Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Zeer grote brand Haarlem

Zeer grote buitenbrand Haarlem. Hierbij komt veel rook vrij.
Houdt bij rookoverlast ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit.
Meer informatie op www.vrk.nl

Zeer grote brand Hendrik Figeeweg Haarlem. Er staat een afvalberg met schroot in de brand. De brand is lastig te blussen door moeilijke bereikbaarheid. De rookoverlast kan nog geruime tijd duren en betreft vooral het gebied rondom de Indischebuurt van Haarlem. Inmiddels is er een NL alert actief. Mede door inzet van een blusboot uit Amsterdam, de inzet van een crashtender van luchthaven Schiphol en eigen eenheden uit Kennemerland is de brand geblust.
  • Update zaterdag 27 april 2024, 16:16 Brandweer heeft het sein brand meester gegeven. Nl alert is beĆ«indigd, de gevraagde maatregelen zijn opgeheven. De brandweer is nog enige tijd aanwezig met nablus en opruimwerkzaamheden. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Einde berichtgeving.
  • Update zaterdag 27 april 2024, 15:25 De brand is grotendeels onder controle, het sein brand meester is nog niet gegeven. Er zijn geen vlammen meer zichtbaar. Rookoverlast is afgenomen, er kan nog enige tijd hinder zijn van de geur. De brandweer is nog geruime tijd aanwezig met (na)bluswerkzaamheden.
  • Update zaterdag 27 april 2024, 13:46 Het Nl alert gebied is inmiddels aanpast tot aan Velsen-zuid en Velserbroek. Een drone team van de brandweer is gearriveerd om de brandhaard van bovenaf in kaart te brengen. Hierdoor kan de brandweer gerichter blussen.