Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Nieuws

Blijf op de hoogte van veiligheidsnieuws in onze regio

Heeft u interesse in onze werkzaamheden? Dan kunt u ons volgen op de nieuws rss feed.

 


zaterdag 4 november 2023, 09:33
Grote brand in Nieuw Vennep
Op het industrieterrein in #nieuwvennep is een brand uitgebroken in een leegstaand pand. Heeft u last van de rook? Sluit deuren en ramen en zet mechanische ventilatie uit.

woensdag 1 november 2023, 16:38
Storm op komst
Donderdag 2 november vanaf 14.00 uur geldt voor de provincie Noord-Holland code Oranje. Er is kans op zware windstoten.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten. De voorlichter van de Veiligheidsregio is ter plaatse, nadere berichtgeving volgt.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie is onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Er is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten en worden momenteel opgevangen bij buren en door de gemeente. De veiligheidsregio sluit hiermee de berichtgeving op deze website. Nader onderzoek naar de oorzaak wordt door de politie verricht.

donderdag 7 september 2023, 01:57
Brand Sortiva Vijfhuizen
Bij recyclingsbedrijf Sortiva in Vijfhuizen is brand ontstaan buiten op het terrein in een grote berg hooi. Deze brand wordt momenteel geblust, maar kan voor rookoverlast in de omgeving zorgen. Ondervindt u last van de rook, hou dan ramen en deuren gesloten. ^RH

vrijdag 11 augustus 2023, 07:21
Zeer grote brand supermarkt Haarlem
Zeer grote brand / Grip1 Soendaplein in Haarlem. Het gaat om een uitslaande brand en woedt in een filiaal van Albert Heijn. De brand is gemeld door medewerkers van de supermarkt. 2 medewerkers hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.


maandag 17 juli 2023, 15:59
Natuurbrand Heemskerk
In het natuurgebied ten noorden van Wijk aan Zee, bij Heemskerk woedde maandagmiddag een natuurbrand. De brandweer was met veel materieel aanwezig en met veel water onderweg. De politieheli hield vanuit de lucht de brand in de gaten. Voorlichting is ter plaatse gegaan en heeft deze liveblog bijgehouden. Er werd vooral opgeroepen om weg te blijven uit het natuurgebied en uit de rook.

zondag 9 juli 2023, 09:35
Vanmiddag code geel. Let op loshangende takken.
Vanmiddag vanaf 14.00 uur wordt onweer met mogelijk (veel) regen, hagel en windstoten verwacht in onze provincie, het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven.

woensdag 5 juli 2023, 10:59
Extreme weersomstandigheden in Noord-Holland
Extreme weersomstandigheden in de provincie Noord-Holland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke of levensbedreigende situaties zoals de melding van omvallende bomen, vallende dakpannen en obstakels die bijvoorbeeld de weg versperren.

woensdag 31 mei 2023, 10:46
NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan
Meteen informatie bij een noodsituatie? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan.

donderdag 25 mei 2023, 15:05
Denkvooruit.nl
In Nederland zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten, daarom komt de juiste hulp snel tot stand. Er zijn nu geen aanwijzingen dat er iets ergs staat te gebeuren. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

donderdag 20 april 2023, 14:18
Grote brand Uitgeest
Brandweer heeft opgeschaald naar grote brand in schuur #Woudpolderweg #Uitgeest. Mocht u last hebben van de rook houdt ramen/deuren gesloten en zet ventilatie uit.

donderdag 20 april 2023, 12:19
Inzet bij Tennet station in Vijfhuizen
Hulpdiensten zijn ingezet bij een onderstation van Tennet in Vijfhuizen. Tijdens testen heeft zich een incident voorgedaan. In een deel van de provincie is de spanning korte tijd weggevallen. De brandweer voert controle uit in het station.

maandag 27 maart 2023, 09:33
Jaaroverzicht 2022
Ons jaaroverzicht 2022 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

donderdag 9 maart 2023, 15:59
Ciska Scheidel nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Kennemerland
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland heeft Ciska Scheidel benoemd als directeur Veiligheidsregio en directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij is daarmee ook directeur van GGD Kennemerland. Zij volgt Bert van de Velden op, die na ruim 10 jaar afscheid neemt. Ciska Scheidel start 11 april als directielid en per 1 juli als DPG.

