Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Weekend van de wetenschap

Zet zaterdag, 5 oktober 2019 alvast in je agenda. Dan doen de brandweer, GGD, Ambulance van de Veiligheidsregio Kennemerland mee aan het Weekend van de Wetenschap. Dan kun je op locatie aan de Zijlweg in Haarlem zelf een groot incident aanpakken.

Krijg jij die ramp onder controle?

Met behulp van virtual reality zie je de ramp voor ogen. Je gaat aan de slag als hulpverlener in het crisisteam samen met echte hulpverleners en de modernste technieken. Maar je kunt ook meedoen aan acties in ‘het veld’. Bijvoorbeeld bij de stand van Stop de Bloeding”.

Aanmelden
Ben je 14 jaar of ouder dan kun je je voor de hoofdactiviteit inschrijven vanaf 1 september via weekendvandewetenschap@vrk.nl
Let op: VOL = VOL!  Natuurlijk kun je op 5 oktober altijd vragen of er onverwachts een plaatsje is vrijgekomen zodat je toch nog kunt meedoen.

Voorkeursblok opgeven
In totaal is er plek voor 112 deelnemers. Ieder uur zijn er drie* sessies van 20 minuten waaraan acht mensen kunnen meedoen. De sessies zijn tussen 11 en 16 uur.  

  • Tussen 11.00-13.00 uur
  • Tussen 13.00-15.00 uur
  • Tussen 15.00-16.00 uur *(twee sessies) 

Geef je voorkeursblok aan ons door en  je hoort uiterlijk dinsdag 24 september hoe laat je wordt verwacht. Zorg ervoor dat je op tijd bent, en neem je bevestigingsmail mee als inschrijfbewijs. Kun je op het laatste moment niet? Laat het ons dan even per e-mail weten bij voorkeur voor woensdag 2 oktober! Dan geef je mensen die de inschrijving hebben gemist, ook nog de kans mee te doen.

De activiteiten op de dag zijn gratis. Alle andere activiteiten zijn vrij toegankelijk voor iedereen en zeker heel interessant voor kinderen vanaf 8 jaar.  

Het complete programma en verdere kijkjes achter de schermen verschijnt binnenkort op deze website. Houd deze website èn onze facebook accounts dus goed in de gaten!

Het ‘Weekend van de Wetenschap’ is een landelijk evenement voor wetenschap en technologie, georganiseerd door NEMO. Bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea openen op zaterdag 5 en/of zondag 6 oktober hun deuren voor het grote publiek om live wetenschap en technologie te beleven. Het doel van het ‘Weekend van de Wetenschap’ is het onderstrepen van het belang van wetenschap en technologie voor onze maatschappij. De activiteiten tijdens het ‘Weekend van de Wetenschap’ worden bedacht en georganiseerd door vele wetenschappelijke en / of technologische organisaties en instellingen.

  • Datum: zaterdag, 5 oktober 2019
  • Tijd: 11.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Terrein Veiligheidsregio Kennemerland, Zijlweg 200, Haarlem 
  • Bereikbaarheid: Omdat wij milieu hoog in het vaandel hebben staan, adviseren wij je vooral te voet, met de fiets of het openbaar vervoer (buslijn 8 of 81 stoppen voor de deur) te komen. Wie besluit met de auto te komen, kan deze gratis aan de overkant parkeren bij het NOVA College. Klik hier voor een plattegrond

Klik hier voor het programma.