Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Zaterdag 1 juni grote LIVEX oefening

donderdag 30 mei 2024, 13:57
Zaterdag 1 juni tussen 09:00 en 14:30 uur vindt een grote oefening genaamd LIVEX plaats voor de kust in IJmuiden. Hulporganisaties werken dan samen om 500 opvarenden (figuranten) vanaf een ferry naar land te evacueren.

Dit gebeurt met schepen, reddingsboten, helikopters en een vliegtuig. Op land is er een speciale opvanglocatie ingericht. Alle geëvacueerde mensen worden daar naartoe gebracht. De oefening speelt zich af op meerdere plekken in IJmuiden. De coördinatie van LIVEX gebeurt vanuit de meldkamer in Den Helder (Kustwacht) en de meldkamer Noord-Holland in Haarlem. Veiligheidsregio Kennemerland neemt ook deel aan deze oefening. Zo zijn onze collega’s van Brandweer, Ambulance, Crisisbeheersing en GHOR hierbij aanwezig.

Meer weten kijk dan op deze website, Oefening evacuatie op zee - LIVEX (reddingopzee.nl)