Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Nieuws

Blijf op de hoogte van veiligheidsnieuws in onze regio

Heeft u interesse in onze werkzaamheden? Dan kunt u ons volgen op de nieuws rss feed.

 


vrijdag 19 juli 2024, 10:53
Wereldwijde computerstoring ook impact op regio
Op dit moment is er een wereldwijde computerstoring. Door de storingen worden op Schiphol meerdere vluchten geannuleerd. Heb je een vraag over jouw vlucht? Check dan de actuele vluchtinformatie op schiphol.nl. Ook in andere sectoren komen meldingen van storingen binnen.

woensdag 5 juni 2024, 16:18
LIVEX 2024 afgelopen weekend
Afgelopen zaterdag vond de LIVEX plaats in onze veiligheidsregio aan de kust van IJmuiden. Tijdens de LIVEX wordt een massa-evacuatie op zee in scenario gezet als oefening voor onze hulpdiensten, de KNRM en kustwacht. Wat is er nodig om honderden mensen snel en slim te evacueren van een ferry? Met deze vraag vlogen wij de oefening aan.

vrijdag 31 mei 2024, 15:01
NL-Alert testbericht op maandag 3 juni. Ontvang jij ‘m ook?
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 3 juni zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Let wel op: als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

donderdag 30 mei 2024, 13:57
Zaterdag 1 juni grote LIVEX oefening
Zaterdag 1 juni tussen 09:00 en 14:30 uur vindt een grote oefening genaamd LIVEX plaats voor de kust in IJmuiden. Hulporganisaties werken dan samen om 500 opvarenden (figuranten) vanaf een ferry naar land te evacueren.

zaterdag 27 april 2024, 12:09
Zeer grote brand Haarlem
Zeer grote buitenbrand Haarlem. Hierbij komt veel rook vrij. Houdt bij rookoverlast ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit. Meer informatie op www.vrk.nl

donderdag 18 april 2024, 09:50
Afscheid Frans Schippers als directeur Veiligheidsregio en commando-overdracht Brandweer Kennemerland
Frans Schippers neemt na 17 jaar afscheid als directeur en commandant van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). Frans Schippers is vanaf de oprichting bij de veiligheidsregio betrokken geweest. Mede door zijn inzet en daadkracht heeft de VRK zich kunnen ontwikkelen als dé organisatie die zich inzet voor de veiligheid en gezondheid voor de inwoners van Kennemerland. Op 17 april nam Frans Schippers officieel afscheid en droeg hij zijn functie als directeur Veiligheidsregio/commandant Brandweer over aan Harm Balk.

zaterdag 6 april 2024, 18:24
Duinbrand in Wijk aan Zee
Hulpdiensten zijn vanmiddag wederom uitgerukt voor een duinbrand in Wijk aan zee. Eerder vanmiddag was dit ook al het geval in een nabijgelegen gebied.

woensdag 3 april 2024, 15:30
Geactualiseerd Crisisbestrijdingsplan Schiphol
Het Crisisbestrijdingsplan Schiphol (CBP-S) is geactualiseerd en op 9 december 2021 vastgesteld door de burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Het CBP-S, versie 3.3, treedt op 1 april 2022 in werking.

dinsdag 26 maart 2024, 09:30
Jaaroverzicht 2023
Ons jaaroverzicht 2023 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

zondag 24 maart 2024, 14:13
Grote brand Zandvoort
Op dit moment is er een grote brand in Zandvoort aan de A.J. van der Moolenstraat. In deze straat staat de voormalige Judo school in de brand.

vrijdag 22 maart 2024, 14:55
Harm Balk wordt per 17 april nieuwe Directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer
Het bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland kondigt met genoegen aan dat Harm Balk (49 jaar) per 17 april als directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer wordt aangesteld. Harm Balk is geen nieuw gezicht binnen deze veiligheidsregio. Hij is sinds 2020 werkzaam als hoofd staf Brandweer en sinds november 2022 als tijdelijk waarnemer van Frans Schippers in de functie van waarnemend Commandant Brandweer en later in 2023 ook als waarnemend directeur Veiligheidsregio.

maandag 4 maart 2024, 22:00
Zeer grote brand Hoofddorp
In Hoofddorp is in een leeg-en vrijstaande woning brand uitgebroken.


woensdag 21 februari 2024, 05:41
Zeer grote brand aan de Surinameweg in Haarlem
In Haarlem is aan de Surinameweg een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand . Hierbij is veel rook vrijgekomen.

