Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Nieuws

Blijf op de hoogte van veiligheidsnieuws in onze regio

Heeft u interesse in onze werkzaamheden? Dan kunt u ons volgen op de nieuws rss feed.

 


donderdag 13 januari 2022, 17:49
Lancering 112NL app
Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf vandaag via een app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt. Wie de app downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken.

dinsdag 28 december 2021, 21:58
Jaarwisseling 2021-2022 – cijfers en feiten
De nacht van 31 december 2021 op 1 januari 2022 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

woensdag 22 december 2021, 13:23
Kabinet wil verspreiding omikron vertragen Nederland in lockdown
Opnieuw moeten de horecaondernemers en winkeliers, bioscopen, musea en theaters voor een paar weken hun deuren sluiten en moeten eigenaren van sportscholen en mensen met contactberoepen hun werk neerleggen. De basisscholen en de buitenschoolse opvang gingen al een week eerder met vakantie en nu zijn ook alle andere onderwijsinstellingen dicht.

donderdag 16 december 2021, 14:39
Kabinet avondsluiting wordt verlengd basisonderwijs week eerder dicht
Het kabinet heeft dinsdag 14 december 2021 besloten dat de coronamaatregelen die sinds 28 november 2021 gelden, worden verlengd tot en met vrijdag 14 januari 2022. De avondsluiting wordt dus verlengd. Daarnaast gaan het basisonderwijs, de scholen voor speciaal (basis)onderwijs en de buitenschoolse opvang de week voor de kerstvakantie dicht. Op 14 januari 2022 beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw. Het kan zijn dat dit weegmoment vervroegd wordt als er meer bekend wordt over de omikronvariant van het coronavirus.

vrijdag 10 december 2021, 13:08
Stookalert afgegeven voor provincie Noord Holland
Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen. Houtrook is ongezond. Met een stookalert roept het RIVM mensen op om dan geen hout te stoken. Dit kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen. Op dit moment geldt een stookalert voor de gehele provincie Noord-Holland.

donderdag 9 december 2021, 14:31
Brand Vijfhuizen
Rond 14:15uur is brand uitgebroken aan de Achterasweg Vijfhuizen. Het gaat om brand in een loods met meerdere vrachtwagentrailers. De rook trekt over de A9 volg aanwijzingen op van rijkswaterstaat. Mocht u last hebben van de rook, houdt ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit.

maandag 6 december 2021, 09:35
NL-Alert controlebericht 6 december
Maandag 6 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel.

zaterdag 27 november 2021, 15:02
Coronabesmettingen moeten omlaag: avondsluiting en strengere maatregelen overdag
Het kabinet zou eerst 3 december de coronamaatregelen opnieuw beoordelen, maar het weegmoment is vervroegd door het kabinet. Afgelopen vrijdag 26 november 2021 is het kabinet tot de conclusie gekomen dat de maatregelen van 13 november niet afdoende zijn en dat strengere maatregelen nodig zijn. De nieuwe maatregelen gaan in op zondag 28 november 2021 05.00 uur en gelden in ieder geval drie weken, tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

woensdag 24 november 2021, 16:34
Brand Nieuwstraat Beverwijk
Woensdagmiddag is er brand uitgebroken in een pand aan de Nieuwstraat in Beverwijk. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand doorsloeg, waardoor alleen de bovenste etage werd getroffen. Er zijn geen slachtoffers. Omdat er even veel rook vrijkwam zijn omwonenden gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Gelukkig werd de overlast door de rook al vrij snel minder. Een gedeelte van de Nieuwstraat blijft vooralsnog afgesloten, het pand is onbewoonbaar verklaard.

vrijdag 19 november 2021, 10:11
Mannen en zelfdoding
Vandaag is het internationale mannendag. Zero Suïcide van GGD Kennemerland grijpt dit moment aan om de 1K Z1E J3 campagne van 113 zelfmoordpreventie onder de aandacht te brengen.

zaterdag 13 november 2021, 16:34
Zeer grote brand Jenaplanschool Westergracht Haarlem
Rond 16 uur vanmiddag heeft de brandweer opgeschaald naar een zeer grote brand. De wegen richting en rondom de westergracht Haarlem zijn hierbij afgesloten. Het betreft brand op de eerste etage van een school. Er is op dit moment geen sprake van rookoverlast.

