Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Derde stap openingsplan wordt gezet

maandag 31 mei 2021, 14:58
Zaterdag, 5 juni 2021, wordt de derde stap gezet om als samenleving uit de coronacrisis te komen. Dit betekent meer vrijheden, maar wel met voorwaarden. Het kabinet heeft dit besloten nu er snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen en het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, hard stijgt.

Thuisbezoek en groepsgrootte buiten mogen naar 4 personen, exclusief kinderen tot en met 12 jaar of mensen van eenzelfde huishouden. Musea mogen binnen weer open met maximaal 1 bezoeker per 10 m2. Ook bioscopen en theaters kunnen weer open onder voorwaarden, zoals reserveren, gezondheidscheck en vaste zitplaatsen. Daarbij mogen in een ruimte of zaal maximaal 50 mensen zijn op 1,5 meter afstand. Eet- en drinkgelegenheden en sportkantines mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Entertainment zoals videoschermen voor sportwedstrijden is niet toegestaan. Alle winkels kunnen weer open volgens hun reguliere openingstijden. Volwassenen mogen weer in groepsverband sporten.

 

Belangrijk blijft, zo benadrukt het kabinet, dat we drukte blijven vermijden en ons allemaal aan de basisregels blijven houden, ook als we al gevaccineerd zijn: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra we aan de beurt zijn.  Kijk voor wat je moet regelen voor je reis naar het buitenland en je terugkomst naar Nederland op www.wijsopreis.nl.  Informatie over wat er nog meer verandert in stap 3 lees je in het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.