Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Zeer grote brand supermarkt Haarlem

Zeer grote brand / Grip1 Soendaplein in Haarlem. Het gaat om een uitslaande brand en woedt in een filiaal van Albert Heijn. De brand is gemeld door medewerkers van de supermarkt. 2 medewerkers hebben rook ingeademd en zijn nagekeken door ambulancepersoneel.
Brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand aan Soendaplein in Haarlem. Er komt veel rook vrij, bij overlast houdt ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit. Veel brandweervoertuigen zijn aanwezig, brandweerslangen liggen over de weg. Hierdoor zijn deze gestremd.
  • Update vrijdag 11 augustus 2023, 13:50 De brand is inmiddels uit. Geen gewonden. Bewoners rondom de Albert Heijn aan het Soendaplein mogen inmiddels weer naar huis. De brandweer is nog bezig met nablus- en opruimwerkzaamheden. Hierdoor is een gedeelte van de Schoterweg nog even afgesloten. Einde berichtgeving.
  • Update vrijdag 11 augustus 2023, 10:49 Brandweer heeft brand meester gegeven in Haarlem. De rook is grotendeels weggetrokken. Uiteraard zijn de hulpdiensten nog aanwezig voor nabluswerkzaamheden.
  • Update vrijdag 11 augustus 2023, 09:11 De brand concentreert zich voornamelijk in het magazijngedeelte. In de winkel staat veel rook en onderliggende parkeergarage stroomt vol met bluswater. Een groot aantal wegen rondom Soendaplein zijn afgesloten. Volg aanwijzingen op van politie en verkeersregelaars.
  • Update vrijdag 11 augustus 2023, 08:06 Bij de brand komt veel rook vrij. Brandweer verricht metingen rondom in gebied. De woningen aan Soembaplein, Florestraat, Lombokstraat en Balistraat zijn ontruimd vanwege de rookontwikkeling.