Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Ter inzage; aanpassing Crisisbestrijdingsplan Schiphol van 20 juli t/m 31 augustus

woensdag 20 juli 2022, 09:05
Het Crisisbestrijdingsplan Schiphol (CBP-S) beschrijft de wijze waarop de rampenbestrijding en crisisbeheersing op Schiphol is geregeld en hoe de crisisorganisatie is ingericht.
Het plan is bedoeld voor alle organisaties, die betrokken zijn bij een crisis op het gebied van veiligheid en openbare orde op en rond de luchthaven.

Het Crisisbestrijdingsplan Schiphol schetst de samenhang tussen taken van de betrokken partijen in verschillende crisissituaties met als doel een goede gezamenlijke aanpak. Het CBP-S sluit aan op het Crisisplan Veiligheidsregio Kennemerland  en beschrijft de specifieke afspraken voor Schiphol. Door deze koppeling is er samenhang in de voorbereiding op de rampenbestrijding en crisisbeheersing op en rond Schiphol.


Waarom aanpassen
Periodiek wordt het Crisisbestrijdingsplan Schiphol tegen het licht gehouden en geactualiseerd. Dat is nodig omdat ontwikkelingen bij Schiphol en de crisispartners niet stil staan. Nieuwe inzichten en methoden kunnen zorgen voor een andere of snellere inzet van de hulpdiensten. Deze ontwikkelingen en de daaruit volgende nieuwe afspraken tussen partijen zijn in het plan verwerkt.

 

Zienswijze en Vaststelling
Het Crisisbestrijdingsplan Schiphol wordt formeel vastgesteld. Voordat het zover is legt Veiligheidsregio Kennemerland het ontwerpbesluit ter inzage en kun je een zienswijze indienen. Zienswijze is een reactie op het ontwerpbesluit. Je kunt in een zienswijze aangeven met welke punten je het wel of niet eens bent en toelichting erbij geven.

 

Ter inzage
Van 20 juli tot en met 31 augustus 2022 ligt het Crisisbestrijdingsplan als ‘ontwerpbesluit’ ter inzage. In die periode kun je mondeling of schriftelijk een zienswijze kenbaar maken. Het plan is eenvoudig te downloaden via de website: www.vrk.nl/terinzage

 

Gezien het feit dat deel II van het plan een vertrouwelijk karakter heeft en niet gedeeld mag worden met derden op grond van artikel 5 lid 1b Wet Open Overheid (WOO), wordt alleen deel I ter inzage gelegd.

Contact
Wil je mondeling een zienswijze indienen of heb je vragen over het Crisisbestrijdingsplan Schiphol, neem dan contact op met team Crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Kennemerland via telefoonnummer 023-5159777.

 

Wil je schriftelijk reageren dan kun je een zienswijze mailen naar vrk@vrk.nl. Vergeet dan niet naam, adres en ‘zienswijze Crisisbestrijdingsplan Schiphol’ te vermelden.


Via de post kan dit naar:
Veiligheidsregio Kennemerland
t.a.v. Crisisbeheersing Kennemerland
Postbus 5514
2000 GM Haarlem