Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Grote brand in Heemstede

In Heemstede is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Kerklaan. Hier staat een interieurwinkel in de brand. Omwonenden worden verzocht binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Door de weersomstandigheden blijft de rook hangen en blijft dit advies van kracht. Mogelijk ontvangt u tot 23:00 een NL-Alert hierover. Meer informatie volgt.
  • Update donderdag 7 december 2023, 00:33 Het advies is om bij hinder tot in de ochtend ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De bewoners van de ontruimde woningen kunnen morgenochtend terug naar hun woning. [2 van 2]
  • Update donderdag 7 december 2023, 00:32 Om 00.04 is het sein brandmeester afgegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is. De rookoverlast is sterk afgenomen. De verwachting is dat dit gedurende de nacht verder af blijft nemen. Om de brand te blussen was het nodig om het pand grotendeels te slopen. [1 van 2]
  • Update woensdag 6 december 2023, 23:19 Zodra de vlammen minder worden, kan de rookoverlast weer toenemen. Wanneer dat is, is nog onduidelijk. De bewoners van de ontruimde woningen zijn elders opgevangen. Het NL Alert blijft gehandhaafd. In de loop van donderdagochtend zal deze worden ingetrokken. [3 van 3]
  • Update woensdag 6 december 2023, 23:18 Er is bij de brand geen asbest betrokken. De brandweer verricht continu metingen in de omgeving. De brandweer laat het vuur gecontroleerd branden, hierdoor zijn er vlammen zichtbaar. Dat geeft tijdelijk minder rookontwikkeling. [2 van 3]
  • Update woensdag 6 december 2023, 23:16 Door de brand in Heemstede is er rookoverlast in de omgeving. Blijf bij hinder binnen, sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit. Het advies om binnen te blijven geldt omdat het inademen van rook ongezond is. [1 van 3]
  • Update woensdag 6 december 2023, 22:14 De brandweer laat de brand oplaaien, hierdoor zijn er meer vlammen zichtbaar en mogelijk neemt de rook toe. Door dit te doen kan de brandweer de brand effectiever blussen. De brandweer verricht continu metingen in de omgeving.
  • Update woensdag 6 december 2023, 21:46 Het kan zijn dat u later een NL Alert ontvangt. Het uitzenden van dit noodbericht blijft actief. De rook blijft door de weersomstandigheden hangen, waardoor de waarschuwing van kracht blijft. Blijf binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.
  • Update woensdag 6 december 2023, 20:45 De brandweer is de komende uren bezig met het blussen van de brand in Heemstede. De Kerklaan blijft voorlopig afgesloten. Er zijn veel hulpverleningsvoertuigen aanwezig. De waarschuwing om ramen en deuren dicht te houden en mechanische ventilatie uit blijft van kracht.
  • Update woensdag 6 december 2023, 19:30 Zojuist is een NL-Alert bericht verzonden met de volgende tekst: ‘Brand met veel rook in Heemstede, Kerklaan. Blijf uit de rook! Sluit ramen en deuren. Zet ventilatie uit. meer info: www.vrk.nl’
  • Update woensdag 6 december 2023, 19:21 De Kerklaan in Heemstede is afgesloten voor het verkeer om de hulpdiensten de ruimte te geven. Brandweer is met veel materiaal en mensen ter plaatse om de brand te kunnen blussen. Volg de aanwijzingen op van de hulpdiensten.