Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Uitslaande brand in Cruquius

UPDATE Er was sprake van een uitslaande brand in een bedrijfspand op het bedrijventerrien naast Boulevard Cruquius. Deze is inmiddels onder controle. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Heeft u nog last van de rook, houdt dan nog even uw ramen en deuren gesloten.

Er is veel brandweer ter plaatse. Ook is er in wijde omtrek een NL Alert verzonden. Wij vragen u de hulpdiensten de ruimte te geven. De brand veroorzaakt veel zwarte rook welke richting Haarlemmermeerse Bos en de Polderbaan waait. Inmiddels neemt de rookontwikkeling af. Heeft u last van de rook, sluit dan deuren en ramen en zet uw ventilatie uit. Updates over de brand vindt u hier en op ons twitterkanaal.
 • Update vrijdag 13 mei 2022, 17:31

  De brand is onder controle. #Nablussen zal wel nog enige tijd duren. Een aantal voertuigen gaat weer retour naar de kazernes. Einde van de berichtgeving over deze #brand in #cruquius

 • Update vrijdag 13 mei 2022, 17:28

  Inmiddels is het gevaar geweken. De eerdere NL Alert waarschuwing komt hiermee te vervallen. Desondanks kunt u alsnog last hebben van de geur van rook. Houdt dan nog even ramen en deuren gesloten. #brand #cruquius #rook

 • Update vrijdag 13 mei 2022, 17:20

  Boulevard Cruquius is vanaf de kant van de Bennebroekerdijk weer bereikbaar. Het tuincentrum niet. De politie zorgt voor omleidingen. #brand #cruquius

 • Update vrijdag 13 mei 2022, 17:14

  Er is een persoon met lichte brandwonden. Deze persoon is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis.

 • Update vrijdag 13 mei 2022, 16:15

  Mobiele gebruikers in #Bloemendaal en #Haarlem ontvangen waarschijnlijk ook deze NL Alert vanwege het zendgebied van de netwerkmasten. U hoeft hier geen last van de #rook te hebben. De rookontwikkeling neemt gelukkig ook af. #brand #cruquius

 • Update vrijdag 13 mei 2022, 16:07

  Er is zojuist een NL alert uitgegaan in de omgeving van de brand vanwege de rookontwikkeling. Wij adviseren u om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Heeft u last van de rook, ga dan naar binnen. Blijf niet in de rook.

 • Update vrijdag 13 mei 2022, 16:00

  Er zijn ontploffingsgeluiden te horen. Dat komt door gas- en verfflessen. De brand is tot in de wijde omtrek te zien en te ruiken. Uit voorzorg zijn er daarom ook meetploegen van de brandweer metingen aan het verrichten.