Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Verhoogd risico op natuurbrand

vrijdag 24 april 2020, 21:52
Brandweer en duinbeheerders extra alert in deze tijd van droogte.

De laatste maanden is ook in onze regio Kennemerland weinig regen gevallen. Het bos- en duingebied is daarom erg droog. De brandweer en de duinbeheerders zijn momenteel extra alert en voeren controles uit. Wanneer er een melding binnen komt van brand in bos- of duingebied, zullen zij uit voorzorg met extra wagens en personeel uitrukken. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geldt voor iedereen het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Wij willen dit nogmaals benadrukken. Bent u toch van plan de natuur of het bos- en duingebied in te gaan, wees dan extra alert op het ontstaan van brand. Ziet u rook of vermoed u brand(stichting), bel dan zo snel mogelijk het alarmnummer 1-1-2.

Ga voor nuttige informatie om brand te voorkomen én wat te doen als er brand is naar www.brandweer.nl/brandveiligheid/natuurbranden-open-vuur-in-de-natuur

Wat te doen bij...