Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Over ons - Veiligheidsregio Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) is sinds 2008 één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.

De gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort vormen samen met de hulpdiensten (brandweer, GGD, politie en kmar) een levendige en dynamische veiligheidsregio. Ook Veilig Thuis Kennemerland, de Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Crisisbeheersing Kennemerland, bureau Bevolkingszorg en ondersteunende afdelingen behoren tot VRK.

Wat doen wij?

Om de veiligheid in onze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de gemeenten en hulpdiensten de krachten. Wij werken intensief samen op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Over de regio Kennemerland

De regio Kennemerland is een gevarieerd en dichtbevolkt gebied. In de regio wordt gewerkt, gewoond, gerecreëerd en veel gereisd. Schiphol, het Noordzeekanaal en het IJmondgebied zijn belangrijke verbindingsknooppunten in de regio. Daarnaast wordt Kennemerland doorsneden door snelwegen en treinverbindingen. Ook TATA Steel is een belangrijk onderdeel van deze regio. Deze en andere kenmerken zorgen ervoor dat Kennemerland een levendige en dynamische regio is.
Bekijk hier de geografische kaart van Veiligheidsregio Kennemerland.

Werken bij VRK

Inmiddels bestaat de organisatie uit ruim 800 medewerkers en 400 brandweervrijwilligers. Alle medewerkers hebben een ding met elkaar gemeen: samenwerken zit in onze vezels. Werken bij een netwerkorganisatie zoals de VRK houdt je werk afwisselend en uitdagend. Van brandweermensen, GGD-artsen tot intern georiënteerde kantoormedewerkers, binnen de organisatie vind je collega’s met uiteenlopende niveaus, expertise en achtergrond. Allemaal bundelen we onze krachten voor hetzelfde doel: de regio zo gezond en veilig mogelijk houden.

Bekijk hier onze vacatures: www.werkenbijdevrk.nl/
Interesse in werken bij VRK? Neem dan contact met ons op:

telefoon023 - 515 9500
emailP&O@vrk.nl
websitewww.vrk.nl

Meldkamer

Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland is de gemeenschappelijke meldkamer voor brandweer, politie en ambulance in Noord-Holland.

Bestuur

Lees hier over de samenstelling van ons bestuur.

Vergaderstukken en beleidsdocumenten

Hier vindt u de stukken van onze bestuursvergaderingen.

Begroting en Jaarverslagen

Bekijk hier de Programmabegroting en de Jaarverslagen.

Nieuwsbrief Veiligheidsbureau

Bekijk hier de Nieuwsbrief van het Veiligheidsbureau