donderdag 23 februari 2023, 12:04
Brandweer Kennemerland schenkt wagens aan Oekraïne
Brandweer Kennemerland heeft afgelopen week drie wagens, pakken en handschoenen overgedragen aan haar collega’s uit de Oekraïense stad Mykolaiv. In Polen aan de grens met Oekraïne vond de overdracht plaats. Het materieel helpt de Oekraïense brandweerlieden om hun gemeenschap in tijden van oorlog te helpen. Het verzoek voor deze bijzondere schenking kwam van de Haarlemse organisatie Rasom die zich inzet voor hulp aan Oekraïne.

zondag 1 januari 2023, 10:40
Jaarwisseling 2022 - 2023; Cijfers en Feiten
De nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

zaterdag 24 december 2022, 01:01
Stroomstoring door brand Haarlem
Door een brand in een hoogspanningsstation aan de Emrikweg in Haarlem is een stroomstoring ontstaan. Hulpdiensten zijn aanwezig. Meer informatie op www.vrk.nl De brand is inmiddels geblust. Tennet en Liander inventariseren de schade in het station. Stroomstoring kan nog enkele uren duren. Meer informatie over storingsgebied www.liander.nl

zondag 18 december 2022, 12:34
Code oranje door winters weer. Wanneer bel je 112 bij een ongeval?
Vanaf het eind van deze zondagmiddag geldt code oranje. Ook vandaag is het belangrijk om overbelasting van de ambulancedienst te voorkomen. Wat moet je doen bij een ongeval door gladheid? Bel alleen 112 bij een levensbedreigende situatie, acuut gevaar en als je de situatie niet vertrouwt. Is er geen spoed, maar wel hulp nodig van een arts? Neem dan contact op met de huisartsenpost. Wees voorbereid als je naar buiten gaat en laat je ook vandaag niet verrassen door de gladheid. Voor meer informatie wat code oranje voor jou betekent? Kijk op de website www.KNMI.nl

vrijdag 9 december 2022, 11:54
Denkvooruit.nl
Wie zich zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen of crises, kan zich alvast voorbereiden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt.

maandag 28 november 2022, 09:37
NL-Alert - Laad 'm op en laad 'm aan
NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

maandag 31 oktober 2022, 16:46
Gaslekkage in gemeente Uitgeest
Vanmiddag is tijdens graafwerkzaamheden aan de hoofdweg in Uitgeest een gasleiding en waterleiding beschadigd geraakt. Er is een behoorlijke gaslucht in de wijk te ruiken. Een aantal woningen zijn ontruimd of hebben van de brandweer het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen. Voor de bewoners die in deze wijk wonen: het dichten van het gaslek zal zeker nog een uur in beslag nemen. Het is onduidelijk of daarna het gas weer gebruikt kan worden. Info hierover volgt. De waterleiding zal nog enkele uren afgesloten zijn voor omwonenden.

maandag 12 september 2022, 07:55
Brand met rookontwikkeling in Heemstede
In de ochtend van 12 september is een NL alert verzonden vanwege behoorlijke rookontwikkeling bij een brand aan de Herenweg in Heemstede. Inmiddels is de brand uit. De brandweer is tot zeker in de nacht bezig met nablussen.

vrijdag 12 augustus 2022, 21:00
Brand duingebied Santpoort-noord
De brand in het duingebied is inmiddels volledig geblust. Het gebied is weer vrij toegankelijk.

zaterdag 6 augustus 2022, 16:42
Brand Weteringweg
Op het land naast de Weteringweg (toerit A4 vanaf Leimuiden) heeft een landbouwvoertuig in de brand gestaan t.h.v de windmolen. Helaas is de brand overgeslagen naar de berm en het stro op het land. De brandweer heeft vanwege de droogte en snelle uitbreiding uit voorzorg groot opgeschaald en de rook is duidelijk zichtbaar geweest. Inmiddels is de brand uit. Dit liveblog is gesloten.

vrijdag 5 augustus 2022, 15:57
Formule 1 in Kennemerland
Op 2, 3 en 4 september vindt er voor het tweede jaar op rij een nationaal evenement plaats in onze Veiligheidsregio, namelijk de Formule 1. Als Veiligheidsregio wordt er advies gegeven over de veiligheid en gezondheid zodra er een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor een dergelijk evenement.

maandag 1 augustus 2022, 16:36
Grote brand Heemskerk
Aan de Voorweg in Heemskerk heeft in de middag van 1 augustus een flinke stapel hooibalen in de brand gestaan, nabij het duingebied. De brandweer was met veel voertuigen, mensen en materieel ter plaatse om de brand te blussen en uitbreiding richting duinen te voorkomen. Hierbij werden ze door de agrariers van het gebied geholpen. Omstreeks 14:00 uur op 2 augustus is de Voorweg weer vrijgegeven voor verkeer. Deze was in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. Het blussen en de opruimwerkzaamheden hebben tot in de middag geduurd.

