Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Grote brand Heemskerk

Aan de Voorweg in Heemskerk heeft in de middag van 1 augustus een flinke stapel hooibalen in de brand gestaan, nabij het duingebied. De brandweer was met veel voertuigen, mensen en materieel ter plaatse om de brand te blussen en uitbreiding richting duinen te voorkomen. Hierbij werden ze door de agrariers van het gebied geholpen. Omstreeks 14:00 uur op 2 augustus is de Voorweg weer vrijgegeven voor verkeer. Deze was in beide richtingen afgesloten om hulpdiensten de ruimte te geven. Het blussen en de opruimwerkzaamheden hebben tot in de middag geduurd.
 • Update dinsdag 2 augustus 2022, 14:08

  De #brand is uit. De Voorweg in #Heemskerk en de rotonde Binnenduinrandweg - Plesmanweg zijn weer vrijgegeven voor verkeer. De slangen zijn ontkoppeld, waardoor het verkeer er aan voorbij kan. Het liveblog op onze website wordt hiermee afgesloten. ^SvW

 • Update maandag 1 augustus 2022, 23:18

  De brand is onder controle, maar nog niet uit. Blussen en opruimen zal zeker tot morgen in de ochtend nog plaats vinden. De rotonde en de #voorweg zullen daarna weer beschikbaar zijn. Einde berichtgeving #brand #heemskerk

 • Update maandag 1 augustus 2022, 19:37

  Om de brand te kunnen blussen zijn er grote waterslangen over de #Voorweg gelegd waar water doorheen vervoerd wordt. Ook wordt de rotonde aan de Binnenduinrandweg / Plesmanweg afgesloten vanwege dit #watertransport. #brand #heemskerk

 • Update maandag 1 augustus 2022, 19:08

  De brandweer is nog steeds aan het blussen. Inmiddels is de eerste ploeg al afgelost. Uitbreiding is gelukkig tot dusver voorkomen, met dank aan samenwerking uit de directe omgeving. De vlammen en rook zijn echter nog steeds goed zichtbaar. #brand #heemskerk #blussen #brandweer

 • Update maandag 1 augustus 2022, 18:48

  We krijgen meldingen binnen dat er tot aan #IJmuiden roetdeeltjes neerslaan. Dat klopt, dit komt doordat er weinig wind staat en de rook omhoog trekt en de deeltjes over het kanaal pas neerslaan. Je kunt deze opvegen, het zijn deeltjes van de hooibalenbrand in #heemskerk

 • Update maandag 1 augustus 2022, 17:17

  Het blussen van de brand gaat nog zeker enkele uren in beslag nemen. De brandweer rijdt af en aan met watertankwagens, blijf ze de ruimte geven. #brand #heemskerk

 • Update maandag 1 augustus 2022, 16:55

  Door het blussen trekt er rook zuidwestelijk in de richting van de duinen en enkele bedrijven. De rook is op enkele kilometers afstand goed te zien. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf niet in de rook. #brand #heemskerk

 • Update maandag 1 augustus 2022, 16:38

  Aan de Voorweg in Heemskerk staan hooibalen in de brand. De brandweer noemt het grote brand om zo veel voertuigen, mensen en water ter plaatse te krijgen. Geef de hulpdiensten de ruimte. De #voorweg is in beide richtingen afgesloten. #brand #heemskerk

4