donderdag 4 november 2021, 09:44
Kabinet: mondkapje en QR-code vanaf zaterdag vaker verplicht
Afgelopen dinsdag 2 november 2021 besloot het kabinet om met ingang van zaterdag 6 november het gebruik van het mondkapje en het in meer sectoren laten zien van het coronatoegangsbewijs verplicht te stellen. Deze maatregelen komen bovenop de regels die op dit moment al gelden zoals de sluitingstijden voor de horeca en het maximale aantal van 75 procent bezoekers voor evenementen binnen zonder zitplaats.


woensdag 8 september 2021, 14:15
Ambulancezorg Veiligheidsregio Kennemerland snelste van Nederland
Uit de cijfers van Ambulancezorg Nederland blijkt dat de Ambulancezorg in de veiligheidsregio Kennemerland de snelste van Nederland is. Het rapport toont dat de Regionale Ambulance Voorziening Kennemerland (RAV) goed scoort op de responstijd.

donderdag 26 augustus 2021, 11:32
Rapport naar incidentie kanker van GGD integer tot stand gekomen
Het extern onderzoek naar de totstandkoming van het kanker incidentie onderzoek (KIO) van de GGD Kennemerland is vandaag gepubliceerd. De conclusie van de onderzoeker Peter Heskes is helder: “De directeur heeft op een juiste manier sturing gegeven en het rapport is op een integere manier tot stand gekomen”.

woensdag 18 augustus 2021, 09:47
Kabinet: 1,5 meter behoedzaam loslaten
Het kabinet besloot vrijdag 13 augustus jongstleden de 1,5 meter afstand houden behoedzaam los te laten. Vanaf 30 augustus geldt deze maatregel niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september.

dinsdag 20 juli 2021, 13:58
Zeer grote brand Haarlem Rijksstraatweg
#Brandweer heeft bij een brand in bedrijfspand opgeschaald naar #zeergrotebrand. Bij hinder van rook houdt ramen/deuren gesloten en ventilatie uit. Geef alle hulpdiensten de ruimte. Meer info op www.vrk.nl.

dinsdag 13 juli 2021, 15:15
Dagelijks Bestuur VRK stelt Peter Heskes aan als externe onderzoeker naar totstandkoming rapport GGD
Het externe, onafhankelijke onderzoek naar hoe het rapport ‘Incidentie en prevalentie van kanker in de regio’ binnen de GGD Kennemerland tot stand is gekomen, zal worden uitgevoerd door voormalig gemeentelijke ombudsman van Den Haag Peter Heskes. Het dagelijks bestuur (DB) van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) besloot op 5 juli tot een extern onderzoek nadat een publicatie in de media had gezorgd voor onduidelijkheid over de totstandkoming van het rapport. Voorzitter VRK Marianne Schuurmans: ‘Ik begrijp de onrust die er bij inwoners is ontstaan en mede daarom vind ik het van groot belang dat er snel helderheid komt.’

maandag 12 juli 2021, 10:34
Extra coronamaatregelen t/m 13 augustus
Het aantal besmettingen in Nederland is helaas sneller gestegen dan voorzien sinds stap 4 op 26 juni werd gezet. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen feesten en uitgaan. Het blijkt dat de deltavariant tot meer ziektegevallen leidt dan gedacht, ook bij mensen die al volledig zijn gevaccineerd of een coronabesmetting hebben doorgemaakt. Het kabinet heeft daarom besloten tot nieuwe maatregelen. Deze betekenen voor ons allemaal dat we ons bewust moeten blijven van de basisgezondheidsmaatregelen, zoals handen wassen, 1,5 m afstand en drukte mijden. Samen moeten we corona eronder krijgen.

maandag 5 juli 2021, 20:29
Bestuur Veiligheidsregio start extern onderzoek naar proces totstandkoming rapport GGD
Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft, na overleg met directeur GGD Kennemerland Bert van de Velden, besloten om een externe, onafhankelijke partij in te schakelen om te onderzoeken hoe het afstemmingsproces bij de totstandkoming van het rapport ‘Incidentie en prevalentie van kanker in de regio’ binnen de GGD is verlopen. Zowel het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio als de GGD-directeur Van de Velden vinden het van belang dat hier zo snel mogelijk duidelijkheid over komt.

donderdag 24 juni 2021, 13:03
Brand Polderplein Hoofddorp
Brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand bij winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp. Betreft brand in het dak. Het winkelcentrum is geheel afgesloten, volg aanwijzingen op van de politie. De parkeergarage is alleen van buitenaf te betreden. Geef hulpdiensten de ruimte. Meer informatie op www.vrk.nl

maandag 21 juni 2021, 15:37
Ook de VRK nam deel aan cyberoefening ISIDOOR 2021
Begin juni namen bedrijven, ministeries en andere overheden uit heel Nederland deel aan de landelijke cyberoefening ISIDOOR. Ook wij als Veiligheidsregio oefenden mee vanuit de Prinses Maximakazerne bij Schiphol.

