Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

NL-Alert

Je ontvangt NL-Alert bij een noodsituatie bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, onverwacht noodweer of een terroristische aanslag. Je ontvangt een NL-Alert op je mobiel. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.

Dit moet je doen als je een NL-Alert ontvangt

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert je bij acute noodsituaties. NL-Alerts ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alerts op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. Zie of ontvang je een NL-Alert? Dit is wat je moet doen:

Wat te doen bij een NL Alert

Gaat het om een noodsituatie in de gebied van de veiligheidsregio Kennemerland, zie kaart hieronder, dan vind je meer informatie op deze website, www.vrk.nl.

Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je mobiele telefoon aan staan. Dus Laad 'm op, en laat 'm aan | Zo werkt NL-Alert | NL Alert 

Info op straat en in het openbaar vervoer

Ook zie je NL-Alert op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help ook anderen daarbij.

Zo werkt het

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem; jouw privacy blijft gewaarborgd. Zo werkt NL-Alert | NL Alert

De berichten worden alleen uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Dus ben je in het gebied, dan ontvang je automatisch een bericht. Dat gebeurt door de zendmasten van de Nederlandse providers van mobiele telefonie. De overheid bepaalt het gebied. Jouw naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

Vragen en antwoorden | Zo werkt NL-Alert | NL Alert

Kaartje regio Kennemerland