Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Brand met rookontwikkeling in Heemstede

In de ochtend van 12 september is een NL alert verzonden vanwege behoorlijke rookontwikkeling bij een brand aan de Herenweg in Heemstede. Inmiddels is de brand uit. De brandweer is tot zeker in de nacht bezig met nablussen.
Voor meer informatie en vragen zie de website van de gemeente Heemstede.Voor vragen m.b.t. De vervuiling in de sloten in de buurt van de Rivierenwijk kunt u terecht bij het Klanten contactcentrum van Rijnland te bereiken op nummer : 071-3063535
 • Update maandag 12 september 2022, 19:30 De brand is uit. De rookontwikkeling is beperkt. Alle bewoners kunnen terug naar hun woning. De opvanglocatie in het raadhuis wordt vanaf half 8 gesloten. In de omliggende wijken kan geur nog overlast geven. Tot diep in de nacht wordt er gesloopt. Dit om te voorkomen dat de resten van de drie loodsen opnieuw gaan branden. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven. Inwoners die nog vragen hebben over de brand, kunnen contact opnemen met de gemeente Heemstede via 023-5485868 (tussen 9.00 en 17.00 uur). Einde van de berichtgeving over deze brand.
 • Update maandag 12 september 2022, 18:00 De brandweer is nog bezig met het nablussen. Per ongeluk heeft eerder op de middag een politieagent aan bewoners van de Rivierenbuurt laten weten dat zij hun woning dienen te verlaten. Dit is niet nodig en onjuist. Alleen als mensen overlast ervaren van de rook, kunnen zij gebruik maken van de opvang in het Raadhuis. Bewoners die niet zelfstandig naar het Raadhuis kunnen komen, kunnen bellen met de gemeente Heemstede. Bewoners die geen last hebben van de rook, hoeven hun ramen en deuren niet meer gesloten te houden. Zij kunnen weer gebruik maken van ventilatiesystemen in huis. Zolang de brandweer bezig is met nablussen is de Herenweg tussen Van Merlenlaan en Prinsenlaan afgesloten.
 • Update maandag 12 september 2022, 15:40

  De brand is onder controle. Door het nablussen kan er tot laat in de avond overlast zijn van rook. Een update, ook over wat te doen als u in de Rivierenbuurt last van de rook heeft, vindt u op www.vrk.nl

 • Update maandag 12 september 2022, 15:30 De brand is onder controle. Door het nablussen kan er tot laat in de avond overlast zijn van rook.Woont u in de Rivierenbuurt en heeft u last van de rook? Bijvoorbeeld omdat u astma of een andere (luchtweg)aandoening heeft. Dan adviseren we u uw woning te verlaten. Heeft u geen plek om naartoe te gaan, kom dan naar het raadhuis van gemeente Heemstede, Raadhuisplein 1. Wilt u naar het raadhuis komen, maar kunt u niet zelf naar het raadhuis komen? Bel dan met de gemeente Heemstede, dan regelen wij vervoer voor u.
 • Update maandag 12 september 2022, 14:24

  De brandweer heeft het sein brand-meester gegeven in Heemstede. Dit betekent dat de brand zich niet verder uitbreidt. De rookoverlast is aanzienlijk minder geworden maar kan door sloop en bluswerkzaamheden overlast veroorzaken. Dit gaat nog enkele uren duren.

 • Update maandag 12 september 2022, 10:18

  Om te voorkomen dat de #brand zich verder uitbreidt wordt op dit moment een deel van de loods door de brandweer verwijderd. Dit kan enige tijd tot meer rookoverlast leiden. #heemstede #grotebrand #nlalert Houd ramen en deuren gesloten en schakel mechanische ventilatie uit.

 • Update maandag 12 september 2022, 09:45 De NL alert berichten blijven uitgaan zolang de rook zich blijft ontwikkelen en tot meer overlast kan leiden. Dit kan nog enkele uren duren. De brandweer verricht continue metingen in omliggende woonwijken. Blijf hulpdiensten de ruimte geven. Houd ramen en deuren gesloten en schakel de mechanische ventilatie uit.
 • Update maandag 12 september 2022, 09:37

  Rookoverlast in Heemstede #Brand houdt nog aan. Advies aan scholen, kdv’s etc. in de omgeving, is even niet buitenspelen. Blijf uit de rook. Door de brand kunnen #roetdeeltjes neerslaan.Laat deze liggen. Deze worden later opgeruimd. Er is geen asbest vrijgekomen.^sve

 • Update maandag 12 september 2022, 08:31

  De brandweer monitort de vrijgekomen rook van de brand aan de herenweg in Heemstede door middel van metingen en houdt hierbij de omgeving goed in de gaten. Last van de rook? Sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit.

Downloads

Veelgestelde vragen brand Heemstede 12 september 5 pdf

Veelgestelde vragen brand Heemstede 12 september 5 pdf 0.11 MB pdf