maandag 21 juni 2021, 10:32
Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter
Zaterdag, 26 juni 2021, wordt de vierde stap van het openingsplan in de coronacrisis gezet, waarbij de samenleving voorzichtig helemaal open gaat. Daarbij blijft de anderhalve meter afstand de allesbepalende norm. Het kabinet heeft dit besloten nu het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis wordt opgenomen en de besmettingscijfers snel dalen, en het aantal mensen dat gevaccineerd is snel stijgt.

dinsdag 8 juni 2021, 09:14
NL-Alert gaat gesprek aan
Ontving u het NL-Alert testbericht op maandag 7 juni? Dan weet u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Toch is het ontvangen van het NL-Alert testbericht niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen denken dat de ‘vaste lijn’ voldoende is om bereikbaar te zijn, en hebben hun mobiele telefoon uitstaan. Of zeggen: “als ze mij nodig hebben, weten zij me wel te vinden."

maandag 31 mei 2021, 14:58
Derde stap openingsplan wordt gezet
Zaterdag, 5 juni 2021, wordt de derde stap gezet om als samenleving uit de coronacrisis te komen. Dit betekent meer vrijheden, maar wel met voorwaarden. Het kabinet heeft dit besloten nu er snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen en het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, hard stijgt.

zondag 23 mei 2021, 20:53
Brand in loods Zwaanshoek
De brandweer in vanavond uitgerukt naar brand in een loods in Zwaanshoek. Bij aankomst is opgeschaald naar zeer grote brand en zijn bewoners opgeroepen ramen/deuren gesloten te houden. Het naastgelegen woonhuis heeft lichte rook en waterschade opgelopen. De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

dinsdag 18 mei 2021, 14:44
Tweede stap openingsplan definitief
Morgen, 19 mei 2021, wordt de tweede stap in het openingsplan definitief gezet. Dit besluit nam het kabinet nu is gebleken dat het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona verder is gedaald.

woensdag 12 mei 2021, 11:20
Mogelijk vanaf 19 mei versoepelingen coronamaatregelen
Uitsluitend wanneer de ziekenhuiscijfers het toelaten, wordt op woensdag 19 mei een tweede stap gezet in het versoepelen van de coronamaatregelen. Dat heeft het kabinet gisterenavond bekendgemaakt in een persconferentie over het Openingsplan, om stap voor stap de samenleving weer te openen.

dinsdag 11 mei 2021, 23:44
Zeer grote brand industrie terrein Waarderpolder te Haarlem
Aan de Emrikweg staat een grote fabriekshal in de brand. De brandweer is met veel wagens ter plaatse. Er komt veel rook vrij bij de brand. Heeft u last van de rook sluit u dan de ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit. Op moment staat de wind richting de weilanden. De brandweer heeft meetploegen gealarmeerd om dit te monitoren.

dinsdag 20 april 2021, 13:54
Zorgketen doet oproep aan de regio: 'Wij strijden nog steeds'
Ziekenhuizen, GGD (onderdeel van Veiligheidsregio Kennemerland), huisartsen, Rode Kruis en zorggroepen slaan de handen ineen. De zorgketen in de regio Kennemerland komt vandaag met een gezamenlijke oproep richting de regio. Zij maken zich zorgen over het publieke debat inzake de maatregelen terwijl de zorg nog steeds overbelast is. ‘Wij strijden nog steeds’, zeggen de verschillende organisaties.

donderdag 1 april 2021, 12:06
Jaarverslag 2020
Ons jaaroverzicht 2020 is klaar. Het was een bijzonder jaar, waarbij het bestrijden van de coronacrisis voor een groot deel van de organisatie centraal stond, maar het reguliere werk ook door ging.

zondag 28 maart 2021, 15:39
Grote brand Tatasteel
Brandweer TaTasteel heeft opgeschaald naar grote brand. Er staat een Kolentransportband in brand, hierbij komt veel rook vrij. Advies; houdt ramen en deuren gesloten en blijf uit de rook. Bij deze grote brand heeft de bedrijfsbrandweer de hulp ingeroepen van de brandweer Kennemerland. Deze heeft ondersteuning verleend met 1 tankautospuit en 1 ladderwagen. Bij aankomst van de brw Kennemerland was de brand al nagenoeg onder controle en door de inzet van de ladderwagen kon het laatste vuur snel geblust worden. Tijdens het begin van de brand kwam er in korte tijd veel (zwarte) rook vrij door de combinatie van rubber en kolen. Daar bij aankomst al bleek dat de rook snel minder werd en de brand ruimschoots onder controle was had opschalen middels meetploegen of anders geen toegvoegde waarde meer.

