Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Locatie in Bennebroek uit voorzorg ingericht voor opvang corona

donderdag 5 maart 2020, 15:09
Als het nodig is kunnen in gebouw Eikendonk van GGZ InGeest in Bennebroek mensen opgevangen en verzorgd worden die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. De opvang van op deze locatie vormt geen risico voor de mensen die in de buurt wonen.

De minister voor Medische Zorg en Sport heeft de opdracht gegeven om opvanglocaties aan te wijzen en gereed te maken. De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft de locatie in Bennebroek aangewezen.

Voor personen die niet ziek zijn of milde klachten hebben
Het is nog niet zeker dat er mensen in gebouw Eikendonk worden ondergebracht. Het gebouw wordt uit voorzorg gereed gemaakt. Als er mensen worden ondergebracht, zijn dat mensen die wel besmet zijn, maar niet ziek zijn of mensen met milde klachten die niet ziek genoeg zijn voor opname in het ziekenhuis, maar niet thuis in isolatie kunnen blijven. Bijvoorbeeld mensen uit een instelling die daar een risico vormen voor hun omgeving, mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats of passagiers van Schiphol of van de ferry IJmuiden-Newcastle.  

Opvang voor maximaal 11 personen
Naar verwachting is Eikendonk binnen een aantal dagen gereed als opvanglocatie. Als deze mensen in gebouw Eikendonk worden opgevangen, blijven zij binnen tot het moment dat zij anderen niet meer kunnen besmetten. Zij hebben geen contact met andere mensen. Deze mensen worden volgens protocollen gemonitord. In totaal kunnen er op dit moment maximaal 11 personen in gebouw Eikendonk opgevangen worden. De verwachting is dat de mensen gemiddeld twee weken in Eikendonk blijven. Daarna kunnen er weer andere mensen komen.  

Meer informatie
Voor vragen over het coronavirus en de mogelijkheden van besmetting verwijst de VRK naar het landelijke informatienummer 0800 1351 en de website www.rivm.nl. Omwonenden met vragen over het gebruik van gebouw Eikendonk kunnen contact opnemen het callcenter van de GGD Kennemerland 023 789 1631.