maandag 19 februari 2024, 15:19
Grote Brand in Vijfhuizen
In Vijfhuizen is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Achterasweg. Hier staat een demontage bedrijf in de brand. De rook trekt momenteel richting de A9 en kan hier overlast veroorzaken. Geef hulpdiensten de ruimte en blijf uit de rook. Meer informatie volgt.

woensdag 14 februari 2024, 12:08
Hulpdiensten stand-by op Schiphol
Uit voorzorg zijn de hulpdiensten gealarmeerd en ingezet voor een vliegtuig met technische problemen. Onze persvoorlichter gaat momenteel ter plaatse en geeft op deze plek later meer informatie.

zondag 31 december 2023, 23:30
Jaarwisseling 2023-2024 in Kennemerland
In dit nieuwsbericht delen we informatie over het verloop van de nieuwjaarsnacht in Veiligheidsregio Kennemerland. Dit bericht bevat informatie en cijfers van meldkamer Noord-Holland over de inzet van brandweer en ambulance in onze regio. De informatie van de politie is afkomstig van Politie-eenheid Noord-Holland. De cijfers zijn niet gecorrigeerd en laten enkel de door de meldkamer geregistreerde incidenten zien. We spreken daarom van een voorlopige telling.

donderdag 28 december 2023, 10:01
Veilige jaarwisseling doen we samen… maar wie bel je als het misgaat?
De jaarwisseling is voor veel mensen een feestelijk moment. Hoe je de jaarwisseling ook viert, sta bewust stil bij de veiligheidsrisico’s en denk aan de veiligheid en gezondheid van jezelf en anderen in je omgeving.

woensdag 6 december 2023, 19:17
Grote brand in Heemstede
In Heemstede is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Kerklaan. Hier staat een interieurwinkel in de brand. Omwonenden worden verzocht binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Door de weersomstandigheden blijft de rook hangen en blijft dit advies van kracht. Mogelijk ontvangt u tot 23:00 een NL-Alert hierover. Meer informatie volgt.

vrijdag 1 december 2023, 11:00
NL-Alert testbericht op maandag 4 december
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 4 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

zaterdag 4 november 2023, 09:33
Grote brand in Nieuw Vennep
Op het industrieterrein in #nieuwvennep is een brand uitgebroken in een leegstaand pand. Heeft u last van de rook? Sluit deuren en ramen en zet mechanische ventilatie uit.

woensdag 1 november 2023, 16:38
Storm op komst
Donderdag 2 november vanaf 14.00 uur geldt voor de provincie Noord-Holland code Oranje. Er is kans op zware windstoten.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten. De voorlichter van de Veiligheidsregio is ter plaatse, nadere berichtgeving volgt.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie is onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Er is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten en worden momenteel opgevangen bij buren en door de gemeente. De veiligheidsregio sluit hiermee de berichtgeving op deze website. Nader onderzoek naar de oorzaak wordt door de politie verricht.

donderdag 7 september 2023, 01:57
Brand Sortiva Vijfhuizen
Bij recyclingsbedrijf Sortiva in Vijfhuizen is brand ontstaan buiten op het terrein in een grote berg hooi. Deze brand wordt momenteel geblust, maar kan voor rookoverlast in de omgeving zorgen. Ondervindt u last van de rook, hou dan ramen en deuren gesloten. ^RH

vrijdag 11 augustus 2023, 07:21
Zeer grote brand supermarkt Haarlem
Zeer grote brand / Grip1 Soendaplein in Haarlem. Het gaat om een uitslaande brand en woedt in een filiaal van Albert Heijn. De brand is gemeld door medewerkers van de supermarkt. 2 medewerkers hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.


maandag 17 juli 2023, 15:59
Natuurbrand Heemskerk
In het natuurgebied ten noorden van Wijk aan Zee, bij Heemskerk woedde maandagmiddag een natuurbrand. De brandweer was met veel materieel aanwezig en met veel water onderweg. De politieheli hield vanuit de lucht de brand in de gaten. Voorlichting is ter plaatse gegaan en heeft deze liveblog bijgehouden. Er werd vooral opgeroepen om weg te blijven uit het natuurgebied en uit de rook.

