Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

donderdag 17 maart 2022, 15:30
Op 24 februari 2022 vielen Russische strijdkrachten Oekraïne binnen. Miljoenen mensen zijn vanuit Oekraïne op de vlucht geslagen. Duizenden zijn inmiddels in Nederland aangekomen.

Op Rijksoverheid.nl/opvang-vluchtelingen-uit-oekraine vindt u altijd de meest actuele informatie.

Op onze informatiepagina Opvang vluchtelingen uit Oekraïne vindt u informatie over de opvang van vluchtelingen door gemeenten in onze regio en ook antwoorden op veelgestelde vragen over voorzieningen. Ook hebben we hier linkjes geplaatst naar informatiepagina’s van alle gemeenten in Kennemerland.

Wilt u iets betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen? Kijk op Refugeehelp.com/offer-help hoe u kunt helpen.

Heeft u een logeerplek? Meldt u dan bij Takecarebnb, de organisatie die bemiddelt tussen vluchtelingen en gastgezinnen. Zij houden daarbij rekening met de achtergrond, gezinssamenstelling, beschikbare ruimte en wensen van zowel het gastgezin als de vluchtelingen.

Vluchtelingen die onderdak zoeken kunnen contact opnemen met het regionale loket via telefoonnummer 023-5115550 en per mail via oekrainevragen@haarlem.nl. Het loket is telefonisch bereikbaar van 08.30 - 22.30 uur en verwijst vluchtelingen naar locaties in de veiligheidsregio Kennemerland.