Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

vrijdag 4 maart 2022, 12:51
Als gevolg van het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn inmiddels miljoenen Oekraïners op de vlucht geslagen. Veel van hen zullen in de regio rondom Oekraïne blijven, maar we verwachten dat vele vluchtelingen naar Nederland zullen komen.

De negen gemeenten in de Veiligheidsregio Kennemerland zien de noodzaak om de vluchtelingen op te vangen en kijken samen hoe dat het beste kan. Dat is meer dan alleen het bieden van een bed, er is veel meer nodig. Denk aan kleding, medicijnen, maar ook aan psychosociale ondersteuning. Het is hartverwarmend te zien hoeveel spontane hulpacties nu al op touw gezet zijn door inwoners. Dit toont de maatschappelijke betrokkenheid.

Begin volgende week is meer duidelijk hoe de gemeenten hulp en onderdak gaan organiseren voor Oekraïense vluchtelingen in onze regio. De gemeente Haarlem heeft inmiddels een aparte pagina op haar website geopend.

Russische inval in Oekraïne

Maak je je zorgen en heb je vragen over wat de situatie in de Oekraïne voor jou betekent of wat je kunt doen. Wij verwijzen je graag naar websites waar de meest actuele landelijke informatie staat zoals: Rijksoverheid - Russische inval in Oekraïne

Op de website van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid kun je meer lezen over wat de oorlog in Oekraïne betekent voor onze nationale veiligheid: De oorlog in Oekraïne en onze nationale veiligheid

Op Crisis.nl vindt u wat u kunt doen om voorbereid te zijn op een crisissituatie: De oorlog in Oekraïne