zondag 9 juli 2023, 09:35
Vanmiddag code geel. Let op loshangende takken.
Vanmiddag vanaf 14.00 uur wordt onweer met mogelijk (veel) regen, hagel en windstoten verwacht in onze provincie, het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven.

woensdag 5 juli 2023, 10:59
Extreme weersomstandigheden in Noord-Holland
Extreme weersomstandigheden in de provincie Noord-Holland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke of levensbedreigende situaties zoals de melding van omvallende bomen, vallende dakpannen en obstakels die bijvoorbeeld de weg versperren.

woensdag 31 mei 2023, 10:46
NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan
Meteen informatie bij een noodsituatie? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan.

donderdag 25 mei 2023, 15:05
Denkvooruit.nl
In Nederland zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten, daarom komt de juiste hulp snel tot stand. Er zijn nu geen aanwijzingen dat er iets ergs staat te gebeuren. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

donderdag 20 april 2023, 14:18
Grote brand Uitgeest
Brandweer heeft opgeschaald naar grote brand in schuur #Woudpolderweg #Uitgeest. Mocht u last hebben van de rook houdt ramen/deuren gesloten en zet ventilatie uit.

donderdag 20 april 2023, 12:19
Inzet bij Tennet station in Vijfhuizen
Hulpdiensten zijn ingezet bij een onderstation van Tennet in Vijfhuizen. Tijdens testen heeft zich een incident voorgedaan. In een deel van de provincie is de spanning korte tijd weggevallen. De brandweer voert controle uit in het station.

maandag 27 maart 2023, 09:33
Jaaroverzicht 2022
Ons jaaroverzicht 2022 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

donderdag 9 maart 2023, 15:59
Ciska Scheidel nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Kennemerland
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland heeft Ciska Scheidel benoemd als directeur Veiligheidsregio en directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij is daarmee ook directeur van GGD Kennemerland. Zij volgt Bert van de Velden op, die na ruim 10 jaar afscheid neemt. Ciska Scheidel start 11 april als directielid en per 1 juli als DPG.

donderdag 23 februari 2023, 12:04
Brandweer Kennemerland schenkt wagens aan Oekraïne
Brandweer Kennemerland heeft afgelopen week drie wagens, pakken en handschoenen overgedragen aan haar collega’s uit de Oekraïense stad Mykolaiv. In Polen aan de grens met Oekraïne vond de overdracht plaats. Het materieel helpt de Oekraïense brandweerlieden om hun gemeenschap in tijden van oorlog te helpen. Het verzoek voor deze bijzondere schenking kwam van de Haarlemse organisatie Rasom die zich inzet voor hulp aan Oekraïne.

zondag 1 januari 2023, 10:40
Jaarwisseling 2022 - 2023; Cijfers en Feiten
De nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

zaterdag 24 december 2022, 01:01
Stroomstoring door brand Haarlem
Door een brand in een hoogspanningsstation aan de Emrikweg in Haarlem is een stroomstoring ontstaan. Hulpdiensten zijn aanwezig. Meer informatie op www.vrk.nl De brand is inmiddels geblust. Tennet en Liander inventariseren de schade in het station. Stroomstoring kan nog enkele uren duren. Meer informatie over storingsgebied www.liander.nl

zondag 18 december 2022, 12:34
Code oranje door winters weer. Wanneer bel je 112 bij een ongeval?
Vanaf het eind van deze zondagmiddag geldt code oranje. Ook vandaag is het belangrijk om overbelasting van de ambulancedienst te voorkomen. Wat moet je doen bij een ongeval door gladheid? Bel alleen 112 bij een levensbedreigende situatie, acuut gevaar en als je de situatie niet vertrouwt. Is er geen spoed, maar wel hulp nodig van een arts? Neem dan contact op met de huisartsenpost. Wees voorbereid als je naar buiten gaat en laat je ook vandaag niet verrassen door de gladheid. Voor meer informatie wat code oranje voor jou betekent? Kijk op de website www.KNMI.nl

vrijdag 9 december 2022, 11:54
Denkvooruit.nl
Wie zich zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen of crises, kan zich alvast voorbereiden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt.

