Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

MOTO-thema 2019: maatschappelijke onrust

Ook dit jaar organiseert het Veiligheidsbureau, samen met de crisispartners, een uitdagend MOTO-programma met opleidingen, trainingen en oefeningen. Thema dit jaar: maatschappelijke onrust.

Tijdens simulatietrainingen gaan crisisteams hiermee aan de slag. Ook staan we uitgebreid stil bij de psychologische en mentale componenten tijdens het werken in een crisis. Met als doel: de crisisorganisatie en -functionaris weerbaar en flexibel krijgen.  

In mei staat een systeemoefening gepland. Een GRIP 4-oefening waarin iedereen, van meldkamer tot beleidsteam, gelijktijdig oefent. We koppelen dan het thema maatschappelijke onrust aan het onderwerp uitval vitale infrastructuur. We organiseren een werkcollege op 23 mei ter voorbereiding op deze oefening. Meer informatie over het thema maatschappelijke onrust vind je hier.  

In het eerste kwartaal vonden al meerdere MOTO-activiteiten plaats waarin het thema maatschappelijk onrust aan bod kwam. Onder meer tijdens de stafsectietraining waarbij we stilstonden bij de impact van incidenten en de samenwerking tussen de secties.  

Inschrijven voor MOTO-activiteiten of meer weten?
Kijk op de website of neem contact op met je kolomvertegenwoordiger!