Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Jaarwisseling 2021-2022 – cijfers en feiten

dinsdag 28 december 2021, 21:58
De nacht van 31 december 2021 op 1 januari 2022 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:
  • De brandweer is 78 keer ingezet. Dit is 31minder dan vorige jaarwisseling. 65 van de 78 keer betrof het brand gerelateerde meldingen.  
  • De ambulances in deze regio zijn 130 keer gealarmeerd. Dit zijn incidenten meer dan tijdens de overgang naar 2021. 
  • Ook politie Noord-Holland spreekt van een normaal verlopen nacht voor onze regio: 

Het meest druk was het voor de meldkamer en hulpverleners rond en vlak na de jaarwisseling. Het betrof veel kleine incidenten, bijvoorbeeld containerbranden, maar ook autobranden en gebouwbranden behoorden tot de meldingen. Deze waren echter snel onder controle. In gemeente Haarlem zijn volgens het datasysteem van meldkamer Noord-Holland de meeste inzetten van brandweer geweest. 

  • Er waren in de regio Kennemerland 3 woningbranden waar de brandweer met meerdere voertuigen heeft ingezet.

Vuurwerk

Dit jaar was er wederom geen horeca open en was er sprake van een vuurwerkverbod. Hierdoor was het op straat dieper in de nacht snel rustig. Ondanks het vuurwerkverbod werd er wel degelijk vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar in te luiden. Wat de brandweer betreft kunnen we melden dat 18 incidenten vuurwerk gerelateerd waren. Er is op dit moment nog geen informatie over mogelijke vuurwerkslachtoffers bekend. 

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn geen meldingen geweest van agressie tegen hulpverleners van de brandweer of ambulancedienst op dit moment in Kennemerland. Of alsnog aangifte wordt gedaan is ook niet bekend. 

Noot voor de pers:

Dit bericht van Veiligheidsregio Kennemerland is in samenwerking met Politie-Eenheid Noord-Holland Noord en buurregio’s Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord opgesteld. De woordvoering wordt door iedere regio en de politie zelf gedaan.

De in dit bericht gegeven cijfers zijn voorlopig en betreffen een eerste beeld. Vragen over incidenten de afgelopen 24 uur kunnen gesteld worden aan de voorlichter op piket. Op 3 januari is de afdeling Communicatie van Veiligheidsregio Kennemerland bereikbaar voor verdiepende of verduidelijkende vragen.