maandag 28 november 2022, 09:37
NL-Alert - Laad 'm op en laad 'm aan
NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

maandag 31 oktober 2022, 16:46
Gaslekkage in gemeente Uitgeest
Vanmiddag is tijdens graafwerkzaamheden aan de hoofdweg in Uitgeest een gasleiding en waterleiding beschadigd geraakt. Er is een behoorlijke gaslucht in de wijk te ruiken. Een aantal woningen zijn ontruimd of hebben van de brandweer het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen. Voor de bewoners die in deze wijk wonen: het dichten van het gaslek zal zeker nog een uur in beslag nemen. Het is onduidelijk of daarna het gas weer gebruikt kan worden. Info hierover volgt. De waterleiding zal nog enkele uren afgesloten zijn voor omwonenden.

maandag 12 september 2022, 07:55
Brand met rookontwikkeling in Heemstede
In de ochtend van 12 september is een NL alert verzonden vanwege behoorlijke rookontwikkeling bij een brand aan de Herenweg in Heemstede. Inmiddels is de brand uit. De brandweer is tot zeker in de nacht bezig met nablussen.

vrijdag 12 augustus 2022, 21:00
Brand duingebied Santpoort-noord
De brand in het duingebied is inmiddels volledig geblust. Het gebied is weer vrij toegankelijk.

zaterdag 6 augustus 2022, 16:42
Brand Weteringweg
Op het land naast de Weteringweg (toerit A4 vanaf Leimuiden) heeft een landbouwvoertuig in de brand gestaan t.h.v de windmolen. Helaas is de brand overgeslagen naar de berm en het stro op het land. De brandweer heeft vanwege de droogte en snelle uitbreiding uit voorzorg groot opgeschaald en de rook is duidelijk zichtbaar geweest. Inmiddels is de brand uit. Dit liveblog is gesloten.

vrijdag 5 augustus 2022, 15:57
Formule 1 in Kennemerland
Op 2, 3 en 4 september vindt er voor het tweede jaar op rij een nationaal evenement plaats in onze Veiligheidsregio, namelijk de Formule 1. Als Veiligheidsregio wordt er advies gegeven over de veiligheid en gezondheid zodra er een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor een dergelijk evenement.

maandag 1 augustus 2022, 16:36
Grote brand Heemskerk
Aan de Voorweg in Heemskerk heeft in de middag van 1 augustus een flinke stapel hooibalen in de brand gestaan, nabij het duingebied. De brandweer was met veel voertuigen, mensen en materieel ter plaatse om de brand te blussen en uitbreiding richting duinen te voorkomen. Hierbij werden ze door de agrariers van het gebied geholpen. Omstreeks 14:00 uur op 2 augustus is de Voorweg weer vrijgegeven voor verkeer. Deze was in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. Het blussen en de opruimwerkzaamheden hebben tot in de middag geduurd.

woensdag 15 juni 2022, 09:31
Veiligheidsbureau Kennemerland wordt Crisisbeheersing Kennemerland
Vanaf 15 juni 2022 gaat het VBK verder onder de naam Crisisbeheersing Kennemerland. De naam Crisisbeheersing Kennemerland past beter bij onze netwerkorganisatie in een tijd waarin de risico's en vraagstukken steeds complexer worden. Ook in de Veiligheidsregio Kennemerland is een toename te zien van dynamische, onvoorspelbare risico's en complexe maatschappelijke vraagstukken. Risico's en vraagstukken die de vitale veiligheidsbelangen raken en daarmee de continuïteit van onze samenleving kunnen verstoren. Dat vraagt eens te meer om een robuuste, vakbekwame en wendbare crisisorganisatie in het hart van onze regio.

vrijdag 13 mei 2022, 15:53
Uitslaande brand in Cruquius
UPDATE Er was sprake van een uitslaande brand in een bedrijfspand op het bedrijventerrien naast Boulevard Cruquius. Deze is inmiddels onder controle. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Heeft u nog last van de rook, houdt dan nog even uw ramen en deuren gesloten. Er is veel brandweer ter plaatse. Ook is er in wijde omtrek een NL Alert verzonden. Wij vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven. De brand veroorzaakt veel zwarte rook welke richting Haarlemmermeerse Bos en de Polderbaan waait. Inmiddels neemt de rookontwikkeling af. Heeft u last van de rook, sluit dan deuren en ramen en zet uw ventilatie uit. Updates over de brand vindt u hier en op ons twitterkanaal.

