Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Bestuur Veiligheidsregio start extern onderzoek naar proces totstandkoming rapport GGD

maandag 5 juli 2021, 20:29
Het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft, na overleg met directeur GGD Kennemerland Bert van de Velden, besloten om een externe, onafhankelijke partij in te schakelen om te onderzoeken hoe het afstemmingsproces bij de totstandkoming van het rapport ‘Incidentie en prevalentie van kanker in de regio’ binnen de GGD is verlopen. Zowel het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio als de GGD-directeur Van de Velden vinden het van belang dat hier zo snel mogelijk duidelijkheid over komt.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Schuurmans: ‘GGD Kennemerland stelt als organisatie het belang van de inwoners en hun gezondheid voorop. GGD Kennemerland heeft zorgvuldigheid en onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan. Het is van het grootste belang dat haar onderzoeken en rapporten onafhankelijk, wetenschappelijk onderbouwd en objectief zijn. Dit moet boven iedere twijfel verheven zijn. Helaas is hierover in de afgelopen dagen in de buitenwereld onduidelijkheid ontstaan, iets wat ik enorm betreur en wat de medewerkers van de GGD diep raakt. Ik vind het van belang dat hier helderheid over komt en daarvoor is een onafhankelijk onderzoek de beste manier. Ook voor de inwoners van onze regio, die zich al lange tijd terechte zorgen maken over de toename van het aantal gevallen van kanker in de regio en ervan op aan moeten kunnen dat de gezondheidsdienst altijd in hun belang handelt.’

De Veiligheidsregio start het externe onderzoek zo snel mogelijk. Het is op dit moment nog niet bekend wie dit onderzoek gaat uitvoeren. Om de externe onderzoeker en de bij het GGD-rapport betrokken medewerkers alle ruimte te bieden, draagt Bert van de Velden de aansturing van deze medewerkers lopende het externe onderzoek over aan directeur VRK Frans Schippers.