Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Prachtig rapport

"De VRK is een voorbeeld voor anderen". Deze quote komt uit het rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Deze dienst onderzoekt periodiek hoe de Veiligheidsregio's omgaan met vakbekwaamheid van de multidisciplinaire crisisorganisatie.
Afgelopen september ontvingen we de uitkomsten van het landelijke onderzoek. In dit artikel de speerpunten aan de hand van de vijf onderzoeksvragen.

Het onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid (IJenV) richt zich op de vakbekwaamheid van de crisisorganisatie. Ze onderzocht hoe we als VRK functioneren bij een ramp of crisis. Via door ons aangeleverde documenten en het afnemen van interviews vergaart IJenV de informatie. Bijvoorbeeld over hoe wij onze crisisfunctionarissen goed opgeleid, getraind en geoefend houden.

Complimenten

De resultaten van het onderzoek zijn een erg mooi en een groot compliment voor iedereen die afgelopen jaren met de professionaliseringsslag is bezig geweest. De uitkomsten van het onderzoek bewijzen dat we op de goede weg zitten. Zowel op het gebied van MOTO, vakbekwaamheid als evalueren.

Bekijk hier de samenvatting van het rapport. Het volledige rapport is hier te vinden.