt het relatief rustig. #paraatstaan #wijhelpen #samensterk

  • Update zondag 9 februari 2020, 11:10

    Vandaag zullen wij op Twitter en op onze site extra aandacht besteden aan de storm. Tevens vertellen wij u wanneer http://bit.ly/2mRIPTq, en of u uberhaupt 112 kunt #storm bellen voor een melding. #ciara #storm