Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Tweede stap openingsplan definitief

dinsdag 18 mei 2021, 14:44
Morgen, 19 mei 2021, wordt de tweede stap in het openingsplan definitief gezet. Dit besluit nam het kabinet nu is gebleken dat het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona verder is gedaald.

Het zetten van deze tweede stap betekent onder meer dat de sportscholen open gaan. Ook een bezoek aan het pretpark, openluchtmuseum en buitenpodium is weer mogelijk. Dit mag met maximaal 2 personen, exclusief kinderen tot en met 12 jaar of mensen van eenzelfde huishouden. Goed nieuws is ook dat de terrassen langer open mogen, namelijk van 06.00 tot 20.00 uur. Bibliotheken openen op 20 mei de deuren. Eerder stond deze versoepeling niet in stap 2 van het openingsplan, maar het kabinet besloot deze toe te voegen. Reservering en een gezondheidscheck zijn verplicht.

Lees hier wat er met het nemen van stap 2 nog meer verandert.