vrijdag 12 februari 2021, 11:28
Natuurijs is op veel plekken gevaarlijk
De komende dagen is het prachtig winterweer. Velen van ons kijken uit naar het kunnen schaatsen op natuurijs. Een mooie kans om naar buiten te gaan en te sporten/bewegen. Belangrijk is dat iedereen dit veilig doet.

vrijdag 1 januari 2021, 10:59
Nieuwsupdate van de VRK over jaarwisseling 2020-2021
Tussen de coronatesten en oliebollen door doen we ‘gewoon ons werk’.

maandag 7 december 2020, 15:31
Geactualiseerd Convenant Veiligheidsregio Kennemerland en reddingsbrigades
Op 1 december is een geactualiseerd convenant tussen Veiligheidsregio Kennemerland en de reddingsbridgades in de regio, ondertekend en in werking getreden.

maandag 12 oktober 2020, 16:14
Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig? Bel 0900-0904
Heb je de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan bel je vanaf 12 oktober 0900-0904. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

dinsdag 7 juli 2020, 15:54
113 Zelfmoordpreventie nu ook bereikbaar op telefoonnummer 113
De hulplijn van de Stichting 113 Zelfmoordpreventie is nu ook bereikbaar via de telefoonnummers 113 en 0800-0113.

maandag 8 juni 2020, 09:39
NL-Alert stuurt controlebericht
Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Maandag 8 juni 2020 is de volgende uitzending.

dinsdag 26 mei 2020, 12:17
Gratis training suicidepreventie
Juist in deze tijd is het extra belangrijk het gesprek met je partner, kind, vriend, werknemer, buurvrouw of collega te voeren wanneer je aanvoelt dat hij/zij het zwaar heeft en mogelijk zelfmoordgedachten heeft. Daarom heeft 113 Zelfmoordpreventie een gratis online training suïcidepreventie ontwikkeld voor elke Nederlander (18 jaar en ouder).

vrijdag 24 april 2020, 21:52
Verhoogd risico op natuurbrand
Brandweer en duinbeheerders extra alert in deze tijd van droogte.


dinsdag 31 maart 2020, 09:31
Nieuwsupdate coronavirus
Op deze Nieuwsupdatepagina melden we nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus.

vrijdag 27 maart 2020, 15:22
Nieuwe noodverordening van kracht
In de Veiligheidsregio Kennemerland (de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort) is per direct een nieuwe noodverordening van kracht. De voorzitter van de Veiligheidsregio, Marianne Schuurmans, heeft deze noodverordening vastgesteld.

woensdag 25 maart 2020, 12:05
Aangescherpte maatregelen tegen verspreiding coronavirus
De overheid heeft maandag 23 maart aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Nieuw zijn de sancties op groepsvorming en het verbod op evenementen.

vrijdag 20 maart 2020, 17:37
Dringend nodig: persoonlijke beschermingsmiddelen corona
Oproep van de voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland, Marianne Schuurmans:

dinsdag 17 maart 2020, 15:28
Noodverordening maatregelen coronavirus
Op 15 maart 2020 heeft het kabinet ingrijpende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De burgemeesters van de veiligheidsregio Kennemerland hebben gezamenlijk deze maatregelen in een noodverordening vastgelegd. (noodverordening COVID-19 VRK).

maandag 16 maart 2020, 10:27
Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus
De overheid heeft per 15 maart aanvullende maatregelen getroffen tegen verspreiding van het Coronavirus.

vrijdag 6 maart 2020, 08:04
Leerling Eerste Christelijk Lyceum Haarlem positief getest op het Covid-19 virus
Naar nu blijkt, is de leerling uit Overveen afgelopen week, na een ski reis in Noord-Italië, naar school geweest. Er waren tijdens deze dagen reeds klachten. De leerling is 2 maart voor het laatst naar school geweest.

donderdag 5 maart 2020, 15:09
Locatie in Bennebroek uit voorzorg ingericht voor opvang corona
Als het nodig is kunnen in gebouw Eikendonk van GGZ InGeest in Bennebroek mensen opgevangen en verzorgd worden die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. De opvang van op deze locatie vormt geen risico voor de mensen die in de buurt wonen.

woensdag 4 maart 2020, 17:06
Coronavirus
Het Coronavirus heeft ook Nederland bereikt. Dit virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Voor vragen over het virus kijkt u op de RIVM website of belt u 0800-1351.

