Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan

woensdag 31 mei 2023, 10:46
Meteen informatie bij een noodsituatie? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan.

NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Laad uw mobiele telefoon op en laat ‘m aan. Want u ontvangt NL-Alert alleen als uw mobiele telefoon aanstaat. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie bij u in de buurt.

Zet u uw mobiele telefoon weleens uit? Bijvoorbeeld wanneer u gaat eten, bezoek ontvangt of slaapt? Of omdat u vergeten bent uw mobiele telefoon op te laden? Als uw mobiele telefoon uitstaat, kunt u een NL-Alert missen. Want om NL-Alert te ontvangen, moet u uw mobiele telefoon opladen én aan laten staan. De overheid verstuurt alleen een NL-Alert tijdens een noodsituatie. U krijgt geen NL-Alert als u uw mobiele telefoon later weer aanzet. Dus laad ‘m op en laat ‘m aan.

Een NL-Alert klinkt anders dan een sms of WhatsAppbericht. Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft u verder niets in te stellen op uw mobiele telefoon. Het werkt automatisch. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw telefoonnummer blijft onbekend.

Staat uw mobiele toch een keer uit en is er een noodsituatie? Om er op te kunnen vertrouwen dat u op een andere manier wordt geïnformeerd dan via NL-Alert, is het verstandig om te vragen of uw buren of familieleden u informeren bij een noodsituatie. Zo weet u zeker dat u op de hoogte bent.

NL-Alert testbericht maandag 5 juni

Wilt u weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Elke eerste maandag van juni en december zendt de overheid rond 12:00 een NL-Alert testbericht uit. Het eerstvolgende testbericht wordt op maandag 5 juni verzonden. In het bericht staat dat u niets hoeft te doen. Door het testbericht ervaart u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Zorg er dus voor dat uw mobiele telefoon aanstaat, zodat u het NL-Alert testbericht kunt ontvangen.

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie vindt.Kijk voor meer informatie over NL-Alert op www.nl-alert.nl.