Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Risico's in de regio Kennemerland

Op de site van de Risicokaart kun je gemakkelijk bekijken welke risico's er bij jou in de buurt zijn, door je woonplaats of postcode in te voeren. Je ziet meteen of er een verhoogd risico is op bijvoorbeeld een luchtvaartongeval, natuurbrand of overstroming. Ook krijg je advies over wat je in zo'n geval het beste kunt doen. Kijk hiervoor bij Wat te doen bij... 

Op de Risicokaart van Kennemerland kun je zien welke risico's er in Kennemerland zijn en waar deze zich precies bevinden.

Regionaal Risicoprofiel

De belangrijkste risico's in onze regio zijn vastgelegd in het Regionaal Risicoprofiel Kennemerland. We actualiseren dit profiel regelmatig, de meest actuele versie is uit 2012. Momenteel (2017) wordt dit risicoprofiel geactualiseerd.

Hoe groot zijn de risico's?

Bij het Regionaal Risicoprofiel gaat het om de 'impact' en 'waarschijnlijkheid' van risico's. Hoe groot is de kans dat dergelijke risico's zich voordoen en wat zijn de mogelijke gevolgen? Hoe groter de kans en hoe groter de impact, hoe hoger het risico. De grootste risico's krijgen meer aandacht in de calamiteitenplannen en oefeningen van de hulporganisaties.

Voor onze regio zijn de belangrijkste risico's: een grote uitbraak van infectieziektes, een vliegtuigongeval, extreme kou, stroomuitval, een tunnelincident in de Schiphol-spoortunnel en maatschappelijke onrust.