woensdag 15 juni 2022, 09:31
Veiligheidsbureau Kennemerland wordt Crisisbeheersing Kennemerland
Vanaf 15 juni 2022 gaat het VBK verder onder de naam Crisisbeheersing Kennemerland. De naam Crisisbeheersing Kennemerland past beter bij onze netwerkorganisatie in een tijd waarin de risico's en vraagstukken steeds complexer worden. Ook in de Veiligheidsregio Kennemerland is een toename te zien van dynamische, onvoorspelbare risico's en complexe maatschappelijke vraagstukken. Risico's en vraagstukken die de vitale veiligheidsbelangen raken en daarmee de continuïteit van onze samenleving kunnen verstoren. Dat vraagt eens te meer om een robuuste, vakbekwame en wendbare crisisorganisatie in het hart van onze regio.

vrijdag 13 mei 2022, 15:53
Uitslaande brand in Cruquius
UPDATE Er was sprake van een uitslaande brand in een bedrijfspand op het bedrijventerrien naast Boulevard Cruquius. Deze is inmiddels onder controle. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Heeft u nog last van de rook, houdt dan nog even uw ramen en deuren gesloten. Er is veel brandweer ter plaatse. Ook is er in wijde omtrek een NL Alert verzonden. Wij vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven. De brand veroorzaakt veel zwarte rook welke richting Haarlemmermeerse Bos en de Polderbaan waait. Inmiddels neemt de rookontwikkeling af. Heeft u last van de rook, sluit dan deuren en ramen en zet uw ventilatie uit. Updates over de brand vindt u hier en op ons twitterkanaal.

woensdag 30 maart 2022, 13:06
Jaaroverzicht 2021
Ons jaaroverzicht 2021 is klaar. Het was het tweede jaar van de coronapandemie. Ook dit jaar stond het bestrijden van deze pandemie centraal bij een groot deel van de VRK organisatie. Maar het reguliere werk ging ook door.

vrijdag 18 maart 2022, 12:04
Vanaf 23 maart einde aan bijna alle coronamaatregelen
Het kabinet heeft op dinsdag 15 maart het thuiswerkadvies per direct afgeschaft en volgende week woensdag verdwijnen de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en testen voor toegang voor grotere binnenevenementen.

donderdag 17 maart 2022, 15:30
Opvang vluchtelingen uit Oekraïne
Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Miljoenen mensen zijn vanuit Oekraïne op de vlucht geslagen. Duizenden zijn inmiddels in Nederland aangekomen.

woensdag 9 maart 2022, 17:11
Regionaal loket in Haarlem voor vragen opvang vluchtelingen
Gemeente Haarlem heeft voor de regio een loket geopend voor vragen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het loket is van 08.30 - 22.30 uur te bereiken via het telefoonnummer 023-5115550 en via e-mail oekrainevragen@haarlem.nl.

vrijdag 4 maart 2022, 12:51
Hulp aan Oekraïense vluchtelingen
Als gevolg van het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn inmiddels miljoenen Oekraïners op de vlucht geslagen. Veel van hen zullen in de regio rondom Oekraïne blijven, maar we verwachten dat vele vluchtelingen naar Nederland zullen komen.

vrijdag 4 maart 2022, 10:59
Sirenes loeien op maandag 7 maart
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.

maandag 21 februari 2022, 12:04
Dutch Grand Prix: 70.000 bezoekers in een dorpskern
De Dutch Grand Prix in Zandvoort: een driedaags evenement met zo’n 70.000 bezoekers per dag. We blikken terug op dat eerste weekend van september 2021.

zondag 20 februari 2022, 16:55
Wederom gevaarlijk weer. Code oranje
Het @KNMI heeft voor komende avond code oranje afgegeven. Storm Franklin trekt over de provincie met gevaarlijke windstoten in combinatie met neerslag. Deze storm kan overlast veroorzaken en gevaarlijke situaties op de weg. Bel alleen 112 bij acute noodsituaties. Is het minder acuut maar wel brandweer nodig bel dan 0900-0904. Onze medewerkers maken een inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door de drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

vrijdag 18 februari 2022, 16:18
Storm Eunice , KNMI geeft code rood.
Storm Eunice heeft windkracht 10 bereikt. #KNMI en #Rijkswaterstaat adviseren niet de weg op te gaan wanneer er geen noodzaak is. Bij de brandweer zijn al tientallen meldingen van stormschade binnengekomen. Bel alleen 112 bij acuut gevaar. Bij alle overige stormmeldingen uw lokale gemeente of 0900-0904 (geen spoed wel brandweer)

vrijdag 18 februari 2022, 15:28
Kabinet: Nederland gaat weer open, maar wel in drie stappen
Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in één keer, maar in drie stappen. Het zijn wel grote stappen en ze worden snel achter elkaar gezet. Dit kondigde minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan in de persconferentie van afgelopen dinsdag 15 februari.

