Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland uitgelegd in video

maandag 3 september 2018, 11:32

Want wat doen we nou precies? Wie zijn al die mensen die zich bezighouden met veiligheid en gezondheid?

Ontdek in deze video dat de veiligheidsregio een complexe, maar geoliede machine is, die excelleert in handelen wanneer het er echt toe doet. Voorbereiden op crisis, handelen tijdens incidenten en continu de veiligheid en gezondheid in Kennemerland willen behouden en verbeteren, dat is wat we doen.

Verschillende onderdelen vormen samen veiligheidsregio Kennemerland: brandweer, GGD, meldkamer en het veiligheidsbureau. Als er een melding binnenkomt starten er meerdere processen. Hoe groter het incident, hoe meer er in gang wordt gezet. Denk bijvoorbeeld aan rookontwikkeling over een snelweg, terreurdreiging, een griepgolf of een storing in het trein- of luchtvaartverkeer. Een kleine greep uit de vele scenario’s waarop getrainde mensen met kennis en know how in actie komen.

Maar ook vóórdat dit soort incidenten plaatsvinden zijn we er: we oefenen, we evalueren, we leren, we adviseren en we leiden op. Maar het allerbelangrijkste: we werken samen. Hoe we dat doen, kunnen we in 1000 woorden vertellen, maar kunnen we veel beter laten zien: