Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Extra coronamaatregelen t/m 13 augustus

maandag 12 juli 2021, 10:34
Het aantal besmettingen in Nederland is helaas sneller gestegen dan voorzien sinds stap 4 op 26 juni werd gezet. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen feesten en uitgaan. Het blijkt dat de deltavariant tot meer ziektegevallen leidt dan gedacht, ook bij mensen die al volledig zijn gevaccineerd of een coronabesmetting hebben doorgemaakt. Het kabinet heeft daarom besloten tot nieuwe maatregelen. Deze betekenen voor ons allemaal dat we ons bewust moeten blijven van de basisgezondheidsmaatregelen, zoals handen wassen, 1,5 m afstand en drukte mijden. Samen moeten we corona eronder krijgen.

Meer over deze maatregelen en waarom ze zijn genomen kun je lezen in het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

Vooral voor de horeca zijn de beperkende maatregelen een teleurstelling. Nu geldt dat deze open is, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op 1,5 meter afstand van elkaar zit. Alle horeca sluit van 24.00 uur 06.00 uur. Entertainment, zoals live optredens en harde muziek, is verboden. Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren. Voor de horeca gaat het systeem van het coronatoegangsbewijs, waarmee een uitzondering op de anderhalve-meter- regel mogelijk was, op pauze tot en met 13 augustus 2021. Evenementen (maximaal 24 uur), culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten zijn toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit. Voor deze locaties blijft het gebruik van het coronatoegangsbewijs wel mogelijk. Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig; dit was 40 uur. Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niets. Zij mogen 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen.

Reizen naar het buitenland blijft een risico. Het hele reisadvies vind je op www.wijsopreis.nl. Je coronabewijzen kun je klaarzetten in de CoronaCheck-app of uitprinten via www.coronacheck.nl. Als je nog niet bent gevaccineerd kun je je gratis laten testen voor vertrek.

De oproep van het kabinet is en blijft: doe het verstandig, neem je verantwoordelijkheid. Houd je feestjes klein en beheersbaar, houd je aan de basisregels.