Nieuwsartikelen

donderdag 13 januari 2022, 17:49
Lancering 112NL app
Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf vandaag via een app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt. Wie de app downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken.

dinsdag 28 december 2021, 21:58
Jaarwisseling 2021-2022 – cijfers en feiten
De nacht van 31 december 2021 op 1 januari 2022 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

woensdag 22 december 2021, 13:23
Kabinet wil verspreiding omikron vertragen Nederland in lockdown
Opnieuw moeten de horecaondernemers en winkeliers, bioscopen, musea en theaters voor een paar weken hun deuren sluiten en moeten eigenaren van sportscholen en mensen met contactberoepen hun werk neerleggen. De basisscholen en de buitenschoolse opvang gingen al een week eerder met vakantie en nu zijn ook alle andere onderwijsinstellingen dicht.

donderdag 16 december 2021, 14:39
Kabinet avondsluiting wordt verlengd basisonderwijs week eerder dicht
Het kabinet heeft dinsdag 14 december 2021 besloten dat de coronamaatregelen die sinds 28 november 2021 gelden, worden verlengd tot en met vrijdag 14 januari 2022. De avondsluiting wordt dus verlengd. Daarnaast gaan het basisonderwijs, de scholen voor speciaal (basis)onderwijs en de buitenschoolse opvang de week voor de kerstvakantie dicht. Op 14 januari 2022 beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw. Het kan zijn dat dit weegmoment vervroegd wordt als er meer bekend wordt over de omikronvariant van het coronavirus.

vrijdag 10 december 2021, 13:08
Stookalert afgegeven voor provincie Noord Holland
Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen. Houtrook is ongezond. Met een stookalert roept het RIVM mensen op om dan geen hout te stoken. Dit kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen. Op dit moment geldt een stookalert voor de gehele provincie Noord-Holland.

donderdag 9 december 2021, 14:31
Brand Vijfhuizen
Rond 14:15uur is brand uitgebroken aan de Achterasweg Vijfhuizen. Het gaat om brand in een loods met meerdere vrachtwagentrailers. De rook trekt over de A9 volg aanwijzingen op van rijkswaterstaat. Mocht u last hebben van de rook, houdt ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit.

maandag 6 december 2021, 09:35
NL-Alert controlebericht 6 december
Maandag 6 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel.

zaterdag 27 november 2021, 15:02
Coronabesmettingen moeten omlaag: avondsluiting en strengere maatregelen overdag
Het kabinet zou eerst 3 december de coronamaatregelen opnieuw beoordelen, maar het weegmoment is vervroegd door het kabinet. Afgelopen vrijdag 26 november 2021 is het kabinet tot de conclusie gekomen dat de maatregelen van 13 november niet afdoende zijn en dat strengere maatregelen nodig zijn. De nieuwe maatregelen gaan in op zondag 28 november 2021 05.00 uur en gelden in ieder geval drie weken, tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

woensdag 24 november 2021, 16:34
Brand Nieuwstraat Beverwijk
Woensdagmiddag is er brand uitgebroken in een pand aan de Nieuwstraat in Beverwijk. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand doorsloeg, waardoor alleen de bovenste etage werd getroffen. Er zijn geen slachtoffers. Omdat er even veel rook vrijkwam zijn omwonenden gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Gelukkig werd de overlast door de rook al vrij snel minder. Een gedeelte van de Nieuwstraat blijft vooralsnog afgesloten, het pand is onbewoonbaar verklaard.

vrijdag 19 november 2021, 10:11
Mannen en zelfdoding
Vandaag is het internationale mannendag. Zero Suïcide van GGD Kennemerland grijpt dit moment aan om de 1K Z1E J3 campagne van 113 zelfmoordpreventie onder de aandacht te brengen.

zaterdag 13 november 2021, 16:34
Zeer grote brand Jenaplanschool Westergracht Haarlem
Rond 16 uur vanmiddag heeft de brandweer opgeschaald naar een zeer grote brand. De wegen richting en rondom de westergracht Haarlem zijn hierbij afgesloten. Het betreft brand op de eerste etage van een school. Er is op dit moment geen sprake van rookoverlast.

donderdag 4 november 2021, 09:44
Kabinet: mondkapje en QR-code vanaf zaterdag vaker verplicht
Afgelopen dinsdag 2 november 2021 besloot het kabinet om met ingang van zaterdag 6 november het gebruik van het mondkapje en het in meer sectoren laten zien van het coronatoegangsbewijs verplicht te stellen. Deze maatregelen komen bovenop de regels die op dit moment al gelden zoals de sluitingstijden voor de horeca en het maximale aantal van 75 procent bezoekers voor evenementen binnen zonder zitplaats.


