Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Wat is er aan de hand, ik zie veel brandweerwagens heen en weer rijden?!

dinsdag 18 januari 2022, 17:25
Sinds begin dit jaar maakt de brandweer geen gebruik meer van brandkranen, maar van watertankwagens. Niet bij alle, maar bij sommige branden houdt dat in dat er standaard meer brandweervoertuigen gaan rijden wanneer er een melding wordt gemaakt van brand, bijvoorbeeld door iemand die 112 heeft gebeld.

Wanneer er meer water nodig is, worden er watertankwagens gealarmeerd en kan het ook zo zijn dat meerdere watertankwagens elkaar af gaan wisselen om zo voortdurend water te leveren zodat de brandweer kan blijven blussen. Deze watertankwagens rijden ook met zwaailicht en sirenes omdat er zo snel mogelijk voldoende water moet zijn om te blussen. Het kan dus zijn dat je vanaf nu meer sirenes hoort.

Waarom brandweer Kennemerland geen gebruik meer maakt van brandkranen, kun je lezen in dit bericht: 2022: geen brandkranen meer, maar waterwagens voor Brandweer Kennemerland - Brandweer

Hoe we ervoor zorgen dat er altijd geblust kan worden, wordt in deze animatie uitgelegd: Uitleg gebruik bluswater door de VRK vanaf 3 januari 2022 - YouTube

Hoor je een hoop sirenes bij jou in de buurt en wil je weten of je veilig bent?
Houd dan altijd onze website www.vrk.nl in de gaten en volg ons twitteraccount.