Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Jaarwisseling 2022 - 2023; Cijfers en Feiten

zondag 1 januari 2023, 10:40
De nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 is in regio Kennemerland over het algemeen rustig verlopen. Over een periode van 24 uur tot 08:00 uur vanmorgen kunnen we het volgende melden:
  • De brandweer is 111 keer ingezet. Dit is 33 keer meer dan vorige jaarwisseling (78 keer). 90 keer betrof het een brand gerelateerde melding.
  • De ambulances in deze regio zijn 146 keer gealarmeerd. Dit zijn 16 incidenten meer dan tijdens de overgang naar 2022 (130 keer). 

Ook politie Noord-Holland spreekt van een relatief rustig verlopen nacht voor onze regio. In de grote steden was het beeld te vergelijken met dat van een gemiddelde horecanacht. Grote incidenten bleven uit. Er zijn in totaal 6 aanhoudingen verricht tijdens de jaarwisseling.

Het drukst was het voor de meldkamer en hulpverleners rond en vlak na de jaarwisseling. Het betrof veel kleine incidenten, bijvoorbeeld containerbranden (35) en straatafvalbranden (38), maar ook autobranden (9) en enkele gebouwbranden (8) behoorden tot de meldingen. Deze waren allen snel onder controle. 

Er waren in de regio Kennemerland 3 woningbranden waar de brandweer met meerdere voertuigen heeft ingezet. In gemeente Haarlem zijn volgens het datasysteem van meldkamer Noord-Holland de meeste inzetten van brandweer geweest (39 keer). 

Vuurwerk

Dit jaar was er sprake van een gedeeltelijk vuurwerkverbod. Ondanks dit verbod werd er wel degelijk vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar in te luiden. Wat de brandweer betreft kunnen we melden dat 46 incidenten aan vuurwerk gerelateerd waren. Er is op dit moment nog geen informatie over mogelijke vuurwerkslachtoffers bekend. 

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn geen meldingen geweest van agressie tegen hulpverleners van de brandweer of ambulancedienst tijdens de jaarwisseling in Kennemerland.