Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Coronavirus

We zijn met corona in een volgende fase gekomen. Corona wordt nu, net als de griep, gezien als één van de luchtweginfecties die je kunt oplopen en waarmee je anderen kunt besmetten.

Coronamaatregelen zijn vervallen

Sinds het voorjaar van 2023 zijn er geen coronamaatregelen meer. Je kunt dezelfde basisadviezen opvolgen die gelden voor alle luchtwegklachten als hoesten en kortademigheid. Deze adviezen vind je op de website van de Rijksoverheid.

Najaarscampagne corona

De meest kwetsbare mensen in de samenleving willen we blijven beschermen tegen corona. Daarom kunnen risicogroepen en zorgmedewerkers dit najaar de coronaprik halen bij GGD Kennemerland. Lees meer over de corona najaarsronde op de website van GGD Kennemerland.

Meer informatie

Contact

Het corona klantcontactcentrum van GGD Kennemerland is bereikbaar via 023 - 789 1631 (van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:00 uur).

Verantwoordingsverslag regionale aanpak covid-19

De directeur Publieke Gezondheid van de Veiligheidsregio Kennemerland heeft in samenspraak met de regionale programmaorganisatie een verslag gemaakt over de aanpak covid-19 van september 2021 tot maart 2022. Net als de perioden er voor. In het verslag lees je wat de GGD, samen met de ketenpartners heeft gedaan om covid-19 te bestrijden. De verslagen zijn op deze pagina terug te vinden.

Op de nieuwsupdatepagina staan de laatste berichten vanuit deze regio.

Nieuwsberichten tot en met november 2020 zijn terug te lezen op de pagina Corona nieuwsberichten - archief.

1. Voor zorgprofessionals

Landelijke informatie

Regionale informatie 

  • GGD Kennemerland, afdeling Infectieziekten; 023 789 1612. Op werkdagen van 09.00-17.00 uur. In het weekend van 09.00-12.00 uur. Roep voor spoedoverleg de dienstdoende arts infectieziektebestrijding op via het bij u bekende nummer van de meldkamer Noord-Holland.