Nieuwsartikelen

vrijdag 19 juli 2024, 10:53
Wereldwijde computerstoring ook impact op regio
Op dit moment is er een wereldwijde computerstoring. Door de storingen worden op Schiphol meerdere vluchten geannuleerd. Heb je een vraag over jouw vlucht? Check dan de actuele vluchtinformatie op schiphol.nl. Ook in andere sectoren komen meldingen van storingen binnen.

woensdag 5 juni 2024, 16:18
LIVEX 2024 afgelopen weekend
Afgelopen zaterdag vond de LIVEX plaats in onze veiligheidsregio aan de kust van IJmuiden. Tijdens de LIVEX wordt een massa-evacuatie op zee in scenario gezet als oefening voor onze hulpdiensten, de KNRM en kustwacht. Wat is er nodig om honderden mensen snel en slim te evacueren van een ferry? Met deze vraag vlogen wij de oefening aan.

vrijdag 31 mei 2024, 15:01
NL-Alert testbericht op maandag 3 juni. Ontvang jij ‘m ook?
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 3 juni zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Let wel op: als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

donderdag 30 mei 2024, 13:57
Zaterdag 1 juni grote LIVEX oefening
Zaterdag 1 juni tussen 09:00 en 14:30 uur vindt een grote oefening genaamd LIVEX plaats voor de kust in IJmuiden. Hulporganisaties werken dan samen om 500 opvarenden (figuranten) vanaf een ferry naar land te evacueren.

zaterdag 27 april 2024, 12:09
Zeer grote brand Haarlem
Zeer grote buitenbrand Haarlem. Hierbij komt veel rook vrij. Houdt bij rookoverlast ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit. Meer informatie op www.vrk.nl

donderdag 18 april 2024, 09:50
Afscheid Frans Schippers als directeur Veiligheidsregio en commando-overdracht Brandweer Kennemerland
Frans Schippers neemt na 17 jaar afscheid als directeur en commandant van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). Frans Schippers is vanaf de oprichting bij de veiligheidsregio betrokken geweest. Mede door zijn inzet en daadkracht heeft de VRK zich kunnen ontwikkelen als dé organisatie die zich inzet voor de veiligheid en gezondheid voor de inwoners van Kennemerland. Op 17 april nam Frans Schippers officieel afscheid en droeg hij zijn functie als directeur Veiligheidsregio/commandant Brandweer over aan Harm Balk.

zaterdag 6 april 2024, 18:24
Duinbrand in Wijk aan Zee
Hulpdiensten zijn vanmiddag wederom uitgerukt voor een duinbrand in Wijk aan zee. Eerder vanmiddag was dit ook al het geval in een nabijgelegen gebied.

woensdag 3 april 2024, 15:30
Geactualiseerd Crisisbestrijdingsplan Schiphol
Het Crisisbestrijdingsplan Schiphol (CBP-S) is geactualiseerd en op 9 december 2021 vastgesteld door de burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Het CBP-S, versie 3.3, treedt op 1 april 2022 in werking.

dinsdag 26 maart 2024, 09:30
Jaaroverzicht 2023
Ons jaaroverzicht 2023 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

zondag 24 maart 2024, 14:13
Grote brand Zandvoort
Op dit moment is er een grote brand in Zandvoort aan de A.J. van der Moolenstraat. In deze straat staat de voormalige Judo school in de brand.

vrijdag 22 maart 2024, 14:55
Harm Balk wordt per 17 april nieuwe Directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer
Het bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland kondigt met genoegen aan dat Harm Balk (49 jaar) per 17 april als directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer wordt aangesteld. Harm Balk is geen nieuw gezicht binnen deze veiligheidsregio. Hij is sinds 2020 werkzaam als hoofd staf Brandweer en sinds november 2022 als tijdelijk waarnemer van Frans Schippers in de functie van waarnemend Commandant Brandweer en later in 2023 ook als waarnemend directeur Veiligheidsregio.

maandag 4 maart 2024, 22:00
Zeer grote brand Hoofddorp
In Hoofddorp is in een leeg-en vrijstaande woning brand uitgebroken.


woensdag 21 februari 2024, 05:41
Zeer grote brand aan de Surinameweg in Haarlem
In Haarlem is aan de Surinameweg een zeer grote brand uitgebroken in een bedrijfspand . Hierbij is veel rook vrijgekomen.

maandag 19 februari 2024, 15:19
Grote Brand in Vijfhuizen
In Vijfhuizen is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Achterasweg. Hier staat een demontage bedrijf in de brand. De rook trekt momenteel richting de A9 en kan hier overlast veroorzaken. Geef hulpdiensten de ruimte en blijf uit de rook. Meer informatie volgt.

