Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Ciska Scheidel nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Kennemerland

donderdag 9 maart 2023, 15:59
Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Kennemerland heeft Ciska Scheidel benoemd als directeur Veiligheidsregio en directeur Publieke Gezondheid (DPG). Zij is daarmee ook directeur van GGD Kennemerland. Zij volgt Bert van de Velden op, die na ruim 10 jaar afscheid neemt. Ciska Scheidel start 11 april als directielid en per 1 juli als DPG.

Ciska heeft ruime bestuurlijke ervaring. De afgelopen jaren was ze Directeur Publieke Gezondheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en in die rol verantwoordelijk voor onder meer beleid gericht op preventie en Infectieziektebestrijding. In die rol gaf zij leiding aan de bestrijding van de Covid-crisis. Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij de gemeente Rotterdam op het sociaal en veiligheidsdomein en bij de Nationaal Coördinator terrorismebestrijding.

“Ik heb ontzettend veel zin om voor de Veiligheidsregio Kennemerland aan de slag te gaan.”, aldus Scheidel. “De publieke gezondheid kent continu uitdagingen en staat nu volop in the picture. Dit is het moment om gebruik te maken van kansen die er liggen om de gezondheid van mensen de aandacht en de prioriteit te geven die het verdient. Daar ga ik me graag voor inzetten in de regio Kennemerland.”

Marianne Schuurmans, voorzitter Veiligheidsregio Kennemerland: “Met het vertrek van Bert van de Velden nemen we afscheid van een vakkundige, inspirerende en verbindende Directeur Publieke Gezondheid. Hij heeft zich de afgelopen tien jaar met veel passie ingezet voor de publieke gezondheid in Kennemerland en zal gemist worden. Gelukkig hebben we in Ciska Scheidel een waardige opvolgster gevonden. Ik heb er vertrouwen in dat zij de juiste persoon is om leiding te geven aan de GGD Kennemerland.”

Marianne Steijn, voorzitter bestuurscommissie Publieke Gezondheid en Maatschappelijke Zorg: “We gaan Bert van de Velden missen als bevlogen bestuurder die ons als bestuur heeft geholpen een heldere visie voor de publieke gezondheid te formuleren en uit te dragen. We kijken er naar uit om deze met Ciska Scheidel verder vorm te geven en belangrijke opgaven die er liggen op het gebied van gezondheid op te pakken.”

Ciska Scheidel