Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Over ons

Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor negen gemeenten (ruim 500.000 inwoners): Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Onze organisatie bestaat uit de GGD (waaronder de Ambulancezorg), de brandweer, Crisisbeheersing Kennemerland, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en ondersteunende afdelingen.

Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle veiligheidsregio’s in Nederland. Bij de VRK werken circa 1400 medewerkers (inclusief vrijwilligers).

Wat doen wij?

Om de veiligheid in onze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises werken wij intensief samen met de gemeenten. Dit doen wij op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Over de regio Kennemerland

De regio Kennemerland is een gevarieerd en dichtbevolkt gebied. In de regio wordt gewerkt, gewoond, gerecreëerd en veel gereisd. Schiphol, het Noordzeekanaal en het IJmondgebied zijn belangrijke verbindingsknooppunten in de regio. Daarnaast wordt Kennemerland doorsneden door snelwegen en treinverbindingen. Ook TATA Steel is een belangrijk onderdeel van deze regio. Deze en andere kenmerken zorgen ervoor dat Kennemerland een levendige en dynamische regio is.
Bekijk hier de geografische kaart van Veiligheidsregio Kennemerland.

Werken bij VRK

Werken bij een netwerkorganisatie zoals de VRK houdt ons werk afwisselend en uitdagend. Van brandweerprofessionals, GGD-artsen tot medewerkers met ondersteunende functies; binnen onze organisatie vind je collega’s met uiteenlopende niveaus, expertises en achtergronden. Maar we hebben één cruciaal ding met elkaar gemeen: samenwerken! We bundelen onze krachten voor hetzelfde doel: onze regio zo gezond en veilig mogelijk houden. Doe jij met ons mee? Kijk snel bij onze vacatures. Staat je droombaan er nu niet bij, meld je dan aan voor een vacature-alert.

Bekijk hier onze vacatures: www.werkenbijdevrk.nl/
Interesse in werken bij VRK? Neem dan contact met ons op:

telefoon023 - 515 9500
emailP&O@vrk.nl
websitewww.vrk.nl

Meldkamer

Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland is de gemeenschappelijke meldkamer voor brandweer, politie en ambulance in Noord-Holland.

Bestuur

Lees hier over de samenstelling van ons bestuur.

Vergaderstukken en beleidsdocumenten

Hier vindt u de stukken van onze bestuursvergaderingen.

Begroting en Jaarverslagen

Bekijk hier de Programmabegroting en de Jaarverslagen.

Nieuwsbrief Crisisbeheersing

Bekijk hier de Nieuwsbrief van Crisisbeheersing Kennemerland