vrijdag 28 januari 2022, 11:25
Bijna alles open tot 22.00 uur, maar wel met voorwaarden
Afgelopen dinsdag 25 januari hebben premier Rutte en minister Kuipers versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. De meeste locaties in ons land zijn woensdag 26 januari weer opengegaan onder voorwaarden.

donderdag 13 januari 2022, 17:49
Lancering 112NL app
Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf vandaag via een app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt. Wie de app downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken.

dinsdag 28 december 2021, 21:58
Jaarwisseling 2021-2022 – cijfers en feiten
De nacht van 31 december 2021 op 1 januari 2022 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

woensdag 22 december 2021, 13:23
Kabinet wil verspreiding omikron vertragen Nederland in lockdown
Opnieuw moeten de horecaondernemers en winkeliers, bioscopen, musea en theaters voor een paar weken hun deuren sluiten en moeten eigenaren van sportscholen en mensen met contactberoepen hun werk neerleggen. De basisscholen en de buitenschoolse opvang gingen al een week eerder met vakantie en nu zijn ook alle andere onderwijsinstellingen dicht.

donderdag 16 december 2021, 14:39
Kabinet avondsluiting wordt verlengd basisonderwijs week eerder dicht
Het kabinet heeft dinsdag 14 december 2021 besloten dat de coronamaatregelen die sinds 28 november 2021 gelden, worden verlengd tot en met vrijdag 14 januari 2022. De avondsluiting wordt dus verlengd. Daarnaast gaan het basisonderwijs, de scholen voor speciaal (basis)onderwijs en de buitenschoolse opvang de week voor de kerstvakantie dicht. Op 14 januari 2022 beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw. Het kan zijn dat dit weegmoment vervroegd wordt als er meer bekend wordt over de omikronvariant van het coronavirus.

vrijdag 10 december 2021, 13:08
Stookalert afgegeven voor provincie Noord Holland
Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen. Houtrook is ongezond. Met een stookalert roept het RIVM mensen op om dan geen hout te stoken. Dit kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen. Op dit moment geldt een stookalert voor de gehele provincie Noord-Holland.

donderdag 9 december 2021, 14:31
Brand Vijfhuizen
Rond 14:15uur is brand uitgebroken aan de Achterasweg Vijfhuizen. Het gaat om brand in een loods met meerdere vrachtwagentrailers. De rook trekt over de A9 volg aanwijzingen op van rijkswaterstaat. Mocht u last hebben van de rook, houdt ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit.

maandag 6 december 2021, 09:35
NL-Alert controlebericht 6 december
Maandag 6 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel.

zaterdag 27 november 2021, 15:02
Coronabesmettingen moeten omlaag: avondsluiting en strengere maatregelen overdag
Het kabinet zou eerst 3 december de coronamaatregelen opnieuw beoordelen, maar het weegmoment is vervroegd door het kabinet. Afgelopen vrijdag 26 november 2021 is het kabinet tot de conclusie gekomen dat de maatregelen van 13 november niet afdoende zijn en dat strengere maatregelen nodig zijn. De nieuwe maatregelen gaan in op zondag 28 november 2021 05.00 uur en gelden in ieder geval drie weken, tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

woensdag 24 november 2021, 16:34
Brand Nieuwstraat Beverwijk
Woensdagmiddag is er brand uitgebroken in een pand aan de Nieuwstraat in Beverwijk. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand doorsloeg, waardoor alleen de bovenste etage werd getroffen. Er zijn geen slachtoffers. Omdat er even veel rook vrijkwam zijn omwonenden gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Gelukkig werd de overlast door de rook al vrij snel minder. Een gedeelte van de Nieuwstraat blijft vooralsnog afgesloten, het pand is onbewoonbaar verklaard.