woensdag 8 september 2021, 14:15
Ambulancezorg Veiligheidsregio Kennemerland snelste van Nederland
Uit de cijfers van Ambulancezorg Nederland blijkt dat de Ambulancezorg in de veiligheidsregio Kennemerland de snelste van Nederland is. Het rapport toont dat de Regionale Ambulance Voorziening Kennemerland (RAV) goed scoort op de responstijd.

donderdag 26 augustus 2021, 11:32
Rapport naar incidentie kanker van GGD integer tot stand gekomen
Het extern onderzoek naar de totstandkoming van het kanker incidentie onderzoek (KIO) van de GGD Kennemerland is vandaag gepubliceerd. De conclusie van de onderzoeker Peter Heskes is helder: “De directeur heeft op een juiste manier sturing gegeven en het rapport is op een integere manier tot stand gekomen”.

woensdag 18 augustus 2021, 09:47
Kabinet: 1,5 meter behoedzaam loslaten
Het kabinet besloot vrijdag 13 augustus jongstleden de 1,5 meter afstand houden behoedzaam los te laten. Vanaf 30 augustus geldt deze maatregel niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Alle andere bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 september.

dinsdag 20 juli 2021, 13:58
Zeer grote brand Haarlem Rijksstraatweg
#Brandweer heeft bij een brand in bedrijfspand opgeschaald naar #zeergrotebrand. Bij hinder van rook houdt ramen/deuren gesloten en ventilatie uit. Geef alle hulpdiensten de ruimte. Meer info op www.vrk.nl.

dinsdag 13 juli 2021, 15:15
Dagelijks Bestuur VRK stelt Peter Heskes aan als externe onderzoeker naar totstandkoming rapport GGD
Het externe, onafhankelijke onderzoek naar hoe het rapport ‘Incidentie en prevalentie van kanker in de regio’ binnen de GGD Kennemerland tot stand is gekomen, zal worden uitgevoerd door voormalig gemeentelijke ombudsman van Den Haag Peter Heskes. Het dagelijks bestuur (DB) van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) besloot op 5 juli tot een extern onderzoek nadat een publicatie in de media had gezorgd voor onduidelijkheid over de totstandkoming van het rapport. Voorzitter VRK Marianne Schuurmans: ‘Ik begrijp de onrust die er bij inwoners is ontstaan en mede daarom vind ik het van groot belang dat er snel helderheid komt.’

maandag 12 juli 2021, 10:34
Extra coronamaatregelen t/m 13 augustus
Het aantal besmettingen in Nederland is helaas sneller gestegen dan voorzien sinds stap 4 op 26 juni werd gezet. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen feesten en uitgaan. Het blijkt dat de deltavariant tot meer ziektegevallen leidt dan gedacht, ook bij mensen die al volledig zijn gevaccineerd of een coronabesmetting hebben doorgemaakt. Het kabinet heeft daarom besloten tot nieuwe maatregelen. Deze betekenen voor ons allemaal dat we ons bewust moeten blijven van de basisgezondheidsmaatregelen, zoals handen wassen, 1,5 m afstand en drukte mijden. Samen moeten we corona eronder krijgen.

maandag 5 juli 2021, 20:29
Bestuur Veiligheidsregio start extern onderzoek naar proces totstandkoming rapport GGD
Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft, na overleg met directeur GGD Kennemerland Bert van de Velden, besloten om een externe, onafhankelijke partij in te schakelen om te onderzoeken hoe het afstemmingsproces bij de totstandkoming van het rapport ‘Incidentie en prevalentie van kanker in de regio’ binnen de GGD is verlopen. Zowel het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio als de GGD-directeur Van de Velden vinden het van belang dat hier zo snel mogelijk duidelijkheid over komt.

donderdag 24 juni 2021, 13:03
Brand Polderplein Hoofddorp
Brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand bij winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp. Betreft brand in het dak. Het winkelcentrum is geheel afgesloten, volg aanwijzingen op van de politie. De parkeergarage is alleen van buitenaf te betreden. Geef hulpdiensten de ruimte. Meer informatie op www.vrk.nl

maandag 21 juni 2021, 15:37
Ook de VRK nam deel aan cyberoefening ISIDOOR 2021
Begin juni namen bedrijven, ministeries en andere overheden uit heel Nederland deel aan de landelijke cyberoefening ISIDOOR. Ook wij als Veiligheidsregio oefenden mee vanuit de Prinses Maximakazerne bij Schiphol.

