Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Brand Weteringweg

Op het land naast de Weteringweg (toerit A4 vanaf Leimuiden) heeft een landbouwvoertuig in de brand gestaan t.h.v de windmolen. Helaas is de brand overgeslagen naar de berm en het stro op het land. De brandweer heeft vanwege de droogte en snelle uitbreiding uit voorzorg groot opgeschaald en de rook is duidelijk zichtbaar geweest. Inmiddels is de brand uit. Dit liveblog is gesloten.
 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 18:08

  Ramen en deuren mogen weer open, de ventilatie mag weer worden aangezet. De brand is uit en hulpdiensten gaan retour. Einde berichtgeving. #brand #weteringweg

 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 17:39

  De brand is onder controle. We noemen dat brandmeester. Op dit moment houdt de brandweer nog het land in de gaten of de brand niet oplaait. #brand #weteringweg

 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 17:29

  De rookontwikkeling neemt inmiddels af. U kunt echter in de omgeving nog steeds brand ruiken en roetdeeltjes zien. Deze kunt u naderhand opvegen. Het zijn verbrande rietdeeltjes van het land. #brand #weteringweg

 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 17:21

  Inmiddel bereiken ons meerdere berichten uit de omgeving van rooklucht en roetdeeltjes. Deze zijn van de #brand aan de #weteringweg. De wind waait richting #oudewetering #roelofarendsveen Houd ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit. U kunt de deeltjes naderhand opvegen.

 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 17:18

  Juiste hashtag #weteringweg Zie voor eerdere berichten ons twitteraccount of vrk.nl #brand #rook #leimuiden #leimuiderbrug

 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 17:00

  In Leimuiden is overlast van de rook merkbaar. Sluit ramen en deuren en zet de mechanische ventilatie uit. Roetdeeltjes van het riet kunnen neerdwarrelen. #brand #weteringenweg

 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 16:46

  De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand om meer materieel, mensen en water ter plaatse te hebben. Het verkeer op de A4 ondervindt vooralsnog geen hinder van de rook. Geef de aanrijdende hulpdiensten de ruimte #brand #weteringenweg

 • Update zaterdag 6 augustus 2022, 16:42

  Voorlichter ter plaatse #brand #weteringenweg ^SvW

2