Nieuwsartikelen

zaterdag 4 november 2023, 09:33
Grote brand in Nieuw Vennep
Op het industrieterrein in #nieuwvennep is een brand uitgebroken in een leegstaand pand. Heeft u last van de rook? Sluit deuren en ramen en zet mechanische ventilatie uit.

woensdag 1 november 2023, 16:38
Storm op komst
Donderdag 2 november vanaf 14.00 uur geldt voor de provincie Noord-Holland code Oranje. Er is kans op zware windstoten.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten. De voorlichter van de Veiligheidsregio is ter plaatse, nadere berichtgeving volgt.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie is onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Er is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten en worden momenteel opgevangen bij buren en door de gemeente. De veiligheidsregio sluit hiermee de berichtgeving op deze website. Nader onderzoek naar de oorzaak wordt door de politie verricht.

donderdag 7 september 2023, 01:57
Brand Sortiva Vijfhuizen
Bij recyclingsbedrijf Sortiva in Vijfhuizen is brand ontstaan buiten op het terrein in een grote berg hooi. Deze brand wordt momenteel geblust, maar kan voor rookoverlast in de omgeving zorgen. Ondervindt u last van de rook, hou dan ramen en deuren gesloten. ^RH

vrijdag 11 augustus 2023, 07:21
Zeer grote brand supermarkt Haarlem
Zeer grote brand / Grip1 Soendaplein in Haarlem. Het gaat om een uitslaande brand en woedt in een filiaal van Albert Heijn. De brand is gemeld door medewerkers van de supermarkt. 2 medewerkers hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.


maandag 17 juli 2023, 15:59
Natuurbrand Heemskerk
In het natuurgebied ten noorden van Wijk aan Zee, bij Heemskerk woedde maandagmiddag een natuurbrand. De brandweer was met veel materieel aanwezig en met veel water onderweg. De politieheli hield vanuit de lucht de brand in de gaten. Voorlichting is ter plaatse gegaan en heeft deze liveblog bijgehouden. Er werd vooral opgeroepen om weg te blijven uit het natuurgebied en uit de rook.

zondag 9 juli 2023, 09:35
Vanmiddag code geel. Let op loshangende takken.
Vanmiddag vanaf 14.00 uur wordt onweer met mogelijk (veel) regen, hagel en windstoten verwacht in onze provincie, het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven.

woensdag 5 juli 2023, 10:59
Extreme weersomstandigheden in Noord-Holland
Extreme weersomstandigheden in de provincie Noord-Holland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke of levensbedreigende situaties zoals de melding van omvallende bomen, vallende dakpannen en obstakels die bijvoorbeeld de weg versperren.

woensdag 31 mei 2023, 10:46
NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan
Meteen informatie bij een noodsituatie? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan.

donderdag 25 mei 2023, 15:05
Denkvooruit.nl
In Nederland zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten, daarom komt de juiste hulp snel tot stand. Er zijn nu geen aanwijzingen dat er iets ergs staat te gebeuren. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

donderdag 20 april 2023, 14:18
Grote brand Uitgeest
Brandweer heeft opgeschaald naar grote brand in schuur #Woudpolderweg #Uitgeest. Mocht u last hebben van de rook houdt ramen/deuren gesloten en zet ventilatie uit.

donderdag 20 april 2023, 12:19
Inzet bij Tennet station in Vijfhuizen
Hulpdiensten zijn ingezet bij een onderstation van Tennet in Vijfhuizen. Tijdens testen heeft zich een incident voorgedaan. In een deel van de provincie is de spanning korte tijd weggevallen. De brandweer voert controle uit in het station.

maandag 27 maart 2023, 09:33
Jaaroverzicht 2022
Ons jaaroverzicht 2022 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

donderdag 9 maart 2023, 15:59
Ciska Scheidel nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Kennemerland
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland heeft Ciska Scheidel benoemd als directeur Veiligheidsregio en directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij is daarmee ook directeur van GGD Kennemerland. Zij volgt Bert van de Velden op, die na ruim 10 jaar afscheid neemt. Ciska Scheidel start 11 april als directielid en per 1 juli als DPG.

donderdag 23 februari 2023, 12:04
Brandweer Kennemerland schenkt wagens aan Oekraïne
Brandweer Kennemerland heeft afgelopen week drie wagens, pakken en handschoenen overgedragen aan haar collega’s uit de Oekraïense stad Mykolaiv. In Polen aan de grens met Oekraïne vond de overdracht plaats. Het materieel helpt de Oekraïense brandweerlieden om hun gemeenschap in tijden van oorlog te helpen. Het verzoek voor deze bijzondere schenking kwam van de Haarlemse organisatie Rasom die zich inzet voor hulp aan Oekraïne.