maandag 21 juni 2021, 10:32
Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter
Zaterdag, 26 juni 2021, wordt de vierde stap van het openingsplan in de coronacrisis gezet, waarbij de samenleving voorzichtig helemaal open gaat. Daarbij blijft de anderhalve meter afstand de allesbepalende norm. Het kabinet heeft dit besloten nu het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis wordt opgenomen en de besmettingscijfers snel dalen, en het aantal mensen dat gevaccineerd is snel stijgt.

dinsdag 8 juni 2021, 09:14
NL-Alert gaat gesprek aan
Ontving u het NL-Alert testbericht op maandag 7 juni? Dan weet u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Toch is het ontvangen van het NL-Alert testbericht niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen denken dat de ‘vaste lijn’ voldoende is om bereikbaar te zijn, en hebben hun mobiele telefoon uitstaan. Of zeggen: “als ze mij nodig hebben, weten zij me wel te vinden."

maandag 31 mei 2021, 14:58
Derde stap openingsplan wordt gezet
Zaterdag, 5 juni 2021, wordt de derde stap gezet om als samenleving uit de coronacrisis te komen. Dit betekent meer vrijheden, maar wel met voorwaarden. Het kabinet heeft dit besloten nu er snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen en het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, hard stijgt.

zondag 23 mei 2021, 20:53
Brand in loods Zwaanshoek
De brandweer in vanavond uitgerukt naar brand in een loods in Zwaanshoek. Bij aankomst is opgeschaald naar zeer grote brand en zijn bewoners opgeroepen ramen/deuren gesloten te houden. Het naastgelegen woonhuis heeft lichte rook en waterschade opgelopen. De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

dinsdag 18 mei 2021, 14:44
Tweede stap openingsplan definitief
Morgen, 19 mei 2021, wordt de tweede stap in het openingsplan definitief gezet. Dit besluit nam het kabinet nu is gebleken dat het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona verder is gedaald.

woensdag 12 mei 2021, 11:20
Mogelijk vanaf 19 mei versoepelingen coronamaatregelen
Uitsluitend wanneer de ziekenhuiscijfers het toelaten, wordt op woensdag 19 mei een tweede stap gezet in het versoepelen van de coronamaatregelen. Dat heeft het kabinet gisterenavond bekendgemaakt in een persconferentie over het Openingsplan, om stap voor stap de samenleving weer te openen.

dinsdag 11 mei 2021, 23:44
Zeer grote brand industrie terrein Waarderpolder te Haarlem
Aan de Emrikweg staat een grote fabriekshal in de brand. De brandweer is met veel wagens ter plaatse. Er komt veel rook vrij bij de brand. Heeft u last van de rook sluit u dan de ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit. Op moment staat de wind richting de weilanden. De brandweer heeft meetploegen gealarmeerd om dit te monitoren.

dinsdag 20 april 2021, 13:54
Zorgketen doet oproep aan de regio: 'Wij strijden nog steeds'
Ziekenhuizen, GGD (onderdeel van Veiligheidsregio Kennemerland), huisartsen, Rode Kruis en zorggroepen slaan de handen ineen. De zorgketen in de regio Kennemerland komt vandaag met een gezamenlijke oproep richting de regio. Zij maken zich zorgen over het publieke debat inzake de maatregelen terwijl de zorg nog steeds overbelast is. ‘Wij strijden nog steeds’, zeggen de verschillende organisaties.

donderdag 1 april 2021, 12:06
Jaarverslag 2020
Ons jaaroverzicht 2020 is klaar. Het was een bijzonder jaar, waarbij het bestrijden van de coronacrisis voor een groot deel van de organisatie centraal stond, maar het reguliere werk ook door ging.

zondag 28 maart 2021, 15:39
Grote brand Tatasteel
Brandweer TaTasteel heeft opgeschaald naar grote brand. Er staat een Kolentransportband in brand, hierbij komt veel rook vrij. Advies; houdt ramen en deuren gesloten en blijf uit de rook. Bij deze grote brand heeft de bedrijfsbrandweer de hulp ingeroepen van de brandweer Kennemerland. Deze heeft ondersteuning verleend met 1 tankautospuit en 1 ladderwagen. Bij aankomst van de brw Kennemerland was de brand al nagenoeg onder controle en door de inzet van de ladderwagen kon het laatste vuur snel geblust worden. Tijdens het begin van de brand kwam er in korte tijd veel (zwarte) rook vrij door de combinatie van rubber en kolen. Daar bij aankomst al bleek dat de rook snel minder werd en de brand ruimschoots onder controle was had opschalen middels meetploegen of anders geen toegvoegde waarde meer.