woensdag 14 februari 2024, 12:08
Hulpdiensten stand-by op Schiphol
Uit voorzorg zijn de hulpdiensten gealarmeerd en ingezet voor een vliegtuig met technische problemen. Onze persvoorlichter gaat momenteel ter plaatse en geeft op deze plek later meer informatie.

zondag 31 december 2023, 23:30
Jaarwisseling 2023-2024 in Kennemerland
In dit nieuwsbericht delen we informatie over het verloop van de nieuwjaarsnacht in Veiligheidsregio Kennemerland. Dit bericht bevat informatie en cijfers van meldkamer Noord-Holland over de inzet van brandweer en ambulance in onze regio. De informatie van de politie is afkomstig van Politie-eenheid Noord-Holland. De cijfers zijn niet gecorrigeerd en laten enkel de door de meldkamer geregistreerde incidenten zien. We spreken daarom van een voorlopige telling.

donderdag 28 december 2023, 10:01
Veilige jaarwisseling doen we samen… maar wie bel je als het misgaat?
De jaarwisseling is voor veel mensen een feestelijk moment. Hoe je de jaarwisseling ook viert, sta bewust stil bij de veiligheidsrisico’s en denk aan de veiligheid en gezondheid van jezelf en anderen in je omgeving.

woensdag 6 december 2023, 19:17
Grote brand in Heemstede
In Heemstede is de brandweer momenteel ingezet om een brand te blussen aan de Kerklaan. Hier staat een interieurwinkel in de brand. Omwonenden worden verzocht binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Door de weersomstandigheden blijft de rook hangen en blijft dit advies van kracht. Mogelijk ontvangt u tot 23:00 een NL-Alert hierover. Meer informatie volgt.

vrijdag 1 december 2023, 11:00
NL-Alert testbericht op maandag 4 december
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 4 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

zaterdag 4 november 2023, 09:33
Grote brand in Nieuw Vennep
Op het industrieterrein in #nieuwvennep is een brand uitgebroken in een leegstaand pand. Heeft u last van de rook? Sluit deuren en ramen en zet mechanische ventilatie uit.

woensdag 1 november 2023, 16:38
Storm op komst
Donderdag 2 november vanaf 14.00 uur geldt voor de provincie Noord-Holland code Oranje. Er is kans op zware windstoten.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten. De voorlichter van de Veiligheidsregio is ter plaatse, nadere berichtgeving volgt.

vrijdag 20 oktober 2023, 20:32
Brand in Hoofddorp door explosie is onder controle
In Hoofddorp is brand in een woning ontstaan na een explosie. De brand is inmiddels uit. Er is een persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Omwonenden zijn uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten en worden momenteel opgevangen bij buren en door de gemeente. De veiligheidsregio sluit hiermee de berichtgeving op deze website. Nader onderzoek naar de oorzaak wordt door de politie verricht.

donderdag 7 september 2023, 01:57
Brand Sortiva Vijfhuizen
Bij recyclingsbedrijf Sortiva in Vijfhuizen is brand ontstaan buiten op het terrein in een grote berg hooi. Deze brand wordt momenteel geblust, maar kan voor rookoverlast in de omgeving zorgen. Ondervindt u last van de rook, hou dan ramen en deuren gesloten. ^RH

vrijdag 11 augustus 2023, 07:21
Zeer grote brand supermarkt Haarlem
Zeer grote brand / Grip1 Soendaplein in Haarlem. Het gaat om een uitslaande brand en woedt in een filiaal van Albert Heijn. De brand is gemeld door medewerkers van de supermarkt. 2 medewerkers hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.


maandag 17 juli 2023, 15:59
Natuurbrand Heemskerk
In het natuurgebied ten noorden van Wijk aan Zee, bij Heemskerk woedde maandagmiddag een natuurbrand. De brandweer was met veel materieel aanwezig en met veel water onderweg. De politieheli hield vanuit de lucht de brand in de gaten. Voorlichting is ter plaatse gegaan en heeft deze liveblog bijgehouden. Er werd vooral opgeroepen om weg te blijven uit het natuurgebied en uit de rook.

zondag 9 juli 2023, 09:35
Vanmiddag code geel. Let op loshangende takken.
Vanmiddag vanaf 14.00 uur wordt onweer met mogelijk (veel) regen, hagel en windstoten verwacht in onze provincie, het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven.