zondag 1 januari 2023, 10:40
Jaarwisseling 2022 - 2023; Cijfers en Feiten
De nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

zaterdag 24 december 2022, 01:01
Stroomstoring door brand Haarlem
Door een brand in een hoogspanningsstation aan de Emrikweg in Haarlem is een stroomstoring ontstaan. Hulpdiensten zijn aanwezig. Meer informatie op www.vrk.nl De brand is inmiddels geblust. Tennet en Liander inventariseren de schade in het station. Stroomstoring kan nog enkele uren duren. Meer informatie over storingsgebied www.liander.nl

zondag 18 december 2022, 12:34
Code oranje door winters weer. Wanneer bel je 112 bij een ongeval?
Vanaf het eind van deze zondagmiddag geldt code oranje. Ook vandaag is het belangrijk om overbelasting van de ambulancedienst te voorkomen. Wat moet je doen bij een ongeval door gladheid? Bel alleen 112 bij een levensbedreigende situatie, acuut gevaar en als je de situatie niet vertrouwt. Is er geen spoed, maar wel hulp nodig van een arts? Neem dan contact op met de huisartsenpost. Wees voorbereid als je naar buiten gaat en laat je ook vandaag niet verrassen door de gladheid. Voor meer informatie wat code oranje voor jou betekent? Kijk op de website www.KNMI.nl

vrijdag 9 december 2022, 11:54
Denkvooruit.nl
Wie zich zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen of crises, kan zich alvast voorbereiden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt.

maandag 28 november 2022, 09:37
NL-Alert - Laad 'm op en laad 'm aan
NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

maandag 31 oktober 2022, 16:46
Gaslekkage in gemeente Uitgeest
Vanmiddag is tijdens graafwerkzaamheden aan de hoofdweg in Uitgeest een gasleiding en waterleiding beschadigd geraakt. Er is een behoorlijke gaslucht in de wijk te ruiken. Een aantal woningen zijn ontruimd of hebben van de brandweer het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen. Voor de bewoners die in deze wijk wonen: het dichten van het gaslek zal zeker nog een uur in beslag nemen. Het is onduidelijk of daarna het gas weer gebruikt kan worden. Info hierover volgt. De waterleiding zal nog enkele uren afgesloten zijn voor omwonenden.

maandag 12 september 2022, 07:55
Brand met rookontwikkeling in Heemstede
In de ochtend van 12 september is een NL alert verzonden vanwege behoorlijke rookontwikkeling bij een brand aan de Herenweg in Heemstede. Inmiddels is de brand uit. De brandweer is tot zeker in de nacht bezig met nablussen.

vrijdag 12 augustus 2022, 21:00
Brand duingebied Santpoort-noord
De brand in het duingebied is inmiddels volledig geblust. Het gebied is weer vrij toegankelijk.

zaterdag 6 augustus 2022, 16:42
Brand Weteringweg
Op het land naast de Weteringweg (toerit A4 vanaf Leimuiden) heeft een landbouwvoertuig in de brand gestaan t.h.v de windmolen. Helaas is de brand overgeslagen naar de berm en het stro op het land. De brandweer heeft vanwege de droogte en snelle uitbreiding uit voorzorg groot opgeschaald en de rook is duidelijk zichtbaar geweest. Inmiddels is de brand uit. Dit liveblog is gesloten.

vrijdag 5 augustus 2022, 15:57
Formule 1 in Kennemerland
Op 2, 3 en 4 september vindt er voor het tweede jaar op rij een nationaal evenement plaats in onze Veiligheidsregio, namelijk de Formule 1. Als Veiligheidsregio wordt er advies gegeven over de veiligheid en gezondheid zodra er een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor een dergelijk evenement.

maandag 1 augustus 2022, 16:36
Grote brand Heemskerk
Aan de Voorweg in Heemskerk heeft in de middag van 1 augustus een flinke stapel hooibalen in de brand gestaan, nabij het duingebied. De brandweer was met veel voertuigen, mensen en materieel ter plaatse om de brand te blussen en uitbreiding richting duinen te voorkomen. Hierbij werden ze door de agrariers van het gebied geholpen. Omstreeks 14:00 uur op 2 augustus is de Voorweg weer vrijgegeven voor verkeer. Deze was in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. Het blussen en de opruimwerkzaamheden hebben tot in de middag geduurd.

