Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Leerling Eerste Christelijk Lyceum Haarlem positief getest op het Covid-19 virus

vrijdag 6 maart 2020, 08:04
Naar nu blijkt, is de leerling uit Overveen afgelopen week, na een ski reis in Noord-Italiƫ, naar school geweest. Er waren tijdens deze dagen reeds klachten. De leerling is 2 maart voor het laatst naar school geweest.

Gezien deze feiten is besloten de leerling in thuisisolatie te plaatsen. De ouders en familie zijn ook thuis en in quarantaine geplaatst. De GGD is direct een contact onderzoek gestart.

Onder de directe contacten vallen naast het gezin, onder andere de klasgenoten en de reisgenoten. Verder informeert de GGD medeleerlingen en hun ouders, alsook de leerkrachten, vandaag nog over wat dit voor hen betekent. Om privacyredenen doen wij verder geen mededelingen over de leerling.

Wij kunnen ons voorstellen, dat dit voor de betrokken school impact heeft en de GGD is daarom deze ochtend met een team aanwezig op de school om eventuele vragen te beantwoorden.

Belangrijk voor nu is, dat wij iedereen zo goed mogelijk informeren en daarbij doen we een dringend beroep op de media de school en haar leerlingen rust te gunnen.