woensdag 5 juli 2023, 10:59
Extreme weersomstandigheden in Noord-Holland
Extreme weersomstandigheden in de provincie Noord-Holland. Blijf binnen. Bel alleen 112 bij levensgevaarlijke of levensbedreigende situaties zoals de melding van omvallende bomen, vallende dakpannen en obstakels die bijvoorbeeld de weg versperren.

woensdag 31 mei 2023, 10:46
NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan
Meteen informatie bij een noodsituatie? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan.

donderdag 25 mei 2023, 15:05
Denkvooruit.nl
In Nederland zijn we goed voorbereid op rampen en incidenten, daarom komt de juiste hulp snel tot stand. Er zijn nu geen aanwijzingen dat er iets ergs staat te gebeuren. Toch kan er altijd iets onverwachts gebeuren.

donderdag 20 april 2023, 14:18
Grote brand Uitgeest
Brandweer heeft opgeschaald naar grote brand in schuur #Woudpolderweg #Uitgeest. Mocht u last hebben van de rook houdt ramen/deuren gesloten en zet ventilatie uit.

donderdag 20 april 2023, 12:19
Inzet bij Tennet station in Vijfhuizen
Hulpdiensten zijn ingezet bij een onderstation van Tennet in Vijfhuizen. Tijdens testen heeft zich een incident voorgedaan. In een deel van de provincie is de spanning korte tijd weggevallen. De brandweer voert controle uit in het station.

maandag 27 maart 2023, 09:33
Jaaroverzicht 2022
Ons jaaroverzicht 2022 is klaar. Ben jij benieuwd naar de belangrijkste kerncijfers van onze organisatieonderdelen in één oogopslag?

donderdag 9 maart 2023, 15:59
Ciska Scheidel nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Kennemerland
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland heeft Ciska Scheidel benoemd als directeur Veiligheidsregio en directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij is daarmee ook directeur van GGD Kennemerland. Zij volgt Bert van de Velden op, die na ruim 10 jaar afscheid neemt. Ciska Scheidel start 11 april als directielid en per 1 juli als DPG.

donderdag 23 februari 2023, 12:04
Brandweer Kennemerland schenkt wagens aan Oekraïne
Brandweer Kennemerland heeft afgelopen week drie wagens, pakken en handschoenen overgedragen aan haar collega’s uit de Oekraïense stad Mykolaiv. In Polen aan de grens met Oekraïne vond de overdracht plaats. Het materieel helpt de Oekraïense brandweerlieden om hun gemeenschap in tijden van oorlog te helpen. Het verzoek voor deze bijzondere schenking kwam van de Haarlemse organisatie Rasom die zich inzet voor hulp aan Oekraïne.

zondag 1 januari 2023, 10:40
Jaarwisseling 2022 - 2023; Cijfers en Feiten
De nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:

zaterdag 24 december 2022, 01:01
Stroomstoring door brand Haarlem
Door een brand in een hoogspanningsstation aan de Emrikweg in Haarlem is een stroomstoring ontstaan. Hulpdiensten zijn aanwezig. Meer informatie op www.vrk.nl De brand is inmiddels geblust. Tennet en Liander inventariseren de schade in het station. Stroomstoring kan nog enkele uren duren. Meer informatie over storingsgebied www.liander.nl

zondag 18 december 2022, 12:34
Code oranje door winters weer. Wanneer bel je 112 bij een ongeval?
Vanaf het eind van deze zondagmiddag geldt code oranje. Ook vandaag is het belangrijk om overbelasting van de ambulancedienst te voorkomen. Wat moet je doen bij een ongeval door gladheid? Bel alleen 112 bij een levensbedreigende situatie, acuut gevaar en als je de situatie niet vertrouwt. Is er geen spoed, maar wel hulp nodig van een arts? Neem dan contact op met de huisartsenpost. Wees voorbereid als je naar buiten gaat en laat je ook vandaag niet verrassen door de gladheid. Voor meer informatie wat code oranje voor jou betekent? Kijk op de website www.KNMI.nl

vrijdag 9 december 2022, 11:54
Denkvooruit.nl
Wie zich zorgen maakt over onverwachte gebeurtenissen of crises, kan zich alvast voorbereiden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt.