woensdag 15 juni 2022, 09:31
Veiligheidsbureau Kennemerland wordt Crisisbeheersing Kennemerland
Vanaf 15 juni 2022 gaat het VBK verder onder de naam Crisisbeheersing Kennemerland. De naam Crisisbeheersing Kennemerland past beter bij onze netwerkorganisatie in een tijd waarin de risico's en vraagstukken steeds complexer worden. Ook in de Veiligheidsregio Kennemerland is een toename te zien van dynamische, onvoorspelbare risico's en complexe maatschappelijke vraagstukken. Risico's en vraagstukken die de vitale veiligheidsbelangen raken en daarmee de continuïteit van onze samenleving kunnen verstoren. Dat vraagt eens te meer om een robuuste, vakbekwame en wendbare crisisorganisatie in het hart van onze regio.

vrijdag 13 mei 2022, 15:53
Uitslaande brand in Cruquius
UPDATE Er was sprake van een uitslaande brand in een bedrijfspand op het bedrijventerrien naast Boulevard Cruquius. Deze is inmiddels onder controle. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Heeft u nog last van de rook, houdt dan nog even uw ramen en deuren gesloten. Er is veel brandweer ter plaatse. Ook is er in wijde omtrek een NL Alert verzonden. Wij vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven. De brand veroorzaakt veel zwarte rook welke richting Haarlemmermeerse Bos en de Polderbaan waait. Inmiddels neemt de rookontwikkeling af. Heeft u last van de rook, sluit dan deuren en ramen en zet uw ventilatie uit. Updates over de brand vindt u hier en op ons twitterkanaal.

woensdag 30 maart 2022, 13:06
Jaaroverzicht 2021
Ons jaaroverzicht 2021 is klaar. Het was het tweede jaar van de coronapandemie. Ook dit jaar stond het bestrijden van deze pandemie centraal bij een groot deel van de VRK organisatie. Maar het reguliere werk ging ook door.

vrijdag 18 maart 2022, 12:04
Vanaf 23 maart einde aan bijna alle coronamaatregelen
Het kabinet heeft op dinsdag 15 maart het thuiswerkadvies per direct afgeschaft en volgende week woensdag verdwijnen de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en testen voor toegang voor grotere binnenevenementen.

donderdag 17 maart 2022, 15:30
Opvang vluchtelingen uit Oekraïne
Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Miljoenen mensen zijn vanuit Oekraïne op de vlucht geslagen. Duizenden zijn inmiddels in Nederland aangekomen.

woensdag 9 maart 2022, 17:11
Regionaal loket in Haarlem voor vragen opvang vluchtelingen
Gemeente Haarlem heeft voor de regio een loket geopend voor vragen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het loket is van 08.30 - 22.30 uur te bereiken via het telefoonnummer 023-5115550 en via e-mail oekrainevragen@haarlem.nl.

vrijdag 4 maart 2022, 12:51
Hulp aan Oekraïense vluchtelingen
Als gevolg van het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn inmiddels miljoenen Oekraïners op de vlucht geslagen. Veel van hen zullen in de regio rondom Oekraïne blijven, maar we verwachten dat vele vluchtelingen naar Nederland zullen komen.

vrijdag 4 maart 2022, 10:59
Sirenes loeien op maandag 7 maart
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden alle 4278 sirenes in Nederland getest. Zo ook op maandag 7 maart. Vanwege de oorlog in Oekraïne zou onrust kunnen ontstaan door het afgaan van de sirenes. Daarom kondigt de overheid de maandelijkse test van de sirenes deze keer extra aan.

maandag 21 februari 2022, 12:04
Dutch Grand Prix: 70.000 bezoekers in een dorpskern
De Dutch Grand Prix in Zandvoort: een driedaags evenement met zo’n 70.000 bezoekers per dag. We blikken terug op dat eerste weekend van september 2021.

zondag 20 februari 2022, 16:55
Wederom gevaarlijk weer. Code oranje
Het @KNMI heeft voor komende avond code oranje afgegeven. Storm Franklin trekt over de provincie met gevaarlijke windstoten in combinatie met neerslag. Deze storm kan overlast veroorzaken en gevaarlijke situaties op de weg. Bel alleen 112 bij acute noodsituaties. Is het minder acuut maar wel brandweer nodig bel dan 0900-0904. Onze medewerkers maken een inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door de drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

vrijdag 18 februari 2022, 16:18
Storm Eunice , KNMI geeft code rood.
Storm Eunice heeft windkracht 10 bereikt. #KNMI en #Rijkswaterstaat adviseren niet de weg op te gaan wanneer er geen noodzaak is. Bij de brandweer zijn al tientallen meldingen van stormschade binnengekomen. Bel alleen 112 bij acuut gevaar. Bij alle overige stormmeldingen uw lokale gemeente of 0900-0904 (geen spoed wel brandweer)

vrijdag 18 februari 2022, 15:28
Kabinet: Nederland gaat weer open, maar wel in drie stappen
Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in één keer, maar in drie stappen. Het zijn wel grote stappen en ze worden snel achter elkaar gezet. Dit kondigde minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan in de persconferentie van afgelopen dinsdag 15 februari.

