Sluiten
Logo Veiligheidsregio Kennemerland

Systeemtest 2021

Vlak voor 09.00 uur krijgt de meldkamer Noord-Holland verschillende meldingen. Er is een bestelbus tegen een basisschool gebotst in de gemeente Uitgeest. Er zijn direct gewonden gevallen.

Het is vrijdag 8 oktober 2021 en de systeemtest is gestart.

Het is GRIP 1, de dienstdoende crisisfunctionarissen worden gealarmeerd. Uiteindelijk wordt er opgeschaald naar GRIP 3. Het CoPI, Operationeel Team incl. stafsecties, het Regionaal Actiecentrum Communicatie, de backoffice Bevolkingszorg en het beleidsteam komen op.

Gedurende de test is gekeken naar de alarmering, de opkomst van crisisfunctionarissen en hoe de teams informatie delen en onderling samenwerken. Ook is de mediasimulator ingezet. Hierin stonden onder andere nieuwsberichten van de landelijke, regionale en lokale omroepen, tweets en Facebookberichten.

Om 12.30 uur was de systeemtest afgelopen.

Evaluatie
Het bleek goed voor de teams om weer fysiek bijeen te komen in de crisisruimten, na een lange periode van digitaal oefenen. We hebben grote waardering voor ieders inzet in de voorbereiding van de test en de uitvoering ervan. Met elkaar hebben we laten zien dat de organisatie grotendeels overeenkomstig heeft gefunctioneerd. De opkomsttijden en aanbevelingen kun je hier lezen.