maandag 28 november 2022, 09:37
NL-Alert - Laad 'm op en laad 'm aan
NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

maandag 31 oktober 2022, 16:46
Gaslekkage in gemeente Uitgeest
Vanmiddag is tijdens graafwerkzaamheden aan de hoofdweg in Uitgeest een gasleiding en waterleiding beschadigd geraakt. Er is een behoorlijke gaslucht in de wijk te ruiken. Een aantal woningen zijn ontruimd of hebben van de brandweer het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen. Voor de bewoners die in deze wijk wonen: het dichten van het gaslek zal zeker nog een uur in beslag nemen. Het is onduidelijk of daarna het gas weer gebruikt kan worden. Info hierover volgt. De waterleiding zal nog enkele uren afgesloten zijn voor omwonenden.

maandag 12 september 2022, 07:55
Brand met rookontwikkeling in Heemstede
In de ochtend van 12 september is een NL alert verzonden vanwege behoorlijke rookontwikkeling bij een brand aan de Herenweg in Heemstede. Inmiddels is de brand uit. De brandweer is tot zeker in de nacht bezig met nablussen.

vrijdag 12 augustus 2022, 21:00
Brand duingebied Santpoort-noord
De brand in het duingebied is inmiddels volledig geblust. Het gebied is weer vrij toegankelijk.

zaterdag 6 augustus 2022, 16:42
Brand Weteringweg
Op het land naast de Weteringweg (toerit A4 vanaf Leimuiden) heeft een landbouwvoertuig in de brand gestaan t.h.v de windmolen. Helaas is de brand overgeslagen naar de berm en het stro op het land. De brandweer heeft vanwege de droogte en snelle uitbreiding uit voorzorg groot opgeschaald en de rook is duidelijk zichtbaar geweest. Inmiddels is de brand uit. Dit liveblog is gesloten.

vrijdag 5 augustus 2022, 15:57
Formule 1 in Kennemerland
Op 2, 3 en 4 september vindt er voor het tweede jaar op rij een nationaal evenement plaats in onze Veiligheidsregio, namelijk de Formule 1. Als Veiligheidsregio wordt er advies gegeven over de veiligheid en gezondheid zodra er een vergunningsaanvraag wordt gedaan voor een dergelijk evenement.

maandag 1 augustus 2022, 16:36
Grote brand Heemskerk
Aan de Voorweg in Heemskerk heeft in de middag van 1 augustus een flinke stapel hooibalen in de brand gestaan, nabij het duingebied. De brandweer was met veel voertuigen, mensen en materieel ter plaatse om de brand te blussen en uitbreiding richting duinen te voorkomen. Hierbij werden ze door de agrariers van het gebied geholpen. Omstreeks 14:00 uur op 2 augustus is de Voorweg weer vrijgegeven voor verkeer. Deze was in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. Het blussen en de opruimwerkzaamheden hebben tot in de middag geduurd.

woensdag 15 juni 2022, 09:31
Veiligheidsbureau Kennemerland wordt Crisisbeheersing Kennemerland
Vanaf 15 juni 2022 gaat het VBK verder onder de naam Crisisbeheersing Kennemerland. De naam Crisisbeheersing Kennemerland past beter bij onze netwerkorganisatie in een tijd waarin de risico's en vraagstukken steeds complexer worden. Ook in de Veiligheidsregio Kennemerland is een toename te zien van dynamische, onvoorspelbare risico's en complexe maatschappelijke vraagstukken. Risico's en vraagstukken die de vitale veiligheidsbelangen raken en daarmee de continuïteit van onze samenleving kunnen verstoren. Dat vraagt eens te meer om een robuuste, vakbekwame en wendbare crisisorganisatie in het hart van onze regio.

vrijdag 13 mei 2022, 15:53
Uitslaande brand in Cruquius
UPDATE Er was sprake van een uitslaande brand in een bedrijfspand op het bedrijventerrien naast Boulevard Cruquius. Deze is inmiddels onder controle. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Heeft u nog last van de rook, houdt dan nog even uw ramen en deuren gesloten. Er is veel brandweer ter plaatse. Ook is er in wijde omtrek een NL Alert verzonden. Wij vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven. De brand veroorzaakt veel zwarte rook welke richting Haarlemmermeerse Bos en de Polderbaan waait. Inmiddels neemt de rookontwikkeling af. Heeft u last van de rook, sluit dan deuren en ramen en zet uw ventilatie uit. Updates over de brand vindt u hier en op ons twitterkanaal.