vrijdag 12 februari 2021, 11:28
Natuurijs is op veel plekken gevaarlijk
De komende dagen is het prachtig winterweer. Velen van ons kijken uit naar het kunnen schaatsen op natuurijs. Een mooie kans om naar buiten te gaan en te sporten/bewegen. Belangrijk is dat iedereen dit veilig doet.

vrijdag 1 januari 2021, 10:59
Nieuwsupdate van de VRK over jaarwisseling 2020-2021
Tussen de coronatesten en oliebollen door doen we ‘gewoon ons werk’.

maandag 7 december 2020, 15:31
Geactualiseerd Convenant Veiligheidsregio Kennemerland en reddingsbrigades
Op 1 december is een geactualiseerd convenant tussen Veiligheidsregio Kennemerland en de reddingsbridgades in de regio, ondertekend en in werking getreden.

maandag 12 oktober 2020, 16:14
Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig? Bel 0900-0904
Heb je de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan bel je vanaf 12 oktober 0900-0904. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

dinsdag 7 juli 2020, 15:54
113 Zelfmoordpreventie nu ook bereikbaar op telefoonnummer 113
De hulplijn van de Stichting 113 Zelfmoordpreventie is nu ook bereikbaar via de telefoonnummers 113 en 0800-0113.

maandag 8 juni 2020, 09:39
NL-Alert stuurt controlebericht
Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Maandag 8 juni 2020 is de volgende uitzending.

dinsdag 26 mei 2020, 12:17
Gratis training suicidepreventie
Juist in deze tijd is het extra belangrijk het gesprek met je partner, kind, vriend, werknemer, buurvrouw of collega te voeren wanneer je aanvoelt dat hij/zij het zwaar heeft en mogelijk zelfmoordgedachten heeft. Daarom heeft 113 Zelfmoordpreventie een gratis online training suïcidepreventie ontwikkeld voor elke Nederlander (18 jaar en ouder).

vrijdag 24 april 2020, 21:52
Verhoogd risico op natuurbrand
Brandweer en duinbeheerders extra alert in deze tijd van droogte.


dinsdag 31 maart 2020, 09:31
Nieuwsupdate coronavirus
Op deze Nieuwsupdatepagina melden we nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus.

vrijdag 27 maart 2020, 15:22
Nieuwe noodverordening van kracht
In de Veiligheidsregio Kennemerland (de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort) is per direct een nieuwe noodverordening van kracht. De voorzitter van de Veiligheidsregio, Marianne Schuurmans, heeft deze noodverordening vastgesteld.

woensdag 25 maart 2020, 12:05
Aangescherpte maatregelen tegen verspreiding coronavirus
De overheid heeft maandag 23 maart aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Nieuw zijn de sancties op groepsvorming en het verbod op evenementen.

vrijdag 20 maart 2020, 17:37
Dringend nodig: persoonlijke beschermingsmiddelen corona
Oproep van de voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland, Marianne Schuurmans:

dinsdag 17 maart 2020, 15:28
Noodverordening maatregelen coronavirus
Op 15 maart 2020 heeft het kabinet ingrijpende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De burgemeesters van de veiligheidsregio Kennemerland hebben gezamenlijk deze maatregelen in een noodverordening vastgelegd. (noodverordening COVID-19 VRK).

maandag 16 maart 2020, 10:27
Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus
De overheid heeft per 15 maart aanvullende maatregelen getroffen tegen verspreiding van het Coronavirus.

vrijdag 6 maart 2020, 08:04
Leerling Eerste Christelijk Lyceum Haarlem positief getest op het Covid-19 virus
Naar nu blijkt, is de leerling uit Overveen afgelopen week, na een ski reis in Noord-Italië, naar school geweest. Er waren tijdens deze dagen reeds klachten. De leerling is 2 maart voor het laatst naar school geweest.

donderdag 5 maart 2020, 15:09
Locatie in Bennebroek uit voorzorg ingericht voor opvang corona
Als het nodig is kunnen in gebouw Eikendonk van GGZ InGeest in Bennebroek mensen opgevangen en verzorgd worden die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. De opvang van op deze locatie vormt geen risico voor de mensen die in de buurt wonen.

woensdag 4 maart 2020, 17:06
Coronavirus
Het Coronavirus heeft ook Nederland bereikt. Dit virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Voor vragen over het virus kijkt u op de RIVM website of belt u 0800-1351.