Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Gaslekkage in gemeente Uitgeest

Vanmiddag is tijdens graafwerkzaamheden aan de hoofdweg in Uitgeest een gasleiding en waterleiding beschadigd geraakt. Er is een behoorlijke gaslucht in de wijk te ruiken. Een aantal woningen zijn ontruimd of hebben van de brandweer het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. De brandweer verricht continue metingen.
Voor de bewoners die in deze wijk wonen: het dichten van het gaslek zal zeker nog een uur in beslag nemen. Het is onduidelijk of daarna het gas weer gebruikt kan worden. Info hierover volgt.
De waterleiding zal nog enkele uren afgesloten zijn voor omwonenden.
  • Update maandag 31 oktober 2022, 18:12

    Update waterleiding: de komende uren wordt het lek in de waterleiding gedicht. Hierdoor hebben 50 woningen de komende uren geen water. Waarschijnlijk 3-5 uur. Maakt u gebruik van de buurtapp, deelt u dit bericht alstublieft. De wijk is weer bereikbaar.

  • Update maandag 31 oktober 2022, 18:10

    Update gaslekkage. Rond 18 uur is het gaslek gedicht. Bewoners kunnen terug naar hun huis. Advies is: na thuiskomst, ventileer uw woning door ramen 10 minuten tegen elkaar open te zetten en ventileer de kruipruimte.