Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Natuurbrand Heemskerk

In het natuurgebied ten noorden van Wijk aan Zee, bij Heemskerk woedde maandagmiddag een natuurbrand. De brandweer was met veel materieel aanwezig en met veel water onderweg. De politieheli hield vanuit de lucht de brand in de gaten. Voorlichting is ter plaatse gegaan en heeft deze liveblog bijgehouden. Er werd vooral opgeroepen om weg te blijven uit het natuurgebied en uit de rook.
De brandweer schaalde op naar zeer grote brand, dit houdt in dat er veel materieel, brandweerpersoneel en water werd ingezet.
  • Update maandag 17 juli 2023, 18:12 De #natuurbrand in het natuurgebied bij #heemskerk ten noorden van #wijkaanzee is onder controle. De brandweer blijft nog een paar uur nablussen en zal aankomende nacht samen met PWN het gebied in de gaten houden. Einde berichtgeving ^SvW
  • Update maandag 17 juli 2023, 17:27 De #natuurbrand in de duinen bij #heemskerk ten noorden van #wijkaanzee lijkt zich niet meer uit te breiden. De brandweer is echter zeker nog wel enkele uren bezig. ^svw
  • Update maandag 17 juli 2023, 16:41 Uit nabijgelegen natuurwater, afgestemd met natuurbeheer wordt water gehaald om mee te blussen. Ook is er een extra peloton onderweg. U kunt dus veel sirenes horen, blijf hen de ruimte geven en kom niet de duinen in #heemskerk #wijkaanzee #natuurbrand ^SvW
  • Update maandag 17 juli 2023, 16:22 De rookontwikkeling is flink, vooralsnog niet richting woningen, maar mocht u last krijgen van de rook: houdt ramen en deuren gesloten en zet uw ventilatie uit. Mogelijk ruikt u een brandlucht thv #castricum
  • Update maandag 17 juli 2023, 16:18 PWN en de boswachter zijn aanwezig en overleggen continu met de brandweer. Er wordt alles aan gedaan om de brand te stoppen en onder controle te krijgen. Ondertussen geeft de politie beeld vanuit de lucht met een helikopter. #samensterk #natuurbrandbestrijding