Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Regionaal loket in Haarlem voor vragen opvang vluchtelingen

woensdag 9 maart 2022, 17:11
Gemeente Haarlem heeft voor de regio een loket geopend voor vragen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het loket is van 08.30 - 22.30 uur te bereiken via het telefoonnummer 023-5115550 en via e-mail oekrainevragen@haarlem.nl.

Via het loket worden vluchtelingen die opvang zoeken genoteerd en doorverwezen naar locaties in de negen gemeenten van de veiligheidsregio Kennemerland waar zij worden opgevangen. 

 

Op verschillende plekken zijn in de regio de afgelopen dagen de eerste vluchtelingen opgevangen in hotelkamers en op reguliere opvangplekken. Binnen de gemeenten in de regio zijn de voorbereidingen voor de opvang van grotere groepen vluchtelingen in volle gang. Vluchtelingen uit Oekraïne hoeven geen asiel aan te vragen. Zij kunnen Nederland zonder visum inreizen en zij hoeven zich niet bij het COA te registreren. Registratie en verdeling over verschillende opvanglocaties verloopt via de Nederlandse gemeenten.

 

Haarlemmers die vluchtelingen uit Oekraïne willen helpen kunnen zich melden bij organisaties die zich daarvoor inzetten zoals het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk en het Leger des Heils. Kijk voor meer informatie op Haarlem helpt Oekraïne - Gemeente Haarlem.