Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

MOTO-programma 2020: Flink aan de bak

Komend jaar komt het Formule 1-circus naar Zandvoort én SAIL naar Amsterdam. Alleen deze evenementen al vragen om specifieke voorbereidingen. Deze evenementen krijgen ook aandacht in het MOTO-programma 2020 (Multidisciplinair Opleiden-Trainen-Oefenen) dat inmiddels bekend is.

Ook in 2020 mogen de crisisfunctionarissen weer flink aan de slag met allerlei MOTO-activiteiten. Inmiddels is het MOTO-programma voor 2020 bekend en worden de projectgroepen opgestart. Uiteraard werken we weer op basis van een jaarthema - in 2020 is dat: water en waterveiligheid - en bieden we weer veel verschillende type activiteiten. Naast reguliere teamtrainingen en trainingen gericht op vaardigheden en competenties is er ook op MOTO-vlak specifieke aandacht voor de twee grote evenementen waar we mee te maken gaan krijgen: SAIL en de Formule 1. We vinden het belangrijk dat de crisisfunctionarissen over deze thema's voldoende op de hoogte zijn, zodat wanneer het eventueel mis gaat, we elkaar snel kunnen vinden en weten wat we moeten doen.

Voor 2020 gaan we ook actief verder met de puntenregistratie bij de MOTO-activiteiten. Activiteiten waarbij in de uitnodiging of op de website het logo met de pijlen staat toegevoegd, dragen bij aan de 'multidisciplinaire vakbekwaamheidsregistratie'. We gaan in 2020 ook onderscheid maken tussen verschillende type activiteiten. Zo zullen er bij 'ingewikkelde' oefeningen meer punten te verdienen zijn dan bij oefeningen die 'eenvoudiger' zijn.

Het wordt een uitdagend en interessant MOTO-jaar, aanmelden dus! Mocht je meer willen weten over het programma, kijk dan op de website (https://www.vrk.nl/nl-NL/MOTO-jaarprogramma) of neem contact op met je kolomvertegenwoordiger. Of met het secretariaat van het VBK, via 023-515 9777 of vbk@vrk.nl.