Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Gratis training suicidepreventie

dinsdag 26 mei 2020, 12:17
Juist in deze tijd is het extra belangrijk het gesprek met je partner, kind, vriend, werknemer, buurvrouw of collega te voeren wanneer je aanvoelt dat hij/zij het zwaar heeft en mogelijk zelfmoordgedachten heeft. Daarom heeft 113 Zelfmoordpreventie een gratis online training suïcidepreventie ontwikkeld voor elke Nederlander (18 jaar en ouder).

Deelnemers leren hoe zelfmoordgedachten te signaleren, een gesprek aan te gaan en door te verwijzen naar hulp. De online training duurt één uur en is gratis te volgen via www.vraagmaar.nl/online-training of via vraagmaar.113.nl

Over de training

In deze online training suïcidepreventie ontdek en oefen je wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt. De training bestaat uit drie lessen:
- Signaleer
- Praat erover
- Zoek samen hulp

De training biedt informatie in de vorm van tekst, animaties en video’s. Iedere les bestaat daarnaast uit een aantal oefeningen. De training wordt afgesloten met tien vragen zodat je zelf kunt toetsen of alles helder is geweest. Zo niet, dan doe je een vraag gewoon opnieuw. Je hebt de training behaald als je acht of meer vragen goed hebt. Na afronding van de toets, krijg je een certificaat via de mail.