vrijdag 28 januari 2022, 11:25
Bijna alles open tot 22.00 uur, maar wel met voorwaarden
Afgelopen dinsdag 25 januari hebben premier Rutte en minister Kuipers versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. De meeste locaties in ons land zijn woensdag 26 januari weer opengegaan onder voorwaarden.

donderdag 13 januari 2022, 17:49
Lancering 112NL app
Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken, kunnen vanaf vandaag via een app de meldkamer bereiken. Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet beheersen is de app geschikt. Wie de app downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de centralisten beter en sneller kunnen helpen. De app is voor iedereen te downloaden en vormt een aanvullende manier om de hulpdiensten in Nederland te bereiken.

dinsdag 28 december 2021, 21:58
Jaarwisseling 2021-2022 – cijfers en feiten
De nacht van 31 december 2021 op 1 januari 2022 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

woensdag 22 december 2021, 13:23
Kabinet wil verspreiding omikron vertragen Nederland in lockdown
Opnieuw moeten de horecaondernemers en winkeliers, bioscopen, musea en theaters voor een paar weken hun deuren sluiten en moeten eigenaren van sportscholen en mensen met contactberoepen hun werk neerleggen. De basisscholen en de buitenschoolse opvang gingen al een week eerder met vakantie en nu zijn ook alle andere onderwijsinstellingen dicht.

donderdag 16 december 2021, 14:39
Kabinet avondsluiting wordt verlengd basisonderwijs week eerder dicht
Het kabinet heeft dinsdag 14 december 2021 besloten dat de coronamaatregelen die sinds 28 november 2021 gelden, worden verlengd tot en met vrijdag 14 januari 2022. De avondsluiting wordt dus verlengd. Daarnaast gaan het basisonderwijs, de scholen voor speciaal (basis)onderwijs en de buitenschoolse opvang de week voor de kerstvakantie dicht. Op 14 januari 2022 beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw. Het kan zijn dat dit weegmoment vervroegd wordt als er meer bekend wordt over de omikronvariant van het coronavirus.

vrijdag 10 december 2021, 13:08
Stookalert afgegeven voor provincie Noord Holland
Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen. Houtrook is ongezond. Met een stookalert roept het RIVM mensen op om dan geen hout te stoken. Dit kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen. Op dit moment geldt een stookalert voor de gehele provincie Noord-Holland.

donderdag 9 december 2021, 14:31
Brand Vijfhuizen
Rond 14:15uur is brand uitgebroken aan de Achterasweg Vijfhuizen. Het gaat om brand in een loods met meerdere vrachtwagentrailers. De rook trekt over de A9 volg aanwijzingen op van rijkswaterstaat. Mocht u last hebben van de rook, houdt ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit.

maandag 6 december 2021, 09:35
NL-Alert controlebericht 6 december
Maandag 6 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel.

zaterdag 27 november 2021, 15:02
Coronabesmettingen moeten omlaag: avondsluiting en strengere maatregelen overdag
Het kabinet zou eerst 3 december de coronamaatregelen opnieuw beoordelen, maar het weegmoment is vervroegd door het kabinet. Afgelopen vrijdag 26 november 2021 is het kabinet tot de conclusie gekomen dat de maatregelen van 13 november niet afdoende zijn en dat strengere maatregelen nodig zijn. De nieuwe maatregelen gaan in op zondag 28 november 2021 05.00 uur en gelden in ieder geval drie weken, tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

woensdag 24 november 2021, 16:34
Brand Nieuwstraat Beverwijk
Woensdagmiddag is er brand uitgebroken in een pand aan de Nieuwstraat in Beverwijk. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand doorsloeg, waardoor alleen de bovenste etage werd getroffen. Er zijn geen slachtoffers. Omdat er even veel rook vrijkwam zijn omwonenden gevraagd ramen en deuren dicht te houden. Gelukkig werd de overlast door de rook al vrij snel minder. Een gedeelte van de Nieuwstraat blijft vooralsnog afgesloten, het